SR > Nyheter

Tuesday, 26 January, 16:02

SR - 27 aug 20 kl. 14:27

Protester mot restriktioner tar fart i KinaI Xinjiang i västra Kina har missnöje kring coronarestriktioner fått ovanlig uppmärksamhet i kinesiska sociala medier de senaste dagarna, något som fått myndigheterna att reagera..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kina, Xinjiang

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protestermot , restriktioner, tar, farti , Kina
PrivataAffärer - 13 feb 20 kl. 15:23

FI: Beredd att agera om skuldsättningen tar fart

”Om det här är en trend som tar fart på riktigt med kraftigt ökade bostadspriser, en skuldsättning som tar fart igen där alltfler bolånetagare tar på sig stora skulder. Då får vi överväga om vi ska agera”, säger han. Henrik Braconier påpekar samtidigt att ”vi inte alls är i ett sådant läge ännu”, även om läget på marknaden verkar ha växlat upp lite efter ett par år med relativt lugn utveckling.

SVT - 04 mar 11 kl. 18:42

Importen tar fart igen

Importen av alkohol från Tyskland tar fart igen. Det är den starka kronan som gör det förmånligare för svenskar att åka ner och lasta bilar och bussar fulla med billig sprit och öl. Medverkande: Ylva Esping, reporter Carina Pålsson, Kristianstad Philip Balmer, butikschef Sven Tuvesson, Höör Stellan Ljungkvist, busschaufför Christer Zaar, fotograf Silvija Zvejnieks, redigerare.

Alliansfritt Sverige - 20 okt 11 kl. 05:30

Ebba Busch - "skilsmässorna tar fart"

NOTIS. Ebba Busch är kandidat till Kristdemokraternas partistyrelse. Hon har identifierat en för KD viktig samhällstrend att motverka och ta strid för inom Alliansen:När skilsmässorna tar fart i Sverige och familjer slits itu men politiken låtsas som om det regnar, då reflekterar det värderingarna hos de som styr.

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 14:16

Algblomningen tar fart


Varma vattentemperaturer gör att algblomningen nu tar fart ute till havs. På tisdagen konstaterade SMHI en etablerad ytsamling blågröna alger, så kallade cyanobakterier, söder om Gotland och sydost om Öland. Sedan tidigare finns en större ytansamling i sydöstra Östersjön och svagare blomningar finns även till havs väster om Rigabuktens mynning..

YLE - 06 sep 13 kl. 08:53

Börsen viker trots att ekonomin tar fart

Börskurserna har börjat sjunka världen över trots att ekonomin växer. Helsingforsbörsen är en av de få börserna där kurserna har fortsatt att stiga. I USA växer ekonomin över förväntan.

Sydsvenskan - 06 jan 14 kl. 06:30

Tecknen är tydliga – ekonomin tar fart 2014

Ökat matintresse gynnar både dagligvaruhandeln och restaurangerna som spås behöva nyanställa under året.
Sydsvenskan har tittat in i spåkulan för 2014 och hittat flera tecken på att ekonomin tar fart efter ett 2013 med många inbromsningar.
Men den offentliga sektorn spås fortsätta hålla i plånboken och det råder delade meningar om börsåret 2014..

Expressen - 11 jan 14 kl. 07:37

Risk att influensan tar fart när kylan kommer

STOCKHOLM. Det milda vintervädret och den långa julledigheten har bromsat influensasäsongen. Nu när kylan nu breder ut sig i landet finns risk att smittan tar fart..

Sydsvenskan - 20 feb 14 kl. 05:30

Byggandet tar fart – men inte i Skåne

Byggandet tar fart i norr, öster och väster.
Men i Skåne går det fortfarande trögt, visar en rapport från Sveriges Byggindustrier..

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 10:02

Skånes arbetsmarknad tar fart

Skånes arbetsmarknad tar fart och bristyrkena blir fler..

