DI > Ekonomi

Sunday, 27 September, 20:52

DI - 10 aug 20 kl. 23:01

Uber och Lyft slutar klassa anställda som entreprenörerDomare i Kalifornien har beviljat ett preliminärt föreläggande som kräver Uber och Lyft att sluta klassificera sina förare som oberoende. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lyft, Kalifornien, Uber

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uberoch , Lyft, slutar, klassa, anställdasom , entreprenörer
SVT - 20 jun 18 kl. 09:20

WHO slutar klassa transpersoner som psykiskt sjuka

Världshälsoorganisationen, WHO, pekar inte längre ut transpersoner som psykiskt sjuka. Det framgår av en ny rapport som FN-organet författat..

DI - 18 aug 20 kl. 15:59

Uber och Lyft överväger att runda nya regelkrav med franchise

Uber och Lyft överväger att testa franchiseliknande affärsmodeller för att hantera regelkrav gällande att klassa frilansande förare som….

PrivataAffärer - 11 apr 19 kl. 11:25

Lyft-raset oroar Uber inför börsintroduktionen

Bolagen lägger nu därför ned stort arbete på att se till att inlåsningsavtalen med större aktieägare är vattentäta, rapporterar Financial Times med hänvisning till anonyma källor. ”Alla tar sig en ny titt på ‘lock up-avtalen’ för att försäkra sig om att de har avsedd effekt. Lock up-formuleringarna är en del av diskussionen, högst upp på listan”, säger en bankman på Wall Street.

SvD - 29 aug 14 kl. 09:47

Uber anklagas sabotera för Lyft med hemliga agenter

Taxitjänsten Uber, som på kort tid nått en värdering på 17 miljarder dollar, anklagas sabotera för värsta konkurrenten Lyft med hjälp av maffiametoder. Uber bokar falska Lyft-körningar och rekryterar aktivt dess chaufförer, enligt läckta dokument..

YLE - 12 apr 16 kl. 12:09

Uber-chaufför: På natten ska man vara försiktig

De två bötesdomarna som gavs till två Uber-chaufförer i Helsingfors förra veckan har väckt oro bland resten av chaufförerna. Enligt de Uber-chaufförer som Yle Helsinki har pratat med har domarna gjort att många nu är försiktiga, särskilt när de kör nattetid. De säger att risken att stoppas av polisen ökar på nätterna.

Dagens PS - 19 okt 17 kl. 07:22

”Anmärkningsvärd” allians mellan GM och Uber

Fordonsjätten är redan partner med en Uber-konkurrent. General Motors enhet inom autonom körning, Cruise Automation, uppges vara i samtal med Uber om att lansera ett bilprogram. Det skriver The Information.

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 10:09

Ny lag skapar problem för Uber

Samåkningsapparna Uber och Lyft har åkt på ett bakslag i Kalifornien då delstatens senat röstat igenom en lag som gör det svårare för bolagen att beteckna sina förare som enskilda underleverantörer. Det rapporterar Financial Times. Lagen, som om den träder i kraft kommer att börja gälla från den 1 januari, heter formellt Assembly Bill 5.

DI - 11 apr 19 kl. 10:52

FT: Efter raset för Lyft – Uber ser över sina avtal inför notering

En rad bolag som siktar på börsintroduktion, inklusive skjutsdelningsbolaget Uber och bilddelningstjänsten Pinterest, blir alltmer nervösa i takt med att Uber-konkurrenten Lyft rasar efter handelsstarten för två veckor sedan..

PrivataAffärer - 04 sep 19 kl. 08:11

Lägsta nivåer för Uber och Lyft

Det nya lagförslaget, Assembly bill 5, kan innebära att Ubers och Lyfts nyttjande av självständiga förare blir otillåtet. Om lagförslaget når framgång är det också tänkbart att andra bolag inom den så kallade ”gig-ekonomin” – exempelvis bolag med tjänster inom hemleverans av olika slag – drabbas. Omröstning om förslaget väntas ske under onsdagen.

DI - 04 jan 16 kl. 15:10

General Motors investerar i Uber-konkurrent

General Motors investerar 500 miljoner dollar i Uber-konkurrenten Lyft. Även Kingdom Holding, Janus Capital Management och Rakuten har bidragit till finansieringen som värderar Lyft till 5,5 miljarder dollar. GM kommer också att ta plats i Lyft:s styrelse..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.