UNT > Lokalt

Monday, 28 September, 02:08

UNT - 09 aug 20 kl. 18:31

Älvkarlebybornas favoritbad blir naturreservatÄnnu ett naturreservat ska bildas i Älvkarleby kommun. Den här gången vid det populära badet Sandbankarna..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Älvkarleby, Sandbankarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Älvkarlebybornas, favoritbadblir , naturreservat
Supermiljöbloggen - 27 nov 16 kl. 14:36

Nio nya naturreservat i Västernorrland

Sammanlagt skyddas 884 hektar, varav 510 hektar består av produktiv skogsmark. Länsstyrelsen i Västernorrland meddelade i veckan att man beslutat om att inrätta nio nya naturreservat i länet. Syftet är att säkra länets mest unika naturområden.

Skånskan - 09 maj 19 kl. 09:15

Bokskogen i Torup blir naturreservat

SVEDALA/MALMÖ
Det tog tjugo år men nu är det klart att Bokskogen i Torup blir naturreservat och därmed skyddas området för all framtid.180 hektar av friluftsområdet Bokskogen blir naturreservat.
Hela området är på totalt 560 hektar varav 360 hektar består av skog.

YA - 04 nov 13 kl. 10:25

Sjöbo får snart sitt 15:e naturreservat

Foto: Anette Sjöstrand
Elva sorters fladdermöss, naturbeten som använts i hundratals år, sumpskogar, fåglar och grodor. Det finns många anledningar till att Assmåsabetet föreslås bli Sjöbo kommuns 15:e naturreservat.
Det är ett tämligen okänt litet smultronställe som länsstyrelsen fått upp ögonen för och nu vill göra till naturreservat.

Alliansfritt Sverige - 16 apr 14 kl. 07:12

Ankersjö lovade tre naturreservat i Stockholm. Grattis – ni får ett halvt! Kanske

Miljöborgarrådet och vän av bloggen Per Ankersjö (C) lovade att göra tre nya naturreservat av Älvsjöskogen, Årstaskogen, och Kyrkhamn i Stockholm. Dessa skulle få skydd mot exploatering lovade Ankersjö, men än har inget hänt. Exempelvis är Älvsjöskogen en omtyckt pärla som är både välbesökt och älskat grönområde i Stockholm.

Skånskan - 17 aug 19 kl. 16:29

Nytt naturreservat invigningsfirades

KLAGSHAMN
Malmös nyaste naturreservat är nu invigt. Det med full aktivitet på Klagshamnsudden vars unika natur på ursprungliga industrimarker nu skyddas för framtida generationer. – Det här är ett fantastiskt område.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 07:30

Ekhorva nytt naturreservat

Ekhorva, sydost om Ås­eda, kan bli ett nytt naturreservat i Uppvidinge. Länsstyrelsen planerar att ta beslut om att bilda ett naturreservat. Området är på drygt 25 hektar och syftet är att bevara och utveckla området som bland annat består av artrik betesmark och lövskog med gamla träd.

Skånskan - 05 jun 18 kl. 06:00

Nej till naturreservat mitt i Bara

BARA
Det blir inget kommunalt naturreservat i Bara för att freda den i Sverige unika bantisteln.
– Vi behåller det som ett naturminne men utvidgar i stället området för skötseln, säger Per-Olof Lindgren (L), ordförande i tekniska nämnden som efter flera år nu klubbat sitt beslut. Kostnader i kombination med ett omfattande pappersarbete fick politikerna i tekniska nämnden att säga nej till att omvandla naturminnet Bantisteln till ett kommunalt naturreservat.

Skånskan - 03 jul 18 kl. 15:11

Nej till naturreservat i Stehag

STEHAG Eslövs kommunstyrelse vill utveckla Gyaskogen i Stehag som rekreationsområde – men säger nej till ett förslag om att göra Eslövs del av skogen till naturreservat.Det är Liberalernas Astrid Nilsson, Göran Frank och John Fidler som motionerat i kommunfullmäktige om saken.
De anser att Gyaskogen, som är en tätortsnära skog med höga naturvärden, borde skyddas bättre eftersom den är viktig för många Stehags- och Eslövsbor.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 05:00

Bokskogen planeras bli naturreservat

SVEDALA Delar av bokskogen i Torup kan bli naturreservat enligt ett förslag från Länsstyrelsen.
Däremot kan det bli svårt för idén med ett nytt äventyrsbad, som en medborgare föreslår.Det var några av de ärenden som kultur- och fritidsnämnden tog upp vid sitt senaste sammanträde.

Skånskan - 16 aug 19 kl. 16:43

Pråmlyckan har blivit naturreservat

Lomma Pråmlyckan är det senaste tillskottet av kommunens naturreservat.
Med sin speciella landskapstyp hoppas kommunen att naturreservatet ska bevara biologisk mångfald.I november 2018 togs beslutet om att Pråmlyckan ska bli ett naturreservat.

SmålandsPosten - 19 jun 14 kl. 06:20

Skogsbrand i Kroxsnäs naturreservat släckt

En brand i Kroxsnäs naturreservat, väster om Vislanda, upptäcktes strax efter klockan halv tio på onsdagskvällen. När larmet kom sågs kraftig rökutveckling och öppna lågor. – Vi har släckt ned fronten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.