Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 24 September, 15:53

Vimmerby Tidning - 14 aug 20 kl. 10:16

Arbetsgivaren – vem är det?Svar på debattartikeln: "Attraktiva arbetsgivare värnar medarbetarna" i tidnigen den 11 augusti 2020..
Läs mer på Vimmerby Tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsgivarenvem är det
YLE - 14 feb 16 kl. 10:55

Nollavtal – kryphål för arbetsgivaren eller flexibel anställningsform?

Inom vårdbranschen finns företag där alla personliga assistenter har nollavtal. Näringslivet anser att nollavtalen behövs och ger flexibilitet på arbetsmarknaden, medan facket tycker att företagen undviker att ge personalen anställningstrygghet. Nina Kokkinen jobbar för ett stort företag inom vårdbranschen.

YLE - 13 feb 17 kl. 13:33

Fackavdelning vid Boliden i Karleby polisanmäler arbetsgivaren

En fackavdelning vid Bolidens zinkfabrik i Karleby har polisanmält sin arbetsgivare för diskriminering på arbetsplatsen. Det misstänkta brottet ägde rum den 1 februari då ett tjugotal anställda på Bolidens elektrolysavdelning ordnade en utmarsch för att fästa uppmärksamhet vid dålig stämning på arbetsplatsen. Arbetsgivaren svarade med att dela ut varningar till dem som hade marscherat ut.

SmålandsPosten - 21 nov 13 kl. 06:09

Kommunanställd lät arbetsgivaren betala

En anställd inom Ljungby kommun lät arbetsgivaren betala kläder och bensin som användes privat. Under polisförhöret erkände mannen allt. Åklagaren skrev på onsdagen ut ett strafföreläggande för behörighetsmissbruk och två fall av bedrägligt beteende.

Sydsvenskan - 04 feb 14 kl. 05:30

Väljare måste inte rösta som arbetsgivaren vill

Svenskar gillar inte att pracka på andra sina politiska åsikter. I årets valrörelse kommer bara var sjätte väljare att försöka övertyga en kompis eller arbetskamrat att rösta på ett visst parti.Kanske var det därför många reagerade så starkt när Richard Bergfors, chef för hamburgerkedjan Max, i ett brev varnade sin anställda för att rösta på Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet.

BT - 28 nov 14 kl. 11:07

Arbetsgivaren frias i ambulansmål

Ambulanssjuksköterskan hade jobbat i nästan 23 timmar. Då somnade han och körde in med ambulansen i en bergvägg. I dag meddelade Göteborgs tingsrätt att åtalet mot arbetsgivaren Västra Götalandsregionen ogillas.

Cornucopia - 22 dec 14 kl. 11:59

Vad fick du i julgåva av arbetsgivaren?

Så här i juletider händer det att arbetsgivare av någon outgrundlig anledning ger sina anställda julgåvor, vilket visar att de anställda har för låga löner eftersom arbetsgivaren anser att lönen inte räcker för att kompensera för att anställda gör sina arbetsuppgifter. Vad fick du i julgåva av arbetsgivaren?

Julgåvor är begränsade till 450:- SEK inklusive moms, men fraktkostnader får tillkomma ovanpå detta.

Cornucopia - 04 okt 18 kl. 13:46

Mensanpassad arbetsplats konkurrensfördel för arbetsgivaren

Jämställdhetsmyndighetens finansiering av ett projekt om menscertifiering av arbetsplatser upprör på sina håll. Men i ett Sverige där kvinnor successivt kommer överträffa männen på arbetsmarknaden pga högre utbildningsnivå är det absolut en fördel för arbetsgivaren i konkurrensen om att anställa de bästa att kunna erbjuda en arbetsplats som uppfattas som positiv även för menstruerande kvinnor (kallade "kvinnor" i detta inlägg). Arbetsmarknadens parter borde dock kunna komma fram till detta utan att det ska behöva till skattepengar.

P3 - 19 jan 11 kl. 15:08

Hon fick rätt mot arbetsgivaren

Emma i Skåne planerade att skaffa barn. Då sa arbetsgivaren stopp och Emma fick inte den anställning som hon blivit lovad. I dag kom domen från Arbetsdomstolen och enligt den gjorde arbetsgivaren fel.

Computer Sweden - 03 apr 12 kl. 03:00

Arbetsgivaren rår inte över Facebook

Lojalitetsplikten mot arbetsgivaren gäller även på Facebook - men det som görs helt privat har arbetsgivaren inte rätt att lägga sig i. Det konstaterar arbetsrättsjuristen Johan Sundberg..

Barometern - 04 jun 13 kl. 14:12

Rökare dyr för arbetsgivaren

Alla vet att det är dyrt att röka. Men det är inte bara i rökarens egna plånbok det svider. En rökare kostar varje år sin arbetsgivare runt 45 000 kronor mer än en icke-rökare, enligt Folkhälsoinstitutet.

Nyteknik - 15 jul 13 kl. 14:45

Kan arbetsgivaren kräva sjukintyg från dag ett?

Arbetsgivaren har bestämt att de anställda under sommarperioden bara har rätt att vara sjuka en gång utan förstadagsintyg från läkare. Arbetsrättsexperterna ger svar på om arbetsgivaren kan ta ett sådant beslut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.