GT > Nyheter

Friday, 18 September, 12:28

GT - 14 aug 20 kl. 05:30

Fisket är ett offer för en fungerande havspolitikAtt vilja förbjuda bottentrålning borde innebära att MP också vill förbjuda jordbruk, de harvar ju, skriver skriver Peter Ronelöv Olsson och Fredrik Lindberg vid Sveriges Fiskares PO i en replik till Janine Alm Ericson (MP) och Ulrika Frick (MP)..
Läs mer på GT
Läs mer om:
MP, Peter Ronelöv Olsson, Fredrik Lindberg, Sveriges Fiskares PO, Janine Alm Ericson, Ulrika Frick

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fisketär ett , offerför en , fungerande, havspolitik
Dagen - 05 jul 11 kl. 03:00

Här får människohandelns offer stöd

Varje år köps och säljs miljoner människor; människohandeln brukar kallas för vår tids slavhandel. På Talita center i Stockholm erbjuder man stöd på kristen grund till offer för prostitution och människohandel. Efter några trevande steg har de i år fått en fungerande organisation, och växer hela tiden.

Supermiljöbloggen - 22 okt 14 kl. 08:45

Emma Källqvist, The Black Fish: ”Stoppa det illegala fisket”

Hur ser det illegala fisket i vårt närområde ut? I Sverige verkar vi vila i dvala och tycks hellre prata om övergödning. Inget fel att tala om övergödning, det är ju trots allt ett av de största hoten mot Östersjöns välmående.

YA - 19 mar 14 kl. 06:30

FI vill utveckla hamnen och det lokala fisket

Foto: Hanna F.Ellborg
Feministiskt initiativ har engagerat sig mycket i fiskefrågor under den gångna mandatperioden. Partiet efterlyser ett större engagemang från kommunens sida.

YA - 23 apr 14 kl. 09:41

Framtiden för fisket största samtalsämnet

Foto: Gert Ljungqvist
Framtiden för fisket blev den överskuggande frågan när den moderate EU-politikern Christoffer Fjellner besökte Marint centrum. EU-parlamentarikern fick både försvara och ursäkta den centralstyrda fiskepolitiken som fick kritik från Sydkustens fiskeområde.
– Det har bara blivit fler och fler regler som missgynnar det lokala fisket, sa Vesa Tschernij, verksamhetsledare för Sydkustens fiskeområde.

Sydsvenskan - 21 nov 11 kl. 00:05

"Miljöpröva även fisket"

Det är orimligt att fiskeintressen särbehandlas genom att inte miljöprövas som andra verksamheter, när fisket ofta innebär en långt allvarligare miljöpåverkan, skriver fyra miljöexperter.
Storskaligt och miljöstörande bottentrålfiske fortsätter att störa ett långsiktigt hållbart samhälle. Sektorsintressen står mot varandra; ironiskt nog är det ofta vindkraftsinvesteringar, med hanterbara miljökonsekvenser, som fått stå tillbaka för fiskebranschens intressen.

YLE - 03 apr 16 kl. 12:39

Industrin planerar in slitage – konsumenten är ett hjälplöst offer

Det går inte att förneka att smarttelefonen har förändrat världen till konsumentens fördel - men konsumenten är tyvärr ett hjälplöst offer då det gäller slitaget på de konkreta apparater vi använder oss av, konstateras det i en artikel i
The Guardian. Vi kan nog undvika kostnader för SMS-meddelanden tack vara online-appar. Och vi kan få ner våra taxi- och hotellutgifter om vi använder oss av Uber och Airbnb.

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 15 kl. 11:51

Gott om räka — stor ökning av fisket

Det finns gott om räkor i Västerhavet, och fisket kan öka kraftigt nästa år. Även fisket efter flera andra arter tillåts öka, enligt den årliga överenskommelsen mellan EU och Norge som nu är klar.Mängden räka som får fiskas i Skagerrak och Kattegatt höjs med 60 procent.

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 11:51

Gott om räka — stor ökning av fisket

Det finns gott om räkor i Västerhavet, och fisket kan öka kraftigt nästa år. Även fisket efter flera andra arter tillåts öka, enligt den årliga överenskommelsen mellan EU och Norge som nu är klar.Mängden räka som får fiskas i Skagerrak och Kattegatt höjs med 60 procent.