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 15 kl. 10:02

Skånes arbetsmarknad tar fart

Skånes arbetsmarknad tar fart och bristyrkena blir fler..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Poeten och författaren Lars Norén är död

Dramatikern, poeten och författaren Lars Norén är död. Lars Norén var en av Sveriges mest internationellt framgångsrika dramatiker och skrev under 60 år både poesi, skönlitteratur och dramatik..

SR - 1 timme sedan

Stopp rv 47 Grästorp - traktor och buss har krockat

Strax efter klockan 14 på tisdagseftermiddagen kom larmet om en olycka på rv 47 mellan Grästorp och Flakeberg där en buss och en traktor ska ha krockat. Vägen är avstängd i båda riktningar till kl 16:30 enligt den senaste prognosen. Texten uppdateras.

SR - 1 timme sedan

Mer pengar för att kontrollera trängseln

Regeringen vill skjuta till 175 miljoner till länsstyrelserna och 75 miljoner till kommunerna. Länsstyrelserna ansvarar för kontroll av trängsel på bland annat köpcenter, kommunerna för kontroll av trängsel på restauranger. Hittills har inga viten delats ut till någon verksamhet enligt den nya pandemilagen..

SR - 1 timme sedan

I Ryssland manar regimkritiker till nya protester

Aleksej Navalnyjs stab har utlyst nya protester redan på lördag, efter rekordstora protester i lördags över hela Ryssland. Svaret på de landsomfattande protesterna från regimen tyder på en allt större nervositet. I Kremltrogen tv kallas Navalnyj en politisk pedofil och en oväsentlig politiker utan förmåga att organisera någon rörelse eller något parti..

SR - 1 timme sedan

242 nya döda med bekräftad covid-19

Ytterligare 242 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare. Totalt har nu 11 247 smittade avlidit i landet..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Folkhälsomyndigheten håller pressträff

På pressträffen medverkar:Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten, Johanna Sandwall, krisberedskapschef, Socialstyrelsen och Svante Werger, rådgivare, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

SR - 2 timmar sedan

Svårt att avgöra hur bra skydd äldre får av vaccinet

Flera tyska medier rapporterar om att svensk-brittiska AstraZenecas covid-19-vaccin kan vara betydligt mindre effektivt för personer över 65. Uppgifterna tillbakavisas från både tyska myndigheter och från läkemedelsbolaget själva. Det är få äldre som har ingått i AstraZenecas och Oxfords egna studier.

SR - 2 timmar sedan

Tusentals bönder i Indien protester mot nya lagar

I tre månader har bönderna protesterat mot tre nya lagar som reglerar försäljning och priser på lantbrukarnas varor. Bönder säger att de nya lagarna kommer att göra så att storföretag kommer ta över stora delar av jordbruksindustrin och ersätta ett system med garanterade priser. Indiens premiärminister Modi säger att de nya reglerna kommer ge bönderna mer makt när de kan sälja till fler uppköpare, men det är något som bönderna inte håller med om..

SR - 2 timmar sedan

Italiens premiärminister Giuseppe Conte avgår

I Italien har regeringen med premiärminister Giuseppe Conte nu avgått. Det meddelar Italiens president Sergio Mattarella. Den italienska regeringen tappade sin majoritet i parlamentet häromveckan när partiet Levande Italien (Italia Viva), som leds av den tidigare premiärministern Matteo Renzi, valde att dra sig ur samarbetet..

SR - 3 timmar sedan

Tyska regeringen och AstraZeneca tillbakavisar uppgifter

Både den tyska regeringen och AstraZeneca tillbakavisar uppgifter till tyska medier igår om att bolagets vaccin skulle ha lågt skydd för äldre. ”Uppgifterna är felaktiga. Vi har publicerat data redan i november där vi visade att just äldre vuxna visade starkt immunsvar”, säger Christina Malmberg Hägerstrand är presschef på AstraZeneca.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.