SR > Nyheter

Thursday, 21 January, 12:30

SR - 11 aug 20 kl. 07:12

Nya gatuprotester i Belarus – demonstrant dödNya oroligheter bröt ut i Belarus huvudstad Minsk igår kväll då människor gick ut och protesterade mot söndagens valresultat där sittande president Alexander Lukasjenko utropats som segrare. En person ska ha avlidit under protesterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Belarus, Minsk, Alexander Lukasjenko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya gatuprotesteri , Belarus, demonstrantdöd
GöteborgsPosten - 10 aug 20 kl. 23:55

Nya gatuprotester i Belarus – demonstrant död

För andra dagen i rad rasar protester i Minsk..

SR - 18 feb 16 kl. 07:00

Svartlistade kulturarbetare i Belarus trots lyfta sanktioner

Tidigare i veckan lyfte EU större delen av sina sanktioner mot Belarus (som också kallas Vitryssland). Sanktionerna har varit på plats sedan presidentvalet i Belarus i december 2010 där stora gatuprotester slogs ned och många oppositionspolitiker och aktivister fängslades och andra tvingades fly landet. Men många kulturarbetare från Belarus är kritiska till att EU nu ändrat sin politik trots att till exempel censuren inom kulturområdet är lika stark som tidigare..

Dagen - 20 aug 20 kl. 15:56

"Kvinnor var först ut i fredliga gatuprotester i Belarus"

Pastor i Belarus berättar om de dramatiska dygnen i Belarus då 7000 personer greps..

Dagen - 20 aug 20 kl. 15:56

"Kvinnor var först ut i fredliga gatuprotester i Belarus"

Pastor i Belarus berättar om de dramatiska dygnen i Belarus då 7000 personer greps..

Aftonbladet - 19 aug 20 kl. 12:00

Detta har hänt i Belarus sedan presidentvalet

▸ En 43-årig demonstrant som kravallpolis utsatt för våld dör på sjukhus, uppger Telegram-kanalen Nexta Live..

Cornucopia - 01 okt 16 kl. 11:49

Belarus förbereder sig för ett hybridangrepp från Kreml

Sedan den ryska diktaturregimen i Kreml invaderade och annekterade Krim, samt invaderade sydöstra Ukraina har Europas andra diktatur, Belarus (fd Vitryssland), blivit allt mer paranoid. Diktatorn Lukasjenko väntar sig att landet står på tur, och det är inte helt osannolikt. Inga demokratier kommer komma till Luksjenkos hjälp - inte ens materiellt eller med utbildning som t ex Kanada bistår Ukraina med.

Sydsvenskan - 13 okt 15 kl. 04:00

Belarus, om jag får be

Det är på tapeten nu. Mitt land. I torsdags blev det klart – Svetlana Aleksijevitj fick Nobelpriset i litteratur.

SR - 02 feb 16 kl. 07:45

Rockband utmanar censuren i Belarus

Den ukrainsk-belarusiska rockgruppen Brutto utmanar myndigheterna i Belarus där bandet än så länge inte kunnat spela. Det har länge talats om en hemlig svart lista över artister och konstnärer som är förbjudna att uppträda i det auktoritära Belarus. Till exempel har förra årets Nobelpristagare i litteratur, Svetlana Aleksijevitj, under många år inte kunnat framträda inför publik i sitt hemland.

SVT - 28 aug 20 kl. 20:49

Lukasjenko: Ryssland och Belarus kan ena sina styrkor

Ryssland och Belarus kan förena sina militära styrkor om ett hot uppstår från väst, säger Belarus president Alexander Lukasjenko. Han varnar också för att Belarus kan komma att införa sanktioner mot andra länder, om omvärlden inför sanktioner mot dem..

SR - 08 sep 20 kl. 10:57

Ryska och serbiska styrkor ska öva i Belarus

Militär från Belarus, Ryssland och Serbien ska delta i en gemensam militärövning i Belarus, uppger nyhetsbyrån RIA idag och citerar Belarus försvarsminister..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

USA-allierade i Östasien ger Biden tummen upp

Från USA allierade i Östasien kommer i dag positiva reaktioner på den nya administrationen i Washington. Japans premiärminister Yoshihide Suga twittrade att han såg fram emot att förstärka alliansen med USA och flaggade för att ett telefonmöte mellan honom och Biden är på gång. Även Kina som länge hållit en låg profil gentemot den nya administrationen, meddelade sent på eftermiddagen lokal tid att man hoppas på nystart i de kraftigt försämrade relationerna med USA..

