NT > Nyheter

Thursday, 24 September, 16:06

NT - 14 aug 20 kl. 10:40

Storägare säger ja till SAS-stödFlygbolaget SAS styrelse har reviderat sin plan för kapitaltillskott och har därmed säkrat stöd från bolagets två största ägare: den svenska och danska staten..
Läs mer på NT
Läs mer om:
SAS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storägaresäger ja till , SAS-stöd
DI - 20 sep 18 kl. 07:13

Storägare i SAS ser dubblingspotential

Gerald Engström, grundare av och storägare i Systemair, har i det tysta seglat upp som flygbolaget SAS fjärde största ägare. För Svd Näringsliv motiverar han investeringen..

Affärsvärlden - 20 sep 18 kl. 07:19

Storägare ser fördubblingspotential i SAS

Gerald Engström, grundare av och storägare i Systemair, har i det tysta seglat upp som flygbolaget SAS fjärde största ägare. För Svd Näringsliv motiverar han investeringen..

Cornucopia - 27 feb 19 kl. 09:01

Misstänkt insidergynnande hos Swedbank - gav storägare information om penningtvätt i förväg

Penningstvättsbanken Swedbank har eventuellt begått ytterligare olagligtheter i samband med de senaste veckans avslöjanden om miljardtvätten av pengar i bankens regi. Man informerade i förväg flera storägare om SVT:s granskning av bankens illegala penningtvätt, men inte samtliga aktieägare. Aktien har nu fallit över 20% och storägare fick chansen att sälja i förväg.

Dagens PS - 08 aug 17 kl. 08:29

Storägare dumpar klädjätten

Det är Första, Andra och Tredje AP-fonden som enligt SvD Näringsliv drastiskt fortsätter att minska sina innehav i H&M. Inte mindre än elva miljoner aktier i klädbolaget avyttrades i slutet av juni, konstaterar tidningen. H&M:s aktiekurs har hittills i år rasat med 11 procent och i artikeln framgår det att förtroendetappet är ”markant”.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

YLE - 24 sep 13 kl. 17:43

Finlandssvenska storägare har olika syn på Nokia-arvoden

Flera finlandssvenska institutioner är storägare i Nokia. Vi har tagit reda på hur de ser på belöningsdiskussionen. Nokias förre VD Stephen Elop får ett avgångsvederlag på närmare 19 miljoner euro då Nokias mobiltelefonenhet säljs till Microsoft.

YLE - 01 apr 16 kl. 14:04

Konstsamfundet storägare i Sponda - ett steg närmare fastighetsimperium

Konstsamfundet blir överlägset största ägare i stora börsnoterade fastighetsinvesteringsbolaget Sponda. Ägarandelen ger i praktiken Konstsamfundet totalkontroll över Sponda. Köpet kan ses som ett led i Kontsamfundets vd Kaj-Gustaf Berghs och styrelseordförande Christoffer Taxells strävan att skapa ett fastighetsimperium i centrala Helsingfors.

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 07:39

Softbank ny storägare i Uber

Avtalet väntat – köper aktierna till rabatterat pris. Softbank har nått en uppgörelse med Uber under vilken man tar upp en aktiepost på 15 procent i taxiapptjänsten, rapporterar CNN Money. Aktierna köps från befintliga aktieägare och är värda mer än 7 miljarder dollar baserat på ett företagsvärde på 48 miljarder dollar för Uber.

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 09:25

Två storägare ställer sig bakom Nordea-flytt

Frågan om Nordeas flytt av huvudkontoret till Finland är i princip klar sedan bankens tredje och fjärde största ägare beslutat sig att rösta för styrelsens förslag. Det skriver Dagens Nyheter. Nordeas tredje största ägare, pensionsförvaltaren Alecta, har gått ut med att man kommer att rösta ja.

Dagens PS - 26 apr 18 kl. 11:33

Kusligt tyst från Fingerprints storägare

De institutionella ägare som finns i Fingerprint Cards uttrycker sig på torsdagen avvaktande gällande beskedet att huvudägaren Johan Carlström föreslås som ny styrelseordförande. Det skriver Dagens industri som sökt flera av bolagets institutionella ägare. Tidningen beskriver att av de som har svarat är det ingen som vill ge något konkret besked om hur de ställer sig till förslaget.

Barometern - 24 feb 14 kl. 16:50

Storägare kan stoppa Scaniabudet

Det finns ett missnöje bland svenska storägare över budet på Scania. Följden kan bli att budet stoppas. Scaniaaktien handlades på måndagen en femma under budpriset, vilket tyder på att marknaden inte väntar sig en höjning av budet.

Fler nyheter från NT

NT - 5 minuter sedan

14 meter höga hus kan byggas centralt i Söderköping

Tre 14 meter höga hus som innehåller 50 lägenheter får byggas på den gamla Vimman-tomten på Eriksvik. Ett beslut som skapade lång debatt bland politikerna i kommunfullmäktige i Söderköping..

NT - 15 minuter sedan

Larm: soprum står i brand – mycket rök på platsen

Mycket rök från soprum i Norrköping..

NT - 15 minuter sedan

Åkte fast för buskörning med a-traktor: "Motorn rusade"

Den 20-åriga mannen åkte runt och varvade motorn på sin a-traktor – trots den sena kvällen. Nu döms han för brott mot trafikordningen..

NT - 30 minuter sedan

Nu kommer viltolyckornas tid: "Det rör sig i skogen"

Det skymmer allt tidigare och nu börjar också jakten i våra marker. Det betyder att risken för viltolyckor ökar. På torsdagen informerade Nationella Viltolycksrådet (NVR) om detta i Valdemarsvik..

NT - 30 minuter sedan

Kostchefen: "Vi ser helheten och tar ansvar för miljön"

Söderköpings skolor och äldreboenden är först ut i länet med att servera östgötskt naturbeteskött på menyn..

NT - 45 minuter sedan

Fem byten tillåts i europeisk fotboll

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har beslutat att tillåta lag att göra fem byten per match under resten av säsongen..

NT - 45 minuter sedan

Italiensk media: Zlatan har corona

Enligt uppgifter till den italienska tidningen Corriere Della Serra har Zlatan Ibrahimovic testat positivt för coronaviruset och missar kvällens Europa League-match mot norska Bodø/Glimt..

NT - 45 minuter sedan

Tegnell: "Sakta men säkert åt fel håll"

Den dystra virusutvecklingen i världen fortsätter med en kraftigt ökad smittspridning i flera länder. Även i Sverige syns en oroväckande trend. –Vi går sakta men säkert åt fel håll, säger statsepidemiolog Anders Tegnell på torsdagens coronapressträff..

NT - 1 timme sedan

LHC-basen: "Är väldigt orolig, finns risk för konkurs"

Idrotten får fortsätta att vänta på besked i publikfrågan. Det är fortsatt 50 åskådare som gäller. ”Ska jag måla fan på väggen finns risk för konkurs", säger LHC-ordföranden Roger Ekström..

NT - 1 timme sedan

Multivernissage hos Galleri Sander/NP33

Galleri Sander/NP33 satsar hårt på Kulturnatten. Inte mindre än sex olika separatutställningar med vernissage invigs samtidigt under lördagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.