Aftonbladet > Nyheter

Sunday, 27 September, 09:13

Aftonbladet - 15 aug 20 kl. 00:45

Vittnesmål om misshandel och tortyr från frisläppta i Belarus▸ De staplades på hög, i en pöl av blod och avföring. De tvingades klä av sig nakna, blev slagna och hotades med våldtäkt. Nu kommer vittnesmålen från häktena i Belarus, där tusentals gripna demonstranter tvingats sova på golven i överfulla celler, utan varken mat eller vatten..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Belarus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vittnesmålom , misshandeloch , tortyrfrån , frisläpptai , Belarus
Kristianstadsbladet - 25 sep 13 kl. 16:24

Samling i EU för Eritreafångar

Sakta, sakta ökar uppmärksamheten på eritreanska flyktingars situation i tortyrlägren på Sinaihalvön.Krav ställs nu på EU att försöka sätta tryck på Egypten.
Budskapet var enkelt från de representanter för Egyptens ambassad som deltog när svenske EU-parlamentarikern Olle Schmidt (FP) på onsdagen ordnade möte i Bryssel om flyktingarna från Eritrea.

BT - 25 sep 13 kl. 16:27

Samling i EU för Eritreafångar

Sakta, sakta ökar uppmärksamheten på eritreanska flyktingars situation i tortyrlägren på Sinaihalvön. Krav ställs nu på EU att försöka sätta tryck på Egypten.Budskapet var enkelt från de representanter för Egyptens ambassad som deltog när svenske EU-parlamentarikern Olle Schmidt (FP) på onsdagen ordnade möte i Bryssel om flyktingarna från Eritrea.

Kristianstadsbladet - 02 okt 13 kl. 15:17

Åtal och frihet för Gyllene gryning

Åtal väntar mot minst fyra av grekiska Gyllene grynings parlamentsledamöter - även om tre av dem tills vidare släppts fria.
Såväl myndigheterna som de anklagade försökte göra onsdagens besked till en seger för deras syn på saken. - Vi viker oss inte!

BT - 02 okt 13 kl. 15:19

Åtal och frihet för Gyllene gryning

Åtal väntar mot minst fyra av grekiska Gyllene grynings parlamentsledamöter - även om tre av dem tills vidare släppts fria. Såväl myndigheterna som de anklagade försökte göra onsdagens besked till en seger för deras syn på saken.- Vi viker oss inte!

Sydsvenskan - 04 maj 16 kl. 12:45

Då de Svarta pantrarna bet ifrån

Så är den äntligen här, filmen om Black Panther Party (BPP) som berättar hela historien från grundandet 1966 som en reaktion mot rasistiskt polisvåld till den FBI-underblåsta splittringen 1973 som ledde till organisationens fall. Dokumentären är en tv-produktion men har också visats på festivaler och turnerar sedan september i fjol på biografer i USA. Uppmärksamheten är ingen slump, då likheterna mellan då och nu blivit akut med uppkomsten av gräsrotsrörelsen Black Lives Matter efter polisens många uppmärksammade dödsskjutningar av afroamerikaner de senaste åren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.