SR > Nyheter

Saturday, 26 September, 02:18

SR - 14 aug 20 kl. 12:46

Sverige driver sanktioner mot BelarusSveriges linje inför fredagens utrikesministermöte kommer vara att kräva riktade sanktioner mot Belarus. Det skriver utrikesminister Ann Linde (S) på Twitter..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Belarus, Ann Linde, Twitter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, driver, sanktionermot , Belarus
Regeringen - 07 nov 16 kl. 13:41

Sverige driver på för fortsatt ökade ambitioner vid FN:s årliga klimatmöte

Idag börjar FNs klimatmöte COP22 i Marrakech. Det är det första mötet av sitt slag sedan klimatmötet i Paris förra året där världens länder för första gången enades om ett gemensamt klimatavtal. Nu fortsätter förhandlingarna kring Parisavtalets genomförande där Sverige driver på för fortsatt ökade ambitioner..

Regeringen - 06 nov 17 kl. 09:22

Sverige driver på för ett ambitiöst genomförande av Parisavtalet vid FN:s årliga klimatmöte

Idag börjar FN:s årliga klimatmöte COP23 i Bonn där Fiji står för ordförandeskapet. Centralt på mötet blir förhandlingar om det regelverk som ska styra genomförandet av Parisavtalet. Sverige driver på för att regelverket ska utformas på ett sätt som bidrar till ett ambitiöst genomförande..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sverige bromsar sanktioner mot Syrien

Sverige har som enda land i EU stoppat hårdare sanktioner mot Syrien.EU:s utrikesministrar kom på torsdagen överens om att införa sanktioner mot president Bashar al-Assads regim i Syrien. Enligt FN har över 4.

SR - 29 apr 11 kl. 18:42

Carl Bildt: Sverige stödjer sanktioner mot Syrien

I Bryssel pågår ett möte där EU:s medlemsländer sannolikt kommer att besluta om sanktioner eller straffåtgärder mot Syrien, på grund av regimens brutala våld mot det egna folket. Och även i Washington, där Sveriges utrikesminister Carl Bildt just har träffat sin amerikanska kollega Hillary Clinton, stod Syrien högt på agendan..

Nyteknik - 15 maj 13 kl. 11:42

Sverige driver inte oljestopp i Arktis

Organisationer som företräder urbefolkning i Arktisregionen kräver ett stopp för oljeutvinning i Arktis. Enligt Carl Bildt driver Sverige inte den frågan, eftersom den skulle blockera andra viktiga beslut..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Sverige driver med Lustig ? så håller man stolpen

Svenskarna driver med den svenske backen Mikael Lustig på twitter..

SR - 21 apr 17 kl. 12:06

Sverige driver på för parallella Brexitförhandlingar

Sverige sällar sig nu till de EU-länder som så snabbt som möjligt vill öppna förhandligar om ett nytt frihandelsavtal med Storbritannien..

Regeringen - 24 okt 17 kl. 08:30

Sverige driver hårdare regler i EU för antibiotikabehandling av djur

Antibiotikaresistens är en av vår tids ödesfrågor. En viktig komponent i arbetet mot resistens är att minska användningen av antibiotika i djurhållningen. Sverige har därför tillsammans med Finland, Danmark, Österrike och Nederländerna, skrivit ett brev som uppmanar övriga länder i EU att stödja ett förslag som förbjuder användning av antibiotika för förebyggande gruppbehandling av djur..

DI - 11 okt 19 kl. 14:56

Sverige driver på frågan om vapenembargo mot Turkiet

Sverige kommer driva frågan om att upprätta ett vapenembargo mot Turkiet under ett ministermöte i EU på måndag,.

GöteborgsPosten - 29 maj 20 kl. 17:04

Ensamt Sverige vill ha sanktioner mot Kina

Sverige driver på för EU-sanktioner mot Kina – men i ensamhet och mot regeringens vilja..

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Tusentals demonstrationer för klimatet

Runt om i världen hölls idag över tretusen aktioner för klimatet. Det var klimatrörelsen Fridays For Futures första fysiska manifestationer sedan coronapandemin satte stopp för demonstrationer. Störst uppslutning var det i Tyskland..

SR - 3 timmar sedan

Polen stänger alla kolgruvor till 2049

Polen kommer stänga landets kolgruvor till år 2049. Det kom regeringen och fackföreningarna överens om i dag..

SR - 4 timmar sedan

Minst 20 döda i flygkrasch

Minst 20 personer omkommit i Ukraina efter att ett militärflygplan kraschat, rapporterar AFP..

SR - 5 timmar sedan

Köfuskarna har hittats – ”Kan finnas fler”

Universitets- och högskolerådets tekniker har hittat de personer som fuskat sig förbi högskoleprovets kösystem på nätet, enligt högskoleprovets nationella samordnare Peter Honeth. 89 personer som fuskat sig förbi kön har identifierats..

SR - 7 timmar sedan

Försvarsministern: Finns möjlighet till samsyn med M och KD

Försvarsminister Peter Hultqvist säger att det finns en möjlig samsyn om försvarets finansiering fram till år 2025. S, MP, L och C har en överenskommelse redan, men nu hoppas försvarsministern att beskeden från KD och M gör att förvarets pengar är säkrade till 2025..

SR - 8 timmar sedan

Danmark förlänger coronarestriktioner

I Danmark kommer restriktionerna för att stoppa spridningen av coronaviruset förlängas till 18 oktober, efter beslut i regeringen..

SR - 8 timmar sedan

Expert: Svårt hålla fast vid nya coronarutiner

Coronasmittan ökar igen. Enligt Folkhälsomyndigheten har svenskarna blivit sämre på att följa restriktioner om att hålla avstånd och inte samlas i stora grupper..

SR - 8 timmar sedan

Inget minnesmärke vid Utöya till 10 årsdagen av terrordådet

Bygget av ett nationellt minnesmärke efter terrordådet på Utöya i Norge stoppas. Flera boende vid Utöya har protesterat mot bygget och idag fick de stöd i den första rättsliga instansen..

SR - 8 timmar sedan

M och KD föreslår höjd försvarsbudget

Moderaterna och Kristdemokraterna ger nu besked om synen på försvarspolitiken, och i sak står de bakom regeringens förslag till försvar fram till 2025. Men, det saknas pengar för att finansiera förslagen, menar partierna. De kommer därför lägga ett eget förslag om höjd försvarsbudget även 2026 och 2027..

SR - 8 timmar sedan

VMA i Bergsjön, Västra Götalands län  

Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.