Vimmerby Tidning > Nyheter

Saturday, 26 September, 00:09

Vimmerby Tidning - 14 aug 20 kl. 10:16

För fred och säkerhet i vår del av världenSverige är militärt alliansfritt. Det tjänar oss väl och bidrar till stabilitet och säkerhet i norra Europa. Vi socialdemokrater står upp för den militära alliansfriheten och säger därför nej till ett svenskt Natomedlemskap..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Europa, Natomedlemskap

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För fredoch , säkerheti vår , delav världen
Expressen - 27 jun 14 kl. 18:30

Fred om Suarez: "Kan ödelägga karriären"

Nio landskamper och fyra månaders avstängning från all fotboll. Luis Suarez straffades rekordhårt för Chiellini-bettet. Alldeles för hårt, om du frågar brasseanfallaren Fred.

Barometern - 02 mar 14 kl. 10:01

"Ryssland hotar Europas fred och säkerhet"

Ukraina kallar in landets alla militära reservförband, rapporterar AFP och Reuters. USA:s president Barack Obama anklagar Ryssland för brott mot internationell rätt. Ukrainas nya regering varnar för krig.

Regeringen - 10 nov 17 kl. 12:51

Remiss av SOU 2017:70 Förstärkt skydd för uppgifter av betydelse för ett internationellt samarbete för fred och säkerhet som Sverige deltar i

Här kan du ta del av till vilka instanser regeringen har remitterat betänkandet Förstärkt skydd för uppgifter av betydelse för ett internationellt samarbete för fred och säkerhet som Sverige deltar i, SOU 2017:70..

Nyan - 28 maj 13 kl. 15:44

Afrikanska organisationer studerar fred på Åland

Ett tjugotal representanter för afrikanska föreningar som arbetar för fred och säkerhet besökte Åland under måndagen.
Besöket var en del av en kurs som organiseras av institutionen för fred och konfliktlösning vid Uppsala universitet och den åländska självstyrelsen var en av de punkter man tog upp..

DI - 13 feb 15 kl. 07:00

Ledare: Fred i vår tid?

Som första kärnvapenmakt i historien skrev Ukraina 1992 på ett avtal om att lämna ifrån sig världens då tredje största kärnvapenarsenal, två år senare ratificerat i ett avtal mellan Ryssland, Ukraina, USA och Storbritannien. Signatärerna utlovade det nya landet säkerhetsgarantier, territoriell integritet, suveränitet och militär hjälp, samt att omedelbart använda sin makt i FN:s säkerhetsråd om Ukraina skulle hotas. Ukraina blev ett lysande exempel på den nya hoppfulla världsordningen och landet gav sig snabbt hän i det internationella säkerhetskollektivet.

YLE - 14 maj 16 kl. 17:08

Hundratals demonstrerade för fred och mot Nato i Helsingfors

Det viftades med fredsflaggor, vimplar och banderoller när Finlands fredsförbund kallade till demonstration mot militära bindningar i dag. Trots regnet hade hundratals sökt sig ut på gatorna i Helsingfors att demonstrera i fredens tecken. Det finns en oro för den kapprustning som pågår i världen och för den ökade militära spänningen i Östersjöområdet.

Cornucopia - 23 aug 20 kl. 17:10

Amerikanskt Herculesplan från amerikanska specialförband landade på Visby - del av Natoövning

Ett amerikanskt militärt transportflygplan i specialförbandsutförande, MC-130J, har landat och startat på Visby flygplats. Det hela var en del av en Natoövning och överflygningen av Gotland hade tillstånd. Ingen personal eller materiel lossades eller lastades, och besättningen lämnade aldrig flygplanet uppger Försvarsmakten i ett svar till bloggen.

BT - 18 sep 14 kl. 22:00

FN: Ebola ett hot mot fred

FN:s säkerhetsråd säger att ebolaepidemin i Västafrika utgör ett "hot mot internationell fred och säkerhet". Säkerhetsrådet manar alla FN:s medlemsländer att skicka hjälp för att hantera krisen.På torsdagen antogs enhälligt en resolution som beskriver utbrottet av ebola för ett "hot mot internationell fred och säkerhet", enligt Reuters.

Cornucopia - 08 jan 17 kl. 11:57

Löfven: Sveriges säkerhet statens viktigaste uppgift - Försvarsmaktens regeringsplan går sönder #fofrk

"Sveriges fred, frihet och säkerhet ska värnas. Staten har ingen viktigare uppgift än denna." - Stefan LöfvenStefan Löfven publicerade hos DN Debatt igår en ny säkerhetsstrategi med de inledande orden ovan.

Magazin24 - 06 jul 11 kl. 09:42

Ship to Gaza ett projekt för fred eller folkmord?

När Israel upprättades som stat flydde många araber från sina hem och bosatte sig i flyktingläger i Jordanien, Libanon, Västbanken Gaza etc. När Israels dåvarande premiärminister, Golda Meir, mötte flyttlassen vädjade hon till de flyende att de skulle stanna kvar i Israel och leva i fred med judarna. De svarade att deras ledare lovat att de skulle få komma tillbaks som segrare i ett nytt krig.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.