BT - 02 mar 16 kl. 09:30

Greenpeace: fisket förstör havet

I en ny undersökning riktar Greenpeace kritik mot fisket i Barents hav. Den bottentrålning som fiskefartyg använder sig av när de fångar fisk förstör livet på havsbotten. - Vi skulle behöva stoppa fisket i dag, säger Frida Bengtsson, ansvarig för havsmiljöfrågor vid Greenpeace i Sverige.

SR - 26 jun 11 kl. 03:41

EU-parlamentariker: "Fisket i Arktis måste stoppas"

Stora fiskebestånd i Arktis hotas av utfiskning om inte det kommersiella fisket där stoppas i tid. Det befarar EU-parlamentarikern och miljöpartisten Isabella Lövin, som anser att Sverige under sitt ordförandeskap i Arktiska rådet måste ta initiativ till att stoppa fisket vid de smältande isarna i Arktis..

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

I fjol var det ett problem – nu är det ett av ligans bästa

I fjol vid den här tidpunkten ansåg de flesta att Frölunda hade ett komplett och färdigt lagbygge.I år har man bytt skepnad. Truppen är yngre och förväntningarna har sjunkit.

GT - 1 timme sedan

Man åtalas – ska ha slagit ihjäl offret

En man har på fredagen åtalats vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för mord.Enligt stämningsansökan har han orsakat offrets skador genom sparkar och slag. Den misstänkte vidgår händelseförloppet, men förnekar brott.

GT - 5 timmar sedan

Flera bilar i lågor i natt – polisen vill ha vittnesuppgifter

Under natten mot fredagen brann flera bilar i Vänersborg.– Tre bilar är utbrunna, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. Polisen har ingen misstänkt och är intresserade av att få in vittnesuppgifter.

GT - 5 timmar sedan

Man slog tillbaka mot tre maskerade gärningsmän vid rånförsök

Sent på torsdagskvällen larmades polisen om ett rånförsök i Falkenberg, en man hade blivit attackerad av tre gärningsmän som troligtvis ville åt mannens cykel.Han knuffades omkull och fick motta flera slag men lyckades slå tillbaka och gärningsmännen lämnade platsen. .

GT - 6 timmar sedan

Eftertraktad i flera år – nu är Elliott i Frölunda

Han har spelat i NHL, KHL och även gjort en OS-turnering för Kanada.Nu är Stefan Elliott, 29, i Göteborg som Frölundas nya stjärnback.Och klubben har haft koll på honom i många år.

GT - 12 timmar sedan

Expert: Gäng rekryterar barn som är under tio år

Barn som är så unga som åtta år rekryteras av kriminella gäng i Göteborg och det saknas övergripande metoder för att komma tillrätta med hur kriminella nätverk påverkar situationen för boende.Det är några av slutsatserna som dragits efter en stor undersökning gjord om Göteborgs särskilt utsatta områden, skriver Göteborgs-Posten..

GT - 14 timmar sedan

Drömstart för Sävehof – vann stort i premiären

Säsongen kunde knappast ha börjat mycket bättre för Sävehofs damer. 32–11 mot Heid i premiären innebar ett riktigt styrkebesked. .

GT - 14 timmar sedan

”Vi får se oss själva i spegeln – inte bra nog”

BORÅS. Fem raka matcher utan seger. Det är ett faktum för Elfsborg efter 2–2 hemma mot Mjällby.

GT - 14 timmar sedan

Var ett surt slut på en väl genomförd match

GÖTEBORG. Tungt i stunden, men nyttigt och lärorikt på sikt. Flera spelare är på rätt väg och det är ett helt annat IFK Göteborg vi ser i dag än för bara en vecka sedan.

GT - 15 timmar sedan

Räddade en poäng – med mål från halvplan

BORÅS. Mjällby såg ut att gå mot en tung förlust borta mot Elfsborg. Då klippte Besard Sabovic till från egen planhalva och fixade 2–2-kvitteringen med ett osannolikt drömmål.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.