SR - 15 minuter sedan

Brand på världens största vaccinfabrik

Det brinner på fabriksområdet där världens största vaccinfabrik ligger i västra Indien, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Enligt inledande lokala medierapporter så ska INTE vaccinproduktionen påverkas av branden, som ska ha uppstått vid en byggarbetsplats på fabriksområdet. Fabriken, som heter Serum Institute of India tillverkar miljontals doser av covid-19-vaccinet som utvecklats av Astra Zeneca och universitetet i Oxford..

SR - 2 timmar sedan

Oskuldsoperationer utförs på svenska kliniker

Flera kliniker i Sverige utför så kallade oskuldsoperationer. Det är ett kirurgiskt ingrepp i underlivet som ska göra så att kvinnor blöder vid samlag och på så sätt ska hon övertyga sin blivande man om att hon fortfarande är oskuld, inför bröllopet. Klinikerna utför ingreppet trots att det skulle kunna strida mot patientsäkerhetslagen..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Kraftiga snöoväder väntas

Under torsdagen har SMHI utfärdat en klass 2-varning över Västernorrland och det kan falla mellan 15-25 centimeter snö, främst i de östra delarna. I Dalarna inträffade flera trafikolyckor under morgonen och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall fram till ikväll. "Prognosen är att det kommer bli riktigt besvärligt i norra delarna av Sverige och vi har en klass-2 varning ute", säger Stina Karlsson, meteorolog vid SMHI..

SR - 2 timmar sedan

Irland: Matbristen på Nordirland brexits fel

Bilder från matbutiker i Belfast visar hur hyllor gapar tomma. Skälet är de nya kontroller av varor mellan Storbritannien och Nordirland som införts som en följd av det brittiska EU-utträdet, enligt Irlands utrikesminister Simon Coveney. Nordirland tillhör noga räknat inte Storbritannien, som omfattar England, Skottland och Wales, men ingår däremot i statsbildningen Förenade kungariket, som i dagligt svenskt tal brukar kallas för just Storbritannien.

SR - 3 timmar sedan

Analys: Omdiskuterade restriktioner

Ekots kommentator om regeringens nya besked..

SR - 4 timmar sedan

Restriktioner för restauranger och idrottsanläggningar förlängs

Ekot erfar: Restriktioner för restauranger, museer och idrottsanläggningar förlängs till 7 februari. På plats är statsministern Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, utbildningsminister Anna Ekström, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Även Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson medverkar..

SR - 5 timmar sedan

Ekonomer spår fortsatt återhämtning hos storbolagen

Nu är det dags för de stora börsbolagen att bekänna färg när delårsrapporterna börjar presenteras. Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken, tror på en fortsatt återhämtning för de tillverkande bolagen – att fjärde kvartalet har varit lite bättre än tredje kvartalet. Börsen kommer också fokusera på framtidsutsikterna, till exempel besked om utdelningar..

SR - 5 timmar sedan

Så förändras USA:s invandringspolitik med Biden

Joe Biden häver inreseförbud för människor från främst muslimska länder och sätter stopp för muren mot Mexiko, två delar som företrädaren Trump drev hårt. Den nye presidenten föreslår också att cirka 11 miljoner som lever illegalt i USA ska kunna bli amerikanska medborgare inom åtta år, liksom deras barn och ungdomar, så kallade Dreamers. Förslaget måste passera kongressen och väcker troligen debatt.

SR - 6 timmar sedan

Frustration över att inte kunna vaccinera mer

Frustrationen växer hos flera EU-länder över de försenade leveranserna av covid-19-vaccinet från Pfizer/BioNTech eftersom man enligt länderna inte kommer att vaccinera i den takt man planerat, då man de kommande veckorna kommer få färre doser än vad som var sagt från början. Samtidigt riktar flera regeringar kritik mot att beskedet om de minskade leveranserna skett med kort varsel och Italien hotar med rättsliga åtgärder mot läkemedelsbolaget. Enligt Pfizer minskar man på leveranstakten nu för att kunna leverera ännu mer vaccin framöver..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.