DI > Ekonomi

Saturday, 26 September, 00:58

DI - 11 aug 20 kl. 22:59

”Norges Wallenberg” vill utmana välfärdsstaten: ”Det behöver den”Norrmannen Johan H Andresen brukar kallas för ”Norges Wallenberg”. Han är ordförande i familjens investmentbolag Ferd, värt över 30. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wallenberg, Johan, Andresen, Norges Wallenberg, Ferd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norges, Wallenbergvill , utmana, välfärdsstatenDet behöver den
Politologerna - 23 apr 14 kl. 14:03

Social mobilitet, välfärdsstaten och adliga gener i Sverige

Jämlika möjligheter, till skillnad från jämlika utfall, är ett närmast universellt omfamnat politiskt värde. Socialdemokratins kamp mot klassklyftor är i mångt och mycket en kamp för att ens föräldrars ställning inte ska vara avgörande för barnens; för liberaler blir det mycket lättare att försvara ojämlikhet om alla har samma möjligheter att nå framgång. På Socialdemokraternas hemsida beskrivs jämlikhet som att: ”alla människor, oavsett vad, ska ges samma möjlighet att forma sitt eget liv och påverka sitt samhälle.

Realtid - 17 mar 17 kl. 13:40

"AI är vår tids elektricitet"

Robotrevolutionen kan bli lika omskakande som reformationen och är början på en magisk och utmanande epok. Artificiell intelligens kommer sno många jobb, driva bolag, utmana välfärdsstaten och vägleda oss genom etiska dilemman. Men robotarna ska inte kontrolleras – utan kultiveras.

BT - 05 jul 13 kl. 00:30

Det går inte att bygga en välfärdsstat enbart på god vilja

Weimar var den tyska humanismens huvudstad. Här hade Goethe, Schiller och Liszt verkat. Med första världskrigets slut kom demokratins genombrott i Tyskland.

YA - 03 sep 13 kl. 03:55

Högt pris för maktskifte

Det är något väldigt bekant med den norska valrörelsen: En stark ekonomi, en regering som vunnit två val, en populär statsminister och små regeringspartier som riskerar att inte klara spärren till stortinget.
Det hade lika gärna kunnat handla om Sverige. Även om Arbeiderpartiet har valspurtat framgångsrikt under de senaste veckorna pekar det mesta på en borgerlig valseger.

HBL - 10 jan 14 kl. 10:38

Urpilainen vill utmanas

En kamp om SDP:s ordförandepost är välkommen, försäkrar Jutta Urpilainen. Att den eventuella utmanaren Antti Rinne representerar fackföreningsflygeln ser hon inte som något problem.Socialdemokraternas ordförande finansminister Jutta Urpilainen inledde årets första partistyrelsemöte med att presentera en lång lista på beslut som enligt henne visar att SDP:s ideologi minsann syns i regeringens politik.

Nerikes Allehanda - 19 apr 15 kl. 05:15

Finland behöver mer invandring

Arbetslösheten i Finland stiger. De offentliga finanserna försämras. De närmaste åren kommer stat och kommuner att få skära ner.

BT - 30 dec 13 kl. 11:17

Ansikte mot ansikte med 2013

Vilka gav ansikte till 2013? Ledarredaktionen har valt några av det gånga årets mest omtalade person. Tiggarna 2013 var året då tiggarnas närvaro kom att utgöra ett handfast vittnesbörd om den utsatthet som inte minst romer från det forna Sovjetimperiets lydstater i östra Europa lever under.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 07:24

Integration i Norden: Bara halvvägs

Integration är svårt, även i de generellt invandrarvänliga fem nordiska länderna.
Det norska forskningsinstitutet Fafo har i sin senaste rapport om integration och inkludering pekat på att de nordiska länderna har mött den ökade invandringen efter EU-utvidgningen 2004 på olika sätt. Men en sak är gemensam: Åtgärderna har endast haft blygsam effekt, rapporterar NTB.

BT - 21 maj 14 kl. 07:24

Integration i Norden: Bara halvvägs

Integration är svårt, även i de generellt invandrarvänliga fem nordiska länderna. Det norska forskningsinstitutet Fafo har i sin senaste rapport om integration och inkludering pekat på att de nordiska länderna har mött den ökade invandringen efter EU-utvidgningen 2004 på olika sätt. Men en sak är gemensam: Åtgärderna har endast haft blygsam effekt, rapporterar NTB.

BT - 15 aug 14 kl. 00:30

Brödrafolkets val ingen bubbla

När Norge samlas för sin motsvarighet till Almedalsveckan finns det plats för Sverige. På TV visas Allsång på Skansen i direktsändning. Än i dag säljer Carola fler skivor än någon annan norsk artist.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.