SR > Nyheter

Tuesday, 20 October, 13:54

SR - 12 aug 20 kl. 07:13

USA-experten om valet av Harris: ”Hon är historisk”Hör Ekots USA-kommentator, Ginna Lindberg, i en analys om valet av vicepredident-kandidat för Demokraterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Harris, Ekots USA, Lindberg, Demokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-expertenom , valetav , HarrisHon är , historisk
Expressen - 22 aug 17 kl. 09:29

USA-experten: Trump i behov av lyckad insats

Donald Trump förklarade i natt att trupperna från USA stannar kvar i Afghanistan.Men hur målet att utplåna IS och talibanerna ska uppnås gavs inga svar på.– USA är i behov av en lyckad insats, säger USA-experten och Expressenkrönikören Frida Stranne..

Expressen - 04 aug 19 kl. 15:58

USA-experten: Ett väldigt vanligt fenomen i USA

På bara ett dygn har två masskjutningar inträffat i USA. Den första i El Paso, Texas som krävde 20 liv och den andra i Daytona, Ohio som krävde 9 liv.Här svarar USA-experten Frida Stranne på varför det här händer och om strängare vapenlagar skulle hjälpa..

SVT - 13 mar 18 kl. 17:10

USA-experten om avskedandet av Tillerson: ”Kommer inte som en överraskning”

Donald Trump och Rex Tillersons relation har gnisslat och skavt – och nu kommer beskedet: Tump avskedar USA:s utrikesminister. – Det här är Trumps sätt att agera. Det är hårdfört och okonventionellt – och det ingår i ett mönster, säger USA-experten Erik Åsard..

DI - 07 nov 18 kl. 16:13

USA-experten: "Demokraterna måste gå balansgång"

"Nu blir det snarare ännu mer osämja mellan partierna. Valkampen inför presidentvalet 2020 började redan på tisdagskvällen." Det säger USA-experten Erik Brattberg efter tisdagens mellanårsval i USA..

DI - 07 nov 16 kl. 04:50

USA-experten: Därför gillar de Trump

Om man vill förstå Donald Trump måste man förstå amerikansk populärkultur. Amerikaner älskar vinnare. Och de gillar politiker som är framgångsrika företagare och som har har egna pengar, eftersom det är ett tecken på att de inte är korrumperade, skriver USA-experten Janerik Larsson..

Expressen - 30 jul 20 kl. 17:47

USA-experten: Trump vill skapa tvivel om valet

Donald Trump väcker frågan om att senarelägga USA-valet till efter hösten.Här svarar Expressens USA-expert Frida Stranne på frågor om presidentens utspel. .

SVT - 30 jul 20 kl. 17:31

USA-experten: ”Osannolikt att valet skjuts upp”

USA-kännaren Dag Blanck tror inte att Donald Trumps önskan att skjuta fram det amerikanska valet är genomförbar. – Det skulle bli väldigt svårt, säger han..

SVT - 04 mar 17 kl. 16:15

USA-experten: Det är väldigt hårda ord

President Donald Trump påstår att hans företrädare Barack Obama avlyssnade hans telefoner före valet, och jämför den påstådda avlyssningen med skandalen Watergate. – Genom att nämna Watergate tar man i väldigt hårt, säger professor Dag Blanck..

Aftonbladet - 27 maj 20 kl. 20:15

USA tillbaka i rymden - historisk uppskjutning

▸ USA gör sig redo för historisk comeback. I kväll lyfter de första astronauterna från amerikansk mark på nio år..

Expressen - 31 maj 20 kl. 18:10

USA-experten: Därför sker upploppen i USA

Upploppen i USA har pågått i flera dagar sedan George Floyd kvävdes till döds under ett polisingripande.Expressens USA-expert Frida Stranne svarar på de viktiga frågorna om händelserna i landet..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Säpo: ”Kina utgör ett av de största hoten"

På rekommendation av Försvarsmakten och Säkerhetspolisen bannlyser Post- och telestyrelsen (PTS) användning av utrustning från de kinesiska telekombolagen Huawei och ZTE i villkoren för den svenska 5G-auktionen. Bedömningen är att de riskerar att skada Sveriges säkerhet genom sin koppling till Kina..

SR - 1 timme sedan

Ygeman hoppas att relationerna med Kina inte påverkas

Digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) vill inte kommentera Post- och telestyrelsen (PTS) beslut att stänga ute de kinesiska leverantörerna Huawei och ZTE i sig, men säger att han är glad att Sverige har en lagstiftning som ställer höga säkerhetskrav..

SR - 1 timme sedan

Mammografi räddar liv även vid sen ålder

Mammografi räddar liv även om den utförs vid sen ålder, visar en stor svensk studie från Umeå universitet..

SR - 1 timme sedan

Dramatisk filminspelning orsakade tågstopp

I natt orsakade ett försök att spela in en spektakulär video framför ett ankommande tåg - ett stopp i tågtrafiken i Laxå. Att utsätta sig för fara i trafiken och filma detsamma är en trend från sociala medier..

SR - 1 timme sedan

Efter Huawei-stoppet: Operatörer måste byta ut utrustning

Post- och telestyrelsen stoppar utrustning från de kinesiska telekomleverantörerna Huawei och ZTE i det svenska 5-G nätet..

SR - 2 timmar sedan

Uppgifter: Madsen försöker rymma

I Danmark har den livstidsdömde Peter Madsen försökt fly från fängelset, skriver danska Ekstra Bladet..

SR - 3 timmar sedan

PTS svartlistar Huawei och ZTE

Post- och telestyrelsen (PTS) bannlyser användning av utrustning från de kinesiska telekombolagen Huawei och ZTE i villkoren för den svenska 5G-auktionen. Det framgår av ett pressmeddelande från PTS..

SR - 3 timmar sedan

Ekots teknikrepporter: Handlar om säkerhetspolitiska spänningar

De kinesista företagen Huawei och ZTE kommer inte tillåtas vara med i utbyggnaden av 5G-nätet i Sverige. Ekots teknikreporter Sven Carsson menar att säkerheten är betydligt högre idag än en decennium sedan..

SR - 4 timmar sedan

Huawei inte med i 5G-auktion

Fyra aktörer godkända för 5G-auktion Den 10 november planerar Post- och telestyrelsen (PTS) att starta den första auktionen av 5G-frekvenser..

SR - 4 timmar sedan

SKR: Ljust nu – men sedan kommer problemen

För första gången på ett decennium räknar kommunsektorn med att kunna undvika underskott i finansen. Desto värre blir det då om ett par år. Redan 2023 ser Sveriges kommuner och regioner (SKR) ett behov på 5,4 miljarder kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.