SR > Nyheter

Thursday, 21 January, 11:26

SR - 15 aug 20 kl. 18:05

Stora protester i Sydkorea efter sexskandalerI Sydkorea protesterar tusentals personer mot president Moon Jae-In, trots att skärpta coronarestriktioner förbjuder folksamlingar på fler än 100 personer..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sydkorea, Moon Jae-In

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora protesteri , Sydkoreaefter , sexskandaler
SVT - 07 sep 17 kl. 20:57

Våldsamma protester när Sydkorea rustar

Våldsamma protester när Sydkorea rustar.

Nyhetskanalen - 26 jan 11 kl. 15:33

Berlusconi pressas om sexskandaler

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi blir allt mer pressad av de olika sexskandaler och rättsliga övertramp som kopplas till honom.
.

Alingsås tidning - 15 nov 11 kl. 08:30

Män med makt och sexskandaler 

POLITIK: De senaste veckorna är det två sexskandaler som givits mycket utrymme i amerikanska massmedier och flitigt diskuteras bland politiska bedömare..

SR - 15 okt 17 kl. 06:54

Kulturkrönikan: En vecka med sexskandaler från Hollywood till Bollywood

Veckans stora Hollywoodsnackis har varit anklagelserna mot filmproducenten Harvey Weinstein. Även den indiska filmindustrin Bollywood har i veckan präglats av sexskandaler. Sveriges Radios kulturkorrespondent Naila Saleem har funderat på mediernas roll..

SR - 10 nov 15 kl. 07:15

Konflikt om historieskrivningen i Sydkorea

I ett försök att skapa en enad syn på Koreas moderna historia har regeringen i Sydkorea bestämt att alla skolelever från årskurs sju ska använda en och samma statliga historiebok. Men beslutet har väckt kraftiga protester från historiker och från liberala sydkoreaner..

DN - 05 maj 17 kl. 09:15

Protester i Sydkorea mot amerikanska robotförsvaret THAAD

Inför det stundande valet i Sydkorea växer protesterna mot USA:s kontroversiella robotförsvarssystem THAAD. Hundratals aktivister och bybor har samlats utanför militärbasen i Seongju för att stoppa upprustningen..

Världen Idag - 28 apr 19 kl. 18:00

Sydkorea ändrar lagen – gör abort lagligt

Ofödda barn i Sydkorea har snart inte samma lagstadgade skydd som de haft sedan 1953. Landets författningsdomstol lyfter nämligen abortförbudet i landet. Beslutet har föregåtts av protester från både abortmotståndare och abortförespråkare..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Protester mot Nordkoreas satellit

Nordkorea meddelade på fredagen att landet ska skicka upp en satellit i april. Enligt experter rör det sig om ett nytt test av en långdistansrobot. Nordkoreas beslut har lett till protester från grannländerna Sydkorea och Japan.

DN - 10 mar 17 kl. 07:16

Minst två döda i protester i Sydkorea

Stora protester utanför Sydkoreas konstitutionsdomstol efter beslutet att landets president Park Geun-Hye tvingas avgå har lett till oroligheter som har krävt minst två personers liv, rapporterar BBC..

DN - 10 mar 17 kl. 07:16

Minst en död i protester i Sydkorea

Stora protester utanför Sydkoreas konstitutionsdomstol efter beskedet att landets president Park Geun-Hye har lett till oroligheter som har krävt minst en persons liv, rapporterar BBC..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Oskuldsoperationer utförs på svenska kliniker

Flera kliniker i Sverige utför så kallade oskuldsoperationer. Det är ett kirurgiskt ingrepp i underlivet som ska göra så att kvinnor blöder vid samlag och på så sätt ska hon övertyga sin blivande man om att hon fortfarande är oskuld, inför bröllopet. Klinikerna utför ingreppet trots att det skulle kunna strida mot patientsäkerhetslagen..

