DN > Nyheter

Saturday, 26 September, 02:32

DN - 09 aug 20 kl. 23:51

Lång kö till Belarus ambassad i Sverige”Jag stod 7,5 timmar i kö för att rösta”, säger Andrei Talmachou som kört i fyra timmar från Tidaholm..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Belarus, Sverige, Andrei Talmachou, Tidaholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lång, till , Belarus, ambassadi , Sverige
DN - 15 aug 20 kl. 20:16

Demonstranternas flagga hissad vid Belarus ambassad

Den flagga som används under demonstrationerna mot Belarus president har hissats utanför landets ambassad i Nacka..

SVT - 09 aug 20 kl. 20:04

Ilska efter röstningsproblem vid Belarus ambassad i Stockholm

Under söndagen avgjordes presidentvalet i Belarus, där sittande president Alexander Lukasjenko av allt att döma har återvalts till makten..

Expressen - 13 aug 20 kl. 17:00

Sverige kommer agera kraftfullt mot Belarus

Det är med stor oro som vi följer utvecklingen i Belarus efter presidentvalet.Belarus ambassadör har kallats upp till UD och Sverige vill nu se att EU inför riktade sanktioner mot landet, skriver utrikesminister Ann Linde (S) och Kent Härstedt (S)..

DN - 22 maj 18 kl. 19:11

Belarus utser ambassadör i Sverige efter sex år

Belarus har utsett sin första ambassadör till Sverige på nästan sex år efter att den senaste kallades hem i ett diplomatiskt bråk mellan länderna..

SR - 23 aug 20 kl. 15:48

Sveriges ambassadör: ”Blir inte det Belarus vi sett tidigare”

Sveriges ambassadör i Belarus, Christina Johannesson, har under dagen besökt de tusentals regimkritiska protesterande kring torget i huvudstaden Minsk. Hon beskrev då hur stämningen nu har dämpats något bland de protesterande..

SR - 11 sep 20 kl. 14:41

Belarusier söker asyl på Sveriges ambassad i Minsk

Två personer har sökt asyl inne på Sveriges ambassad i Minsk, Belarus. Det bekräftar den svenska ambassadören i Minsk för Ekot..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 11 kl. 15:41

Belarus regerar

Som andra poet under Lyriklines timme, läser geniala Marysa Martysevitj från Belarus. Hennes utantilläsning ur diktsamlingen Ambassad får håret att resa sig på mina armar. Sen läser Lina Ekdahl några översättningar ur antologin Språket som svalan bor i dess hjärta: "däcken räcker inte till för alla"..

Cornucopia - 01 okt 16 kl. 11:49

Belarus förbereder sig för ett hybridangrepp från Kreml

Sedan den ryska diktaturregimen i Kreml invaderade och annekterade Krim, samt invaderade sydöstra Ukraina har Europas andra diktatur, Belarus (fd Vitryssland), blivit allt mer paranoid. Diktatorn Lukasjenko väntar sig att landet står på tur, och det är inte helt osannolikt. Inga demokratier kommer komma till Luksjenkos hjälp - inte ens materiellt eller med utbildning som t ex Kanada bistår Ukraina med.

SR - 24 aug 20 kl. 08:46

Sveriges ambassadör i Minsk: Lukasjenko otroligt trängd

Under helgen fortsatte demonstranter att fylla Minsks gator i Belarus. Samtidigt släppte statstelevisionen bilder på landets president Alexander Lukasjenko i skottsäker väst och automatvapen i handen. Det är något som Christina Johannesson, Sveriges ambassadör i Minsk, ser som ett tecken på att Lukasjenko är pressad..

SR - 28 aug 20 kl. 00:36

Ambassadören om gripandet av svenske fotografen

Sent på torsdagskvällen fick Ekot och Studio Ett Kväll kontakt med Sveriges ambassadör i Belarus, Christina Johannesson. Hon berättar i ljudklippet ovan om gripandet och frisläppandet av Dagens Nyheters fotograf Paul Hansen, och ett trettiotal andra utländska journalister i huvudstaden Minsk..

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

20-tal på äldreboenden har testats positivt

Fyra, fem äldreboenden i Stockholms län drabbade av covid-19 senaste veckan..

DN - 7 timmar sedan

Tegnell: Samarbetet i EU sprack när det gällde

Anser att länderna bör mötas igen för att gemensamt förberdeda signästa pandemi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.