DI > Ekonomi

Saturday, 26 September, 02:09

DI - 11 aug 20 kl. 22:24

Mejlen avslöjar Gieseckes inflytande över coronastrateginFlera mejl mellan toppar på Folkhälsomyndigheten avslöjar vad som lade grunden till Sveriges coronastrategi..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Gieseckes, Folkhälsomyndigheten, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mejlen, avslöjar, Gieseckes, inflytandeöver , coronastrategin
Expressen - 11 aug 20 kl. 20:25

Mejlen som avslöjar Gieseckes inflytande över coronaplanen

Flockimmunitet. Hela världen förknippar Sverige med ordet, men ändå vill ingen säga att det varit vår strategi. Så hur har strategin formats hos de ledande tjänstemännen på Folkhälsomhyndigheten?

Expressen - 07 sep 20 kl. 19:22

Interna mejlen avslöjar: Så styr Skolverket PISA-granskningen

På uppdrag av regeringen utför OECD just nu en granskning av den senaste svenska PISA-studien, efter att Expressen avslöjat att en stor mängd utrikes födda elever felaktigt plockats bort från att skriva provet.Expressen kan nu berätta att utbildningsminister Anna Ekström (S) gett Skolverket i uppdrag att förhandla ”innehåll, tidsram och kostnad” för granskningen – trots att ansvariga på verket konsekvent hävdat att inga fel gjorts.En genomgång av hundratals mejl från Skolverket visar samtidigt hur myndigheten undanhåller och förvanskar avgörande fakta ur Expressens avslöjande i sina kontakter med OECD.

Expressen - 19 mar 13 kl. 23:12

Mejlen avslöjar SD-mannens kontakter

SD-mannen Patrik Ehn sparkades ut från partiet främst på grund av sina kontakter med högerextremister som tyska NPD. Expressen kan nu avslöja att kontakterna med NPD varit i betydligt större omfattning än tidigare känt. Han har bland annat bjudits in till fester, studiebesök och fått en ideologisk text spridd till de tyska högerextremisterna.

Expressen - 17 nov 14 kl. 06:37

Hitler-mejlen avslöjar SD:s försvars-expert

När Sverigedemokraterna kom in i riksdagen var det Mikael Valtersson som blev chef för partiets riksdagskansli. I dag är han tung försvarspolitisk SD-företrädare med plats i den statliga Luftförsvarskommittén. Men Expressen kan nu avslöja att Valtersson i lönndom har skickat nazistpropaganda, kallat sig för Adolf Hitlers smeknamn och gång på gång flörtat med nazistreferenser.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Avslöjar: SDU-toppens tips till rasistsajten

Under torsdagen kunde Nyheter24 avslöja att Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson vid ett flertal tillfällen skickat tipsmejl till den numera nedlagda rasistiska sajten Politiskt Inkorrekt. Nyheter24 kan nu avslöja att även partiets ungdomsförbund, SDU, använt sig av den rasistiska sajten. LÄS MER: Avslöjar: Här tipsar nye SD-ledaren rasistsajten Ett flertal av mejlen som Nyheter24, via den före detta skribenten på Politiskt Inkorrekt Chang Frick, tagit del av är skickade av ungdomsförbundets vice ordförande William Hahne.

Dagens PS - 14 nov 16 kl. 09:32

Källor avslöjar hemligt krismöte på Facebook

  Dagens PS har tidigare skrivit om hur mycket Facebook vet om dig och varför det sociala mediet kan vara dåligt för din ekonomi. Nu rapporterar CNBC om hur tech-jätten kan påverka folks partipolitiska sympatier. I takt med att det stod klart att Donald Trump skulle vinna valet samlades nämligen direktörer och toppchefer på Facebook i en hemlig chattgrupp, avslöjar nu flera källor med insyn för amerikanska CNBC.

Aftonbladet - 22 nov 12 kl. 13:24

Mejlen avslöjar ? så begravdes bin Ladin

Expressen - 22 feb 17 kl. 12:08

Läckta mejlen avslöjar den svenske pampen

Sveriges olympiska kommitté anklagades för att ha vägrat lämna ut uppgifter till den så kallade astmautredningen i Norge. Nu har tidningen Dagbladet fått tag i mejl från SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo, där han förklarar varför han sa nej till utredarna. "Vi vill inte lämna ifrån oss några rutiner eller riktlinjer som kan tas ur sitt sammanhang", skriver Reinebo i mejlet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.