PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 16:07

PrivataAffärer - 03 sep 20 kl. 13:00

Bratt: Spararna sätter in miljarder på nollräntekontonStorbankerna står fortfarande för mer än hälften av den svenska inlåningsmarknaden. För att vara helt exakt står Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken tillsammans för 62 procent av inlåningen enligt statistik från Bankföreningen. Problemet i ett kundperspektiv är att dessa banker ofta ger 0 procents ränta på kontot. – Om vi antar att just 62 procent av de 73 miljarderna går till storbankernas nollräntekonton så handlar det om 45 miljarder kronor som sätts in på konton där pengarna inte får växa. Till det kan vi lägga att det finns flera andra aktörer som inte heller erbjuder någon ränta på sina konton, så siffran med hur många miljarder som skyfflades in till nollräntekonton är sannolikt högre än 45 miljarder, säger Frida Bratt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbank, SEB, Handelsbanken, Bankföreningen, Frida Bratt, ALLTID, Bratt, ALDRIG, Froda, Komplett Bank, Klarna, Sevenday Bank, Santander, Nordax, PRA Spar, Gustavsson, Not, Compricer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bratt, Spararna, sätterin , miljarder, nollräntekonton
SvD - 16 mar 17 kl. 15:27

Flykten från Allra fortsätter – miljarder flödar ut

Spararna fortsätter fly från Allra. Pensionspararna har hittills flyttat 3,3 miljarder ur Allra, sedan Pensionsmyndigheten köpstoppat fonderna. – Spararna har blivit mer benägna att agera, säger Jimmy Larsson Hagberg, presstalesperson på Pensionsmyndigheten.

PrivataAffärer - 31 jul 19 kl. 10:00

Spararna fortsätter tanka Swedbank i juli

Att Swedbank sänkte utdelningen var inte förvånande med tanke på hotet om böter, menar Frida Bratt, Nordnets sparekonom. Direktavkastningen, som ju varit en stor anledning att äga bankaktier, påverkas därmed ganska ordentligt, konstaterar hon. – Bankernas rapporter kan vara en anledning att justera synen på vad det innebär att äga bankaktier, säger Frida Bratt.

PrivataAffärer - 11 nov 19 kl. 10:20

Spararna fortsätter att öka i räntefonder

Enligt statistik från Fondbolagens förening nettosparades 10,1 miljarder i långa räntefonder varav 5,3 miljarder utgjorde nettoinsättningar i företagsobligationsfonder. Korta räntefonder hade ett nettoinflöde på 2 miljarder. Även blandfonder hade ett nettoinflöde på 2,7 miljarder kr och i hedgefonder nettosparades 1 miljard.

Dagens PS - 10 jul 18 kl. 08:15

Spararna plockar ut miljarder ur aktiefonder

I juni noterade fonder ett nettoinflöde på totalt 1,8 miljarder kronor. Från aktiefonder gjordes nettouttag på 3,8 miljarder och blandfonder hade ett nettoutflöde på 0,5 miljarder. Däremot uppvisades under månaden nettoinsättningar i korta räntefonder samt långa räntefonder på 2,7 respektive 1,5 miljarder kronor.

DI - 10 sep 18 kl. 17:02

Spararna fortsätter att dumpa Sverigefonder

Fondspararna fortsatte sitt uttåg ur Sverigefonder i augusti. Enligt statistik från Fondbolagens förening nettosålde spararna för drygt 300 miljoner under månaden vilket innebär att årets totala utflöden summeras till drygt 16 miljarder kronor. .

Kristianstadsbladet - 15 jul 12 kl. 14:25

Lisen Bratt Fredricson ersätter i OS-laget.

Hoppryttaren Malin Baryard-Johnsson missar OS.
Svenskans häst, Tornesch, som undersöktes på söndagsmorgonen, har en senskada som inte kommer att hinna läka i tid för att kunna tävla i London. "Jättetråkigt för Malin (Baryard-Johnsson) som var laddad och hundra procent fokuserad på sin OS-start, och tråkigt för laget eftersom Tornesch visat fantastisk form hittills", säger förbundskapten Sylve Söderstrand i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 10 dec 15 kl. 13:15

Spararna fortsätter att tanka blandfonder

Svenskarna stoppade in över 10 miljarder kr i aktiefonder under november. Men även blandfonder lockade och denna kategori är faktiskt den klart populäraste hittills i år....

DI - 28 apr 16 kl. 22:24

Spararna fortsätter dumpa hedgefonder

Nätmäklarna Nordnet och Avanzas kunder fortsätter att dumpa hedge- och räntefonder i april. I stället är det rena aktiefonder som lockar..

PrivataAffärer - 23 okt 19 kl. 08:00

Bratt om bankrapporterna: SEB stjärnan i sektorn

SEB levererade en rapport där resultat, räntenetto och provisionsnetto var högre än vad analytikerna hade förutspått. Rörelseresultatet landade på 5 864 miljoner kr i det tredje kvartalet. Det kan jämföras med förväntade 5 814 miljoner kr, enligt Infront Datas sammanställning av 15 analytikers prognoser inför rapporten.

Affärsvärlden - 27 mar 20 kl. 13:09

Så agerar spararna i coronakaoset

Spararna fortsätter vara mycket aktiva i coronaoron och privatspararna har nettoköpt aktier hela veckan. Här är listan över de aktier som spararna bunkrar just nu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.