ÖstersundsPosten > Nyheter

Sunday, 27 September, 16:13

ÖstersundsPosten - 14 aug 20 kl. 09:31

Debatt: Överläkare: Det går inte att spara sig till en ekonomi i balans!Tänk om det är så att grundtesen att vi ska kunna spara oss till en sjukvårdsekonomi i balans är....
Läs mer på ÖstersundsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, ÖverläkareDet , gårinte att , sparasig till , en ekonomi i balans
Dalarnas tidningar - 26 nov 15 kl. 15:43

Överläkare kritiserar landstingets beslut att försöka utrota stafetterna i vården

Landstingets två sparpaket går bland annat ut på att spara pengar genom att kraftigt reducera behovet av hyrläkare. Landstinget räknar med att tjäna upp till 50 miljoner på det..

Trelleborgs Allehanda - 08 apr 14 kl. 06:30

"Vi tror inte att detta kommer spara pengar"

Beslutet att stänga nattakuten och en del av närsjukvården på Trelleborgs lasarett oroar Bitte Goldman, överläkare på akuten. Hon hoppas nu att allmänheten ska reagera och försöka stoppa nedskärningarna.
- Ja, vad kan vi göra?

YLE - 28 okt 13 kl. 13:59

HNS satsar på akutläkare

På HNS, Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, skär man betydligt ner på anlitandet av hyrläkare i jourverksamheten . Istället satsar man nu på att utbilda egna akutläkare. På så sätt ska man spara pengar samtidigt som man utvecklar jourerna.

YLE - 25 mar 14 kl. 05:20

Tandläkare hoppas undvika mardrömsscenario

Om den offentliga tandvården för vuxna läggs ner blir Jens Smeds mardröm verklighet. Det finns enligt honom inte resurser inom den privata tandvården att ta hand om allas tänder. Smeds, tandläkare på den privata tandläkarstationen Tidens Tand i Vasa, har varit orolig för en nedläggning och vilka konsekvenser det skulle ha för den privata tandvården och finländarnas tänder överlag.

Kristianstadsbladet - 03 nov 14 kl. 01:34

Screening kan spara 500 liv om året


Screening av rökare och tidigare rökare skulle årligen kunna rädda livet på upp till 500 människor som drabbats av lungcancer.Socialstyrelsen bör därför utreda förutsättningarna för att införa screening av lungcancer, skriver företrädare för cancerläkare och patienter på DN Debatt.De hänvisar till att antalet dödsfall i lungcancer i USA har minskat med 20 procent sedan screening införts, vilket gjort att sjukdomen upptäckts tidigare..

Helsingborgs Dagblad - 03 nov 14 kl. 01:36

Screening kan spara 500 liv om året

Screening av rökare och tidigare rökare skulle årligen kunna rädda livet på upp till 500 människor som drabbats av lungcancer. Socialstyrelsen bör därför utreda förutsättningarna för att införa screening av lungcancer, skriver företrädare för cancerläkare och patienter på DN Debatt..

BT - 03 nov 14 kl. 01:34

Screening kan spara 500 liv om året

Screening av rökare och tidigare rökare skulle årligen kunna rädda livet på upp till 500 människor som drabbats av lungcancer. Socialstyrelsen bör därför utreda förutsättningarna för att införa screening av lungcancer, skriver företrädare för cancerläkare och patienter på DN Debatt.De hänvisar till att antalet dödsfall i lungcancer i USA har minskat med 20 procent sedan screening införts, vilket gjort att sjukdomen upptäckts tidigare..

Världen Idag - 19 apr 17 kl. 14:05

Omtanke är att vilja minska lidande, inte spara pengar

Olof Edsinger lyfte i sinledare 3 april transsexuellas rättigheter. Eller som han kallade det; ”transfrågan”. Bland annat ogillar han det lagförslag som innebär att även minderåriga ska få tillgång till könsbekräftande kirurgi.

YLE - 23 sep 14 kl. 04:07

"Vi äter och sitter oss till döds"

Svenskarna är friska 14 år längre än finländarna. Det här framgår av uppgifter från EU:s statistikmyndighet Eurostat. Finlands tunga krigserfarenheter belastar fortfarande folkhälsan, men det stora hotet mot folkhälsan är våra matvanor.

YLE - 03 maj 16 kl. 13:52

Raseborgs sjukhus trött på gnabb - nu ska det blickas framåt

Staden och Raseborgs sjukhus har tidvis haft svårt att komma överens när det gäller sparåtgärder. Nu efterlyser Raseborgs sjukhus nya tag och friska vindar. I Raseborg jobbar man som bäst med åtgärdsprogrammet Raseborg 2020 där det finns en hel del planer på ändringar inom sjukvården.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.