Realtid > Ekonomi

Saturday, 26 September, 00:30

Realtid - 14 aug 20 kl. 10:00

Så måste svenska företag möta AmazonAmazons intåg i Sverige innebär en ökad press på svenska e-handlare. Såväl vad gäller sänkta priser som ändrade kundbeteenden och ökade behov av smartare analyser av data, förutspår Adobes säljchef Jessica Borgudd..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Amazon, Sverige, Adobes, Jessica Borgudd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: måste svenska , företag, möta, Amazon
Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 13:01

Amazon lanserar eget retargeting-verktyg för bannerannonser

E-handelsjätten Amazon fortsätter expandera sin annonsverksamhet och kommer enligt uppgifter från Bloomberg att inom kort lansera ett eget verktyg för retargeting-annonser som ska kunna konkurrera med Google och Criteo. Förra året växte Amazons annonsverksamhet med 60 % till hela 1,7 miljarder dollar (nästan 15 miljarder kronor). Nu fortsätter de sin aggressiva expansion och enligt uppgifter som Bloomberg kommit över testar Amazon just nu sitt eget verktyg som ska låta företag få ut Amazon-annonser på andra plattformar på nätet.

Dagens PS - 30 jan 17 kl. 10:25

Techföretag rasar mot Trump

Inreseförbudet till USA från sju länder, i första hand muslimska, bekymrar flera amerikanska techföretag, som anställer tiotusentals arbetare varje år, rapporterar nyhetsbyrån Direkt. Ordern som Trump-administrationen utfärdat ändrar villkoren helt för arbetsvisum. Det kan innebär stora förändringar för företag som Infosys och helt ändra på hur företag som Microsoft, Amazon och Apple rekryterar.

Världen Idag - 27 nov 19 kl. 00:00

Vore det en bra idé att investera i världens lönsammaste företag?

Det finns olika sätt att mäta vilka företag som är störst i världen. Mäter man omsättning är den amerikanska detaljhandelskedjan Walmart störst, följt av sju oljeföretag, varav tre kinesiska. Mäter man aktievärde är det teknikföretag som Apple, Amazon, Alphabet (Google) och Microsoft som toppar.

Dagensanalys.se - 08 mar 16 kl. 11:15

Darren Mowry är Amazon-amerikanen som älskar digital innovation från Sverige

Darren Mowry är Norden- och Baltikumchef för det progressiva cloudföretaget Amazon Web Services. Vi pratade med honom om varför det är viktigt för digitala företag att ha en molntjänst som kan analysera samtidigt som den samlar in data. Vi diskuterade hur han ser på oss svenskar och varför han flyttade hit och hur Amazon Web Services blivit megastort på bara tio år samt vad han vill göra med det faktum att Sverige har flest framgångsrika tillväxtföretag (teknik-startups) per innevånare i hela världen.

Dagensanalys.se - 29 nov 17 kl. 11:10

Du måste ha en Amazon-strategi

Amazon är det lilla e-handelsföretaget som blivit ett världsfenomen och som idag inte går att ignorera. I takt med att allt fler transaktioner sker genom Amazons servrar samlar de dessutom på sig allt mer data, som många företag vill komma åt för att optimera sin marknadsföring. Allt fler företag försöker hitta sätt att samarbeta med Amazon, dels för att komma åt deras enorma databas och dels för att kunna sälja sina varor och tjänster genom Amazons kanaler.

BT - 03 jun 14 kl. 00:30

Braw: Vinstrika Amazon spelar högt med sitt varumärke

Förra året tjänade Amazon 4,3 miljarder pund i Storbritannien. Men tänk så fiffigt: detta väldiga företag existerar officiellt inte här. Därför betalade det mäktiga Amazon förra året bara 4,2 miljoner i skatt.

Dagens PS - 14 apr 18 kl. 08:00

Plus och minus med Amazon-etablering

Här är hoten och möjligheterna med e-handelsjättens inträde i Sverige, enligt ny rapport. Böcker, elektronik och leksaker – det är de detaljhandelsbranscher som drabbas hårdast om Amazon bestämmer sig för att satsa i Sverige. ”Det är just de branscher som redan pressats hårt av digitaliseringen.

Dagensanalys.se - 24 jul 17 kl. 13:31

Mindshare och POSSIBLE lanserar optimiseringslösning för Amazon

Företagen Mindshare och POSSIBLE går nu ihop i ett projekt för att hjälpa företag att optimera sina annonsinsatser på de många plattformar som Amazon förfogar över. Genom samarbetet kan företaget dra nytta av sina respektive styrkor. Mindshare har expertkompetens inom mediaplanering, annonsköp, dataanalys och annonsstrategi, medan POSSIBLE är experter på e-handel, dataanalys och kreativ intelligens.

Cornucopia - 05 mar 19 kl. 07:53

Skatteverket höjer elskatten för serverhallar - utom för Google, Facebook och Amazon

Skatteverket har bestämt sig för att omtolka lagstiftningen, som gav serverhallar industrielskatt om endast ett halvt öre per kWh. Den obefintliga skatten ska nu bara gälla Internetjättarna Facebook och Amazon, samt Googles kommande bygge, då kravet är att företaget äger samtlig utrustning i anläggningen. Så kallad colocation får samma skatt som andra icke-industriföretag.

Dagensanalys.se - 11 maj 16 kl. 11:49

Amazon Video Direct – YouTubes senaste utmanare

Googleägda YouTube har fått en ny utmanare, lanserad av E-handelsföretaget Amazon. Man tänker locka över upphovsmakare från konkurrenterna med ett löfte om större möjligheter för att tjäna pengar på det skapade materialet. Amazon, som ändå får ses som en av världens största inom E-handel, öppnar nu alltså videotjänsten Amazon Video Direct.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.