DI > Ekonomi

Tuesday, 22 September, 14:20

DI - 14 aug 20 kl. 19:55

Dold arbetslöshet en dyr krislösningHösten närmar sig och coronakrisen är kvar. En fråga som blir all hetare är hur de europeiska länderna ska göra med sina permitteringsstöd..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dold, arbetslösheten , dyr, krislösning
BT - 17 jun 13 kl. 12:58

Har högre arbetslöshet än omvärlden

Vi socialdemokrater är trötta på att Sverige gått från ett föregångsland till ett medelmåttigt. Vi har satt som mål att ha lägst arbetslöshet i EU till år 2020, skriver Magdalena Andersson och Ann-Christin Ahlberg. Nyligen kom Euro-stats rapport om arbetslösheten i Europa.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 09:30

Arbetslöshet bland unga högst i landet

Foto: Johanna Wallin
Bromölla leder en lista som inte är så önskvärd att toppa. Färska siffror visar att kommunen har störst andel arbetslösa ungdomar i Sverige med 36,4 procent. I Skåne ligger Landskrona närmst på 29, 1 procent.

YA - 18 feb 14 kl. 06:30

Ökad arbetslöshet bland unga i Sjöbo

Arbetslösheten bland unga i Sjöbo kommun har ökat jämfört med förra året. Över 18 procent av de unga är utan jobb och på arbetsförmedlingen i Sjöbo tvingas många att skriva in sig.
– När det gäller de ungdomar som varit inskrivna hos oss i över tre månader så har den siffran stuckit iväg rejält.

YLE - 17 sep 14 kl. 04:54

Arbetslöshet kan vänta många EU-projektanställda

Vid årsskiftet tar EU programmet för landsbygdsutveckling slut och övergår i en ny programperiod. I skarven mellan de bägge programperioderna finns en risk att de projektledare som blir arbetslösa söker sig andra jobb, speciellt som processen släpar efter och det kan dröja ända inemot våren innan man kan börja ansöka om pengar för nya projekt. Företagshuset Dynamo driver utvecklingsprojektet Foodia för livsmedelsbranschen i Österbotten och en rad andra projekt, som tar slut i december.

Sydsvenskan - 28 apr 15 kl. 13:32

Kärleksfullt om arbetslöshet

De bästa platserna finns i mitten på andra raden. Publiken måste klämma ihop sig i det lilla scenrummet hos nystartade Malmö Dockteater, som nås via en sluttande asfaltsramp i stadsdelen Sofielund. Interiören utgörs av en mix av inpyrd industrilokal och nyutsprunget teaterrum.

SvD - 12 apr 16 kl. 18:01

M: Ökad arbetslöshet bland invandrare oroar

Dagen före regeringens vårbudget kommer siffror om att andelen arbetslösa som är födda utomlands ökar, trots en god jobbtillväxt. Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson är oroad och räknar inte med en lösning i vårbudgeten. – Det krävs fler konkreta reformer, säger hon..

GöteborgsPosten - 22 jun 20 kl. 08:32

Dansk arbetslöshet värre än under finanskrisen

Den danska arbetsmarknaden lider i spåren av coronapandemin. I april blev ytterligare 73 000 danskar arbetslösa enligt ny statistik från Danmarks motsvarighet till Statistiska centralbyrån (SCB). Chefsekonomen för näringslivsorganisationen Dansk Erhverv, Tore Stramer, kallar statistiken för "ryslig läsning":.

DI - 03 jun 16 kl. 12:07

Arbetslöshet bland nyanlända "en tickande bomb"

Finanspolitiska rådets ordförande John Hassler beskriver nyanländas långa väg till arbetsmarknaden som en kris. Men arbetsmarknadens parter ser ingen lösning i närtid..

DI - 29 maj 18 kl. 19:30

Fri rörlighet pressar ned arbetslöshet

Ledare. I Sverige tenderar vi att se EU:s fria rörlighet som ett problem snarare än en lösning. I själva verket är den dels kanske den största vinsten med EU på individuell nivå, dels fördelar den resurserna mer effektivt i regionen..

PrivataAffärer - 11 jun 20 kl. 16:50

Handelsbanken: Arbetslösheten pressar bopriserna

”Även om återhämtningen nu påbörjas ser vi framför oss en fortsatt stigande arbetslöshet, eftersom återhämtningen främst medför att de som är permitterade ökar sin arbetstid. Det bör leda till att bostadspriserna minskar något ytterligare”, skriver de. De noterar att den senaste statistiken tyder på att svensk BNP inte faller fullt lika mycket som befaras, där Handelsbanken ser ut att behöva revidera upp sin prognos att BNP faller 6,9 procent i år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.