Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 27 September, 14:35

Cornucopia - 13 aug 20 kl. 06:42

Kronan stärks igen - börserna uppKronkursen stärks igen mot de stora världsvalutorna, och börserna stiger i Asien. Faller igen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, SEK, GBP, EUR, USD, Stockholm, OMXSPI, DAX, FTSE, USA, Nasdaq, Australien, ASX, Nikkei, Times, Hang Seng

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronan, stärks, igen, börsernaupp
DI - 03 mar 17 kl. 11:08

Räntor och valutor: Kronan stärks

Europaräntorna handlas något lägre på fredagen, med tyska räntor 1 punkt ned. Även USA-räntorna har sjunkit tillbaka lite i den europeiska handeln och börserna står överlag på minus. Kronan stärks efter produktionsdata..

Cornucopia - 21 maj 20 kl. 16:41

Måttligt ner på börserna - kronan stärks kraftigt mot dollarn

Även om vi har Kristi Flygare och röd dag idag, så gäller inte det större delen av resten av världen, där marknaderna således är öppna. Börserna gapar generellt rött över hela linjen, och en stärkt krona spär på fallet för oss som har våra utgifter i SEK, vilket talar för en börsnedgång i Stockholm i morgon när vi ska ikapp husse USA.Börslistan i skrivande stund.

Affärsvärlden - 08 aug 13 kl. 09:48

Kronan stärks mot euron och dollarn

Ett oväntat stort uppsving i Kinas utrikeshandel i juli har lyft Europabörserna och kopparpriset. Räntorna öppnar däremot ned ett par punkter samtidigt som dollarn har försvagats mot såväl yenen som euron. Den svenska kronan har stärkts..

DI - 10 sep 13 kl. 16:38

Räntor och valutor: Räntorna stiger och kronan stärks

Räntorna i Europas kärnländer och USA steg på tisdagen i spåren av ökad riskaptit, där positiva Kina-data och en öppning i Syrien-frågan gett stöd. Börserna stod på plus och yenen tappade, medan den norska kronan drogs upp av förväntningar om höjd räntebana..

DI - 29 jun 16 kl. 07:35

Räntor och valutor: Kronan stärks

Sedan tisdagens stängning har kritik framförts mot brittiska "lämna-sidan" i samband med EU:s toppmöte medan Jeremy Corbyn förlorade sin förtroendeomröstning. Terrorister har dödat minst 36 personer på flygplats i Istanbul. Ränterörelserna sedan tisdagseftermiddagen är beskedliga medan kronan har stärkts några ören.

DI - 12 jan 17 kl. 16:36

Räntor och valutor: Dollarn tappar och kronan stärks

Dollarn tappade på Trump medan kronan stärktes på ett inflationsutfall nära Riksbankens mål. Börserna sjönk överlag medan oljan letade sig uppåt under torsdagen..

DI - 10 apr 18 kl. 16:28

Räntor och valutor: Euron och kronan stärks efter positiva signaler

Risksentimentet stärktes på tisdagen efter positiva tongångar från Kinas ledare, med börserna upp och svagare yen. Europaräntorna och euron fick en skjuts uppåt av ECB-kommentarer, samtidigt som kronan stärktes. .

DI - 09 maj 18 kl. 12:10

Räntor och valutor: Kronan stärks efter KPI

Räntorna och börserna var mestadels upp vid den tidiga svenska stängningen på onsdagen. Trumps Iran-besked gav viss volatilitet men inga stora nettorörelser. Dollarn stärktes, liksom kronan då KPI i linje med förväntan sågs som en lättnad för Riksbanken.

DI - 01 okt 18 kl. 12:01

Räntor och valutor: Kronan stärks mot dollarn

Europaräntorna pekar svagt uppåt i måndagens förmiddagshandel medan euron stärks mot dollarn. Nyheten att Kanada i sista stund ansluter till ett renoverat Nafta-avtal ger visst stöd åt börserna..

DI - 02 nov 18 kl. 12:21

Uppåt för USA-räntor– kronan stärks något mot både dollarn och euron

Kronan var relativt opåverkad av Riksbankens protokoll från det senaste räntemötet samtidigt som svenska räntor steg i linje med övriga europeiska räntor, med undantag för de sydliga euroländerna där räntorna sjönk. Hopp om att en lösning i handelskonflikten mellan USA och Kina kan vara på väg fick Europabörserna att slå följe uppåt med de asiatiska..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.