DN > Ekonomi

Friday, 18 September, 12:15

DN - 11 aug 20 kl. 07:51

Fortsatt oviss framtid för Bromma flygplatsHar förlorat miljonintäkter under krisen: ”För tidigt att dra slutsatser om framtiden.”.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Bromma

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt oviss, framtidför , Bromma, flygplats
Supermiljöbloggen - 15 okt 14 kl. 23:52

Stockholms stad vill stänga Bromma flygplats

Stockholm ska nu förhandla med Regeringen,  det är inte klart att Regeringen och Trafikverket tillåter att Bromma Flygplats stängs. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ i Stockholms stad  har kommit överens om att de vill att Bromma flygplats ska stängas och att området senast 2022  ställas om till ett bostadsområde. Dessa fyra partier, som efter valet styr i Stockholms stad, skriver i sin gemensamma överenskommelse:  För att Stockholm ska kunna fortsätta växa behöver staden både mark för att skapa nya bostadsområden och fungerande infrastruktur.

Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 12:40

Regeringen kan förlora om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats

Regeringen förlorade en omröstning i trafikutskottet och ser ut att förlora en kommande omröstning i riksdagen. Beslutet om att skjuta upp bygget av Förbifarten kan rivas upp, och alliansen tillsammans med sverigedemokraterna försöker stoppa beslutet om att införa en förhandlingsperson som ska se över möjligheterna att stänga Bromma flygplats.    Alliansen och Sverigedemokraterna röstade i riksdagens trafikutskott i torsdags för att alliansens motioner om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats ska snabbehandlas.

DN - 11 apr 16 kl. 11:15

Utredare: Bromma flygplats har ingen framtid

Arlanda flygplats behöver en omfattande utbyggnad och Bromma flygplats har ingen framtid efter 2038. De slutsatserna drar regeringens utredare Anders Sundström..

SmålandsPosten - 04 jul 14 kl. 07:22

Nedläggning av Bromma flygplats hotar vår region

Om Bromma läggs ner kommer Sverige utanför Stockholm att få för­sämrade förbindelser till huvudstaden och många företag kommer att få svårt att ha kvar sin verksamhet ute i landet. Frågan berör därför i hög grad näringslivet i vår region, skriver Ingemar Swalander, (M), landstinget, ordförande och Bo Frank, (M) Växjö kommun, 2:e vice ordförande i Småland Airport AB. Bromma flygplats har blivit ett slagträ i årets valrörelse.

SmålandsPosten - 08 nov 14 kl. 09:51

Det går inte att stänga Bromma flygplats

De rödgrönas utspel i Stockholm att lägga ned Bromma flygplats och bygga­ bostäder är illa underbyggt. För det första har staten genom Trafikverket klassat Bromma flygplats som riksintresse. Det innebär att flygplatsen betraktas som nödvändig för Sveriges kommunikationer med huvudstaden.

Barometern - 12 aug 14 kl. 06:37

Bromma flygplats ger jobb i Kalmarregionen

Bromma flygplats är oerhört viktigt för arbetsmarknaden. Människor i Kalmarregionen som i jobbet måste ta sig tur och retur till huvudstaden är beroende av flygplatsen. Stockholms Handelskammare presenterade nyligen en rapport som säger att 24 000 jobb skulle försvinna om Bromma flygplats lades ner.?

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 13:11

Bromma flygplats kan läggas ner


Den nya rödgröna majoriteten i Stockholm vill lägga ned Bromma flygplats 2022 och i stället bygga bostäder på flygplatsområdet. Miljöpartiets borgarråd Daniel Helldén säger till Svenska Dagbladet: - Alla vet att staden behöver mycket bostäder. Vi har kommit överens om att vi senast 2022 vill att Bromma flygplats är nedlagd.

BT - 26 nov 14 kl. 09:31

Fortsatt flygstopp på Bromma flygplats

Tät dimma gör att flera flyg ställs in från Bromma flygplats och alla flyg till och från Bromma är försenade. Nu förlängs stoppet. Dimman har tvingat Bromma flyg att ställa in fyra avgångar: två till Malmö, en till Göteborg och en till Östersund.

Affärsvärlden - 11 apr 16 kl. 13:18

Större Arlanda kan ersätta Bromma flygplats

Arlanda flygplats behöver en omfattande utbyggnad och Bromma flygplats har ingen framtid efter 2038. De slutsatserna drar regeringens utredare Anders Sundström..

SvD - 10 nov 15 kl. 16:00

”Bostäder behövs på Bromma flygplats”

Bygg stad på Bromma flygplats för Stockholms och Sveriges utveckling. Vi uppmanar regeringens utredare Anders Sundström att väga betydelsen av det stora tillskottet av bostäder högt och ge ett klart besked om att flygplatsen kan läggas ner inom en snar framtid, skriver Simon Safari, Hyresgästföreningen region Stockholm, och Daniel Helldén (MP)..

Sydöstran - 22 dec 15 kl. 06:20

Bromma flygplats blir kvar

Utredningen om Bromma flygplats framtid läggs ned. Bakgrunden är två så kallade tillkännagivanden i riksdagen där majoriteten gör klart att Stockholmsflygplatsen inte ska utvärderas..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Dan Lucas: Därför är Stockholmsbörsen nära nytt rekord

Stockholmsbörsens ledande index har stigit kraftigt sedan i våras och är nu nära sin tidigare rekordnivå, som var i februari..

DN - 2 timmar sedan

Försiktigt uppåt upp på börsen

Öppningen på Stockholmsbörsen blev försiktig med generellt små rörelser..

DN - 6 timmar sedan

Fortsatt stigande bostadspriser i augusti

I augusti steg snittpriset för en bostad med 1,9 procent, enligt företaget Valueguard så kallade Hoxindex..

DN - 12 timmar sedan

Säljrush sänkte Wall Street – Netflix och Facebook backade

USA-börserna backade på torsdagen när marknaden värderade centralbankens kommentarer efter räntebeslutet och kom fram till att beskeden om….

DN - 13 timmar sedan

Företagsledaren Lars Idermark är död

Företagsledaren Lars Idermark har avlidit efter en tids sjukdom, uppger Smålandsposten..

DN - 15 timmar sedan

Regeringens förslag: Gör det dyrare med förmånsbil

Regeringen vill minska skattesubventionen av förmånsbilar. Därför föreslår regeringen nu att värdet av att ha förmånsbil ska vara detsamma….

DN - 17 timmar sedan

Scania och Axfood ska köra ut mat med elfordon

Matkoncernen Axfood ska samarbeta med lastbilsjätten Scania för att testa elfordon för sina matleveranser..

DN - 17 timmar sedan

Oro bland hembiträden i Libanon – riskerar att bli lämnade på gatan

”Från hemsk till katastrofal.” Så beskriver Human Rights Watch situationen för mer än 200.000 utländska hembiträden i Libanon, drygt en….

DN - 18 timmar sedan

Historisk strid om hur lätt det ska bli att sparka folk

Tystnaden total om hemliga förhandlingarna som styr dina villkor på jobbet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.