Realtid > Ekonomi

Wednesday, 23 September, 23:59

Realtid - 13 aug 20 kl. 13:03

BNP Paribas bävar inför den mörka höstenDet är för starkt att tala om en bubbla – men osäkerheterna är stora just nu enligt BNP Paribas Nordenchef Eirik Winter. Både börsen och M&A-aktiviteten kan enligt honom få en törn när den hårda verkligheten sätter in i höst-vinter..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
BNP Paribas, BNP Paribas Nordenchef Eirik Winter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BNP, Paribas, bävarinför den , mörka, hösten
Cornucopia - 14 apr 20 kl. 10:42

Frankrike reviderar ner BNP-prognosen för 2020 till -8%

Frankrike reviderar enligt Bloomberg ner sin tillväxtprognos för 2020 från redan katastrofala -6% till -8% och väntar sig ett budgetunderskott på 9% av BNP, vilket tar upp den franska statliga skuldbubblan till 115% av BNP.
Mörka moln över den franska nationalförsamlingen i Paris.
Det ser alltså allt värre ut för Frankrikes ekonomi, och regeringen sänkte nu sin prognos från -6% till -8%.

GlobeNewswire - 13 aug 20 kl. 07:00

Fingerprint Cards AB: Delårsrapport januari-juni 2020

Kort om kvartalet
Efterfrågan på Fingerprints sensorer var fortsatt god, men omsättningen påverkades negativt av fortsatt otillräcklig tillgång till produktionskapacitet hos de stora halvledartillverkarna.Fingerprints utökade sin produktportfölj inom fysisk och logisk access.Fingerprints irisigenkänningsteknologi implementerad på sydkoreanskt sjukhus.

Sydsvenskan - 13 apr 15 kl. 10:06

När norske lillebror blev så stor, så stor

Även om filmen ”Svenskjävel” har fått ett blandat mottagande av kritikerna både i Sverige och Norge är det väl ingen som har hävdat att den är ointressant eller irrelevant. På sitt sätt tematiserar filmen en verklig, och relativt outforskad, destabilisering av relationen mellan Norge och Sverige. Denna situation skapar osäkerhet på båda sidor av den hårfina etniska och kulturella gränsen mellan norrmän och svenskar.

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 15 kl. 10:06

När norske lillebror blev så stor, så stor

Även om filmen ”Svenskjävel” har fått ett blandat mottagande av kritikerna både i Sverige och Norge är det väl ingen som har hävdat att den är ointressant eller irrelevant. På sitt sätt tematiserar filmen en verklig, och relativt outforskad, destabilisering av relationen mellan Norge och Sverige. Denna situation skapar osäkerhet på båda sidor av den hårfina etniska och kulturella gränsen mellan norrmän och svenskar.

HBL - 19 mar 14 kl. 20:08

Stubb: Frihandel ger inte hormonkött

Frihandelsavtalet med USA släpper varken in hormonkött eller genmodifierade livsmedel på EU-marknaden. Det försäkrade Alexander Stubb upprepade gånger när riksdagen debatterade avtalet i går.Europa- och utrikeshandelsminister Alexander Stubb redogjorde i går i riksdagen för läget i förhandlingarna om frihandelsavtalet mellan EU och USA.

Ekonomistas - 20 nov 19 kl. 17:21

Överskottsmålet inget hinder för finanspolitisk stimulans (men bör kanske sänkas ändå)

Under den senaste tiden har det i media skrivits en hel del om den svenska finanspolitiken och vårt finanspolitiska ramverk (t ex här, här och här). Bakgrunden är till viss del att det duggat tätt med tecken på konjunkturavmattning och att frågan om finanspolitiska stimulanser då aktualiserats. Men det handlar också om mer strukturella trender, där en åldrande befolkning, stora barnkullar och ett stort behov av integrationsinsatser för flyktinginvandrare sätter press på kommunernas och landstingens ekonomi.

PrivataAffärer - 14 dec 18 kl. 13:28

Meningarna går isär om nästa veckas räntebesked

Riksbanken lämnar nästa räntebesked den 20 december, och enligt fyra av ekonomerna kommer räntehöjningen redan då. Övriga åtta tror dock att den dröjer till i februari. Det betyder också att ekonomerna för första gången på ett bra tag inte eniga om vilket räntebeslut Riksbankens direktion kommer att fatta vid nästkommande penningpolitiska möte.

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 10:00

Spännande räntebesked väntas på torsdag

Samtliga nio ekonomer som Infront Data har tillfrågat räknar med att Riksbanken kommer att meddela att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Riksbanken upprepade i samband med räntebeskedet i februari att ”nästa höjning sannolikt sker under andra halvåret 2019” (mest sannolikt i september enligt räntebanan). Räntebanan lämnades också oförändrad jämfört med i december med undantag för att den då sträckte sig ett kvartal längre (och indikerade att räntan då skulle stiga till 1,10 procent från 0,98 procent under fjärde kvartalet).

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU-kommissionen vill ha bankunion

Det räcker inte med åtgärder för att få fart på tillväxten och få bättre balans i statliga finanser i eurozonen, enligt EU-kommissionen. För att komma tillrätta med krisen i eurozonen måste steg tas mot en bankunion, det vill säga gemensamma institutioner för att hantera banker i kris, enligt rekommendationer från EU-kommissionen. EU föreslår samtidigt bland annat så kallade euro-obligationer, för gemensam upplåning, och att eurozonens krisfond ESM ska få rätt att gå in med kapital direkt in i krisbanker, utan att ta omvägen via värdnationens statsbudget.

YLE - 29 apr 16 kl. 14:30

Natoutredning: Finland och Sverige borde fatta samma beslut

Finland och Sverige borde ha samma linje i förhållande till Nato. I annat fall kan det bli problem. Om Finland ansöker om Natomedlemskap kommer spänningen att öka på grund av Rysslands reaktioner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.