PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 14:33

PrivataAffärer - 13 aug 20 kl. 04:00

Bratt: Trendskifte för banker i spararnas portföljerFrida Bratt konstaterar dock också att just Swedbank gått starkt med en uppgång på 40 procent på bara tre månader. – Det är inga enorma förändringar, men likväl ett tydligt trendskifte eftersom bankerna varit så populära köp under så lång tid. Många passar på att sälja av just nu, säger hon. – Det tycks också som om Swedbank lämnat det värsta bakom sig vad gäller kostnader för åtgärder mot penningtvättsproblematiken och banken kom med en bra rapport. Handelsbanken är den svenska storbank där ägarantalet ökat något under sommaren, vilket sannolikt hänger ihop med att aktien inte alls hängt med i uppgången, säger Frida Bratt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bratt, Swedbank, Frida Bratt, Hon, Handelsbanken, Nordea, Annat, Nordnets, Ändring, SEB, Bank, DNB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bratt, Trendskifteför , bankeri , spararnas, portföljer
Realtid - 23 dec 19 kl. 10:45

Banker spararnas favoriter

Swedbank är spararnas klart mest nettoköpta aktie i år. Det är nästan tre gånger så många kunder som köpt Swedbank som har köpt Nordea, tvåa på Nordnets lista..

PrivataAffärer - 30 apr 20 kl. 11:07

Banker privatspararnas favoriter i aprilrekylen

I coronaturbulensens inledning sålde många av privatspararna sina innehav i främst storbankerna, men nu går riktningen åt andra hållet. – Bottenfisket i bankerna var tydligt i april, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Swedbank var den mest nettoköpta aktien under 2019, och fick då ”stryka på foten” när investerarna fick kalla fötter.

PrivataAffärer - 30 sep 19 kl. 09:24

Här är spararnas favoritaktier i september

– Frågetecknen kring världskonjunkturen och huruvida centralbankernas stimulanser kommer vara tillräckliga för att lyfta ekonomin består. Aktiespararna väljer att dra ned på risken och de nettosäljer aktier för första gången på över ett år, säger Johanna Kull, sparekonom Avanza. Månadens säljlista hos Avanza domineras av banker.

PrivataAffärer - 31 jul 20 kl. 08:41

Spararnas favoritaktier i sommar

Trots farhågor om en ohållbar börsuppgång samt ökade spänningar mellan Kina och USA tryckte många sparare på köpknappen under juli. – Det är en påminnelse om att faktorer som börsen bortsett ifrån under pandemin – börsen fokuserar helst på en sak i taget – knappast har löst sig som genom ett trollslag, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt. Både Nordnet och Avanzas köplistor toppas av livekasinoutvecklaren Evolution Gaming.

PrivataAffärer - 15 maj 20 kl. 10:09

Bratt: Tydligt vilka som står på spararnas sida

Det har varit många turer fram och tillbaka i debatten kring avgiftstak vid flytt av fondförsäkring eller depåförsäkring. Finansdepartementet föreslog tidigare i vår ett maxbelopp om 600 kronor för flyttkostnader, en lagändring som föreslås träda i kraft den 1 januari 2021. Flera pensionsbolag ställde sig på tvären till lagändringen och sju av de största pensionsbolagen vädjade i ett brev till regeringen om att de aviserade lagändringarna skulle skjutas upp, med hänvisning till coronapandemin.

PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 15:00

Frida Bratt: Guldet lockar Nordnets sparare

Antalet affärer med guldcertifikat har också ökat, med hela 102 procent på ett år – och med inte mindre än 54 procent på en månad. Det är Nordnets nya sparekonom Frida Bratt som presenterar guldstatistiken baserad på nätmäklarens egna kunder. – Vi ser också en trend på global nivå inom råvaror, där sparare väljer just börshandlade fonder, så kallade ETF:er, med guld som underliggande tillgång.

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 04:00

Här är småspararnas gamingfavoriter

Gaming- och spelindustrin genererade förra året intäkter på 135 miljarder dollar, varav mobilspel står för hälften av intäkterna medan konsolspel och PC delar på resten. – Jag tror knappast att den här trenden bromsar in. Snarare kommer den bara att öka och öka, och spararna är med på tåget, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 07:33

Bratt: Så kan coronapandemin förändra vårt sparande

För det första tror Frida Bratt att svenskarna kommer att hålla hårt i plånboken och spara i stället för att konsumera. – Till nationalekonomers och politikers förtret lär vårt så kallade försiktighetssparande komma att öka. Det vill säga fler – de som har möjlighet – kommer på grund av oron för sämre tider hålla hårdare i plånboken, minska konsumtionen och istället lägga pengarna på en buffert, säger hon.

PrivataAffärer - 31 aug 20 kl. 09:06

Här är spararnas favoritaktier i augusti

Krisande Norwegian, vars aktiekurs fallit 97 procent sedan årsskiftet, ligger högt upp på Nordnets köplista. –  Under sommaren fortsatte aktiekursen att pressas än mer som en följd av att bolaget i flera omgångar konverterat skulder till aktier. Mönstret känns igen – när en aktie pressas hårt lockar det inte sällan bottenfiskare.

PrivataAffärer - 03 sep 20 kl. 13:00

Bratt: Spararna sätter in miljarder på nollräntekonton

Storbankerna står fortfarande för mer än hälften av den svenska inlåningsmarknaden. För att vara helt exakt står Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken tillsammans för 62 procent av inlåningen enligt statistik från Bankföreningen. Problemet i ett kundperspektiv är att dessa banker ofta ger 0 procents ränta på kontot.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.