SR - 1 timme sedan

Just nu: Kraftiga snöoväder väntas

Under torsdagen har SMHI utfärdat en klass 2-varning över Västernorrland och det kan falla mellan 15-25 centimeter snö, främst i de östra delarna. I Dalarna inträffade flera trafikolyckor under morgonen och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall fram till ikväll. "Prognosen är att det kommer bli riktigt besvärligt i norra delarna av Sverige och vi har en klass-2 varning ute", säger Stina Karlsson, meteorolog vid SMHI..

SR - 1 timme sedan

Irland: Matbristen på Nordirland brexits fel

Bilder från matbutiker i Belfast visar hur hyllor gapar tomma. Skälet är de nya kontroller av varor mellan Storbritannien och Nordirland som införts som en följd av det brittiska EU-utträdet, enligt Irlands utrikesminister Simon Coveney. Nordirland tillhör noga räknat inte Storbritannien, som omfattar England, Skottland och Wales, men ingår däremot i statsbildningen Förenade kungariket, som i dagligt svenskt tal brukar kallas för just Storbritannien.

SR - 2 timmar sedan

Analys: Omdiskuterade restriktioner

Ekots kommentator om regeringens nya besked..

SR - 3 timmar sedan

Restriktioner för restauranger och idrottsanläggningar förlängs

Ekot erfar: Restriktioner för restauranger, museer och idrottsanläggningar förlängs till 7 februari. På plats är statsministern Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, utbildningsminister Anna Ekström, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Även Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson medverkar..

SR - 4 timmar sedan

Ekonomer spår fortsatt återhämtning hos storbolagen

Nu är det dags för de stora börsbolagen att bekänna färg när delårsrapporterna börjar presenteras. Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken, tror på en fortsatt återhämtning för de tillverkande bolagen – att fjärde kvartalet har varit lite bättre än tredje kvartalet. Börsen kommer också fokusera på framtidsutsikterna, till exempel besked om utdelningar..

SR - 4 timmar sedan

Så förändras USA:s invandringspolitik med Biden

Joe Biden häver inreseförbud för människor från främst muslimska länder och sätter stopp för muren mot Mexiko, två delar som företrädaren Trump drev hårt. Den nye presidenten föreslår också att cirka 11 miljoner som lever illegalt i USA ska kunna bli amerikanska medborgare inom åtta år, liksom deras barn och ungdomar, så kallade Dreamers. Förslaget måste passera kongressen och väcker troligen debatt.

SR - 5 timmar sedan

Frustration över att inte kunna vaccinera mer

Frustrationen växer hos flera EU-länder över de försenade leveranserna av covid-19-vaccinet från Pfizer/BioNTech eftersom man enligt länderna inte kommer att vaccinera i den takt man planerat, då man de kommande veckorna kommer få färre doser än vad som var sagt från början. Samtidigt riktar flera regeringar kritik mot att beskedet om de minskade leveranserna skett med kort varsel och Italien hotar med rättsliga åtgärder mot läkemedelsbolaget. Enligt Pfizer minskar man på leveranstakten nu för att kunna leverera ännu mer vaccin framöver..

SR - 5 timmar sedan

EU vill öka vaccineringstakten

EU-länderna har fått kritik för långsam vaccinering och att öka takten är prio ett säger EU:s Charles Michel inför kvällens toppmöte. Kommissionen vill sätta nya mål, bland annat att 80 procent av alla över 80 år och all sjukvårdpersonal ska ha fått vaccin i mars, mål som Sverige kan stå bakom. "Jag har svårt att tro att man inte skulle hinna med de här grupperna innan mars", säger EU-minister Hans Dahlgren..

SR - 6 timmar sedan

USA har begärt inträde i Parisavtalet igen

USA har begärt inträde i det globala klimatavtalet igen, bara drygt två månader efter att landet lämnade avtalet under Donald Trump. Beslutet var ett av de första som presidenten Joe Biden fattade, bara några timmar efter att han svurits in på sin post. Joe Biden väntas vilja föra en klimatpolitik som är ambitiösare än någon tidigare amerikansk president..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.