SR > Nyheter

Saturday, 26 September, 06:04

SR - 14 aug 20 kl. 12:28

Utmanaren uppmanar till protester efter kritiserade valetI ett första uttalande efter att hon lämnade Belarus efter valet vände sig idag president Aleksandr Lukasjenkos utmanare Svetlana Tichanovskaja till folket och uppmanade dem att fortsätta gå ut och protestera. Samtidigt sa i dag landets utrikesminister att man är beredd att föra en dialog med EU – också om det omstridda valet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Belarus, Aleksandr Lukasjenkos, Svetlana Tichanovskaja, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utmanaren, uppmanartill , protesterefter , kritiserade, valet
BT - 25 dec 12 kl. 21:41

USA uppmanar Mursi att ta ansvar

USA uppmanar Egyptens kritiserade president Muhammad Mursi att ta sitt ansvar för landets demokratiska process efter folkomröstningen om en ny författning.
"President Mursi har ett särskilt ansvar i gå vidare på ett sätt som erkänner det akuta behovet att överbrygga meningsskiljaktigheter, bygga förtroende och bredda stödet för den politiska processen", skriver amerikanska UD i ett uttalande.
Nästan 64 procent av de röstande har sagt ja till förslaget till ny författning i Egypten, meddelar i dag Samir Abu el-Maaty, ordförande för landets valkommission på en tv-sänd presskonferens.

DN - 20 jun 20 kl. 15:25

Efter protester: Kritiserade varumärken byts ut

Flera amerikanska företag skrotar sina kända varumärken som länge har beskyllts för att vara rasistiska..

Dagen - 07 jan 11 kl. 03:00

Kritiserade hädelselag - mördades

Tusentals människor samlades i delstaten Punjabs huvudstad Lahore till begravningen av guvernören Salman Tasir. Han mördades i tisdags efter att ha kritiserat Pakistans hädelselag. Lahores ärkebiskop har fördömt mordet och uppmanar till protester mot lagen.

Sydsvenskan - 13 maj 11 kl. 14:21

Skottlossning mot protester i Syrien

Syriska säkerhetsstyrkor skjuter varningsskott mot demonstranter i Daraa, uppger en aktivist. Samtidigt säger FN att man är "extremt oroade" efter rapporter om att totalt 700-850 människor dödats under protesterna.
AMMAN.

BT - 13 maj 11 kl. 14:11

Skottlossning mot protester i Syrien

Syriska säkerhetsstyrkor skjuter varningsskott med automatvapen i Daraa, säger en aktivist i staden till AFP.
Efter fredagsbönen har tusentals människor gått ut på gatorna att protestera.
Daraa är en av de städer där protesterna mot regimen varit allra kraftigast, och det är också där militären slagit hårdast.

Kristianstadsbladet - 17 dec 12 kl. 18:06

Egyptier manas till nya protester


Oppositionen i Egypten uppmanar till nya landsomfattande protester mot förslaget till författning som president Muhammad Mursi drivit fram till folkomröstning.Nationella räddningsfronten uppmanar egyptierna "att ge sig ut på gatorna på tisdagen för att försvara sina friheter, hindra fusk och avvisa författningsförslaget" inför nästa röstningsomgång på lördag. Oppositionen hävdar att det förekom oegentligheter under första omgången i lördags..

UNT - 24 aug 15 kl. 12:38

Uppmanar till protester i Bagdad

Den inflytelserika shiamuslimske predikanten Moqtada al-Sadr uppmanar sina anhängare att ansluta till protester i Bagdad på fredag..

Sydsvenskan - 24 aug 15 kl. 12:39

Uppmanar till protester i Bagdad

Den inflytelserika shiamuslimske predikanten Moqtada al-Sadr uppmanar sina anhängare att ansluta till protester i Bagdad på fredag. Den irakiska huvudstaden har tillsammans med många sydliga städer bevittnat flertalet demonstrationer de senaste veckorna. Missnöjda irakier kräver statliga reformer, slut på korruptionen samt bättre tillhandahållande av bastjänster.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 15 kl. 12:39

Uppmanar till protester i Bagdad

Den inflytelserika shiamuslimske predikanten Moqtada al-Sadr uppmanar sina anhängare att ansluta till protester i Bagdad på fredag. Den irakiska huvudstaden har tillsammans med många sydliga städer bevittnat flertalet demonstrationer de senaste veckorna. Missnöjda irakier kräver statliga reformer, slut på korruptionen samt bättre tillhandahållande av bastjänster.

Sydsvenskan - 20 apr 17 kl. 03:34

Uppmanar till nya protester

Oppositionen i Venezuela uppmanar till nya fredliga protester i landet i dag, efter onsdagens demonstrationer som kostade två människor livet. – I morgon vid samma tid sammankallar vi hela det venezuelanska folket för att mobilisera sig. I dag var det.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Stora hälsorisker när världens största våtmarksområde brinner

Storbranden i världens största våtmarksområde, Pantanal i Sydamerika, fortsätter. Nu varnar experterna för omfattande hälsoeffekter för befolkningen i regionen..

SR - 1 timme sedan

Billigare och snabbare virustest utvecklat av svenska forskare

Svenska forskare har tagit fram ett snabbtest för att upptäcka om en person är smittad av coronaviruset..

SR - 6 timmar sedan

Tusentals demonstrationer för klimatet

Runt om i världen hölls idag över tretusen aktioner för klimatet. Det var klimatrörelsen Fridays For Futures första fysiska manifestationer sedan coronapandemin satte stopp för demonstrationer. Störst uppslutning var det i Tyskland..

SR - 7 timmar sedan

Polen stänger alla kolgruvor till 2049

Polen kommer stänga landets kolgruvor till år 2049. Det kom regeringen och fackföreningarna överens om i dag..

SR - 8 timmar sedan

Minst 20 döda i flygkrasch

Minst 20 personer omkommit i Ukraina efter att ett militärflygplan kraschat, rapporterar AFP..

SR - 9 timmar sedan

Köfuskarna har hittats – ”Kan finnas fler”

Universitets- och högskolerådets tekniker har hittat de personer som fuskat sig förbi högskoleprovets kösystem på nätet, enligt högskoleprovets nationella samordnare Peter Honeth. 89 personer som fuskat sig förbi kön har identifierats..

SR - 10 timmar sedan

Försvarsministern: Finns möjlighet till samsyn med M och KD

Försvarsminister Peter Hultqvist säger att det finns en möjlig samsyn om försvarets finansiering fram till år 2025. S, MP, L och C har en överenskommelse redan, men nu hoppas försvarsministern att beskeden från KD och M gör att förvarets pengar är säkrade till 2025..

SR - 11 timmar sedan

Danmark förlänger coronarestriktioner

I Danmark kommer restriktionerna för att stoppa spridningen av coronaviruset förlängas till 18 oktober, efter beslut i regeringen..

SR - 12 timmar sedan

Expert: Svårt hålla fast vid nya coronarutiner

Coronasmittan ökar igen. Enligt Folkhälsomyndigheten har svenskarna blivit sämre på att följa restriktioner om att hålla avstånd och inte samlas i stora grupper..

SR - 12 timmar sedan

Inget minnesmärke vid Utöya till 10 årsdagen av terrordådet

Bygget av ett nationellt minnesmärke efter terrordådet på Utöya i Norge stoppas. Flera boende vid Utöya har protesterat mot bygget och idag fick de stöd i den första rättsliga instansen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.