DI > Ekonomi

Tuesday, 22 September, 14:06

DI - 14 aug 20 kl. 09:11

Sol- och vindkraft fortsätter att ökaEnergi från sol- och vindkraft stod för närmare 10 procent av världens elenergi under första halvan av året, enligt en rapport från. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Soloch , vindkraftfortsätter att , öka
Kristianstadsbladet - 08 aug 11 kl. 16:04

Mer vindkraft, för Hedlund?

I mitten av 70-talet ansåg S - vid makten - att 13 reaktorer behövdes. Tidigare Centerledaren Gunnar?
I mitten av 70-talet ansåg S ?

HBL - 20 jan 15 kl. 04:04

Miljödirektören flaggar för vindkraft

Sol- och vindenergi kan få en klart större roll i Helsingfors energiförsörjning. Det säger energibolaget Helens miljödirektör Maiju Westergren. – Det finns många platser som lämpar sig för vindkraft, säger hon.

BT - 22 sep 14 kl. 08:54

Sol och vind står på egna ben i USA

Sol- och vindkraft behöver inte längre stöd för att vara konkurrenskraftiga mot fossil energi, åtminstone i blåsiga eller soliga delar av USA. Det visar en rapport från investmentbanken Lazard. - Det brukade heta att en dag skulle sol- och vindkraft kunna tävla med konventionell energi.

BT - 01 jun 12 kl. 11:04

Håller argumenten mot vindkraft?

Det finns flera argument som vindkraftsmotståndarna använder som är ett hinder för en bra debatt och som behöver bemötas, anser Sören Kviberg, ordförande i miljönämnden i regionen. Vindkraft väcker många känslor, en konstruktiv debatt är nödvändig. Flertalet ser vindkraft som en viktig del av en hållbar elproduktion, men den passar inte överallt och hänsyn måste också tas till andra intressen.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 08:50

Sol och vind står på egna ben i USA


Sol- och vindkraft behöver inte längre stöd för att vara konkurrenskraftiga mot fossil energi, åtminstone i blåsiga eller soliga delar av USA. Det visar en rapport från investmentbanken Lazard som lades fram i förra veckan. - Det brukade heta att en dag skulle sol- och vindkraft kunna tävla med konventionell energi.

SVT Debatt - 07 mar 14 kl. 16:07

Storskalig vindkraft behöver inte skattebefrias

VINDKRAFT Vi har ett orättvist och ologiskt beskattningssystem för vindkraft i Sverige i dag. Finansminister Anders Borg: Varför ska det vara dyrare för ett energibolag att producera vindkraft, än för ett fastighetsbolag? De som använder el som producerats i vindkraftverk de själva äger, slipper betala energiskatt helt utan begränsning – medan det finns begränsningar för all annan egenproducerad el.

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Vindkraft för klimat och jobb

Svar till Morgan Hjalmarsson (FP), BT 3/4. Morgan Hjalmarsson tycks helt ha missat att Sverige är en del i ett elsystem med andra länder. I våra grannländer finns fortfarande smutsig kolkraft.

Cornucopia - 01 aug 14 kl. 12:28

Klimatforskarna: Sol och vind räcker inte - kärnkraft nödvändigt

Forskningsplattformen Vision Prize har genomfört en enkät bland klimatforskare, där ca två tredjedelar av forskarna anser att solenergi och vindkraft inte räcker för att hindra klimatförändringarna, utan utbyggd kärnkraft krävs.

Fördelningen enkätsvar kring
kärnkraften. Källa: Vision PrizeKlimatforskarna anser att det största problemet är kolkraften.

YA - 08 aug 11 kl. 06:30

Mer vindkraft, för Hedlund?

I mitten av 70-talet ansåg S - vid makten - att 13 reaktorer behövdes. Tidigare Centerledaren Gunnar?
?

SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 08:08

Vad är vindkraft utan subventioner?

Vindkraftskommun – att vara eller inte vara – det är frågan. I dessa dagar byggs mycket vindkraft runt om i vårt land. Vindkraft är ett sätt att bidra till grönare el.

SVT - 22 sep 14 kl. 08:53

Sol- och vindkraft på egna ben i USA

Sol- och vindkraft behöver inte längre stöd för att vara konkurrenskraftiga mot fossil energi, åtminstone i blåsiga eller soliga delar av USA. Det visar en rapport från investmentbanken Lazard som lades fram i förra veckan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.