PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 27 September, 15:14

PrivataAffärer - 09 aug 20 kl. 17:21

Framgångsreceptet: familjeägda bolag med starka kassaflöden– Mikrobolag tenderar att vara mer nischade och de har ofta större delen av sin verksamhet på sina hemmamarknader. Något som ökar möjligheten att växa över tid. När de väl känner sig mogna tar de nästa tillväxtsteg och går utanför landets gränser, säger Kenneth Blomqvist, huvudförvaltare för Fondita European Micro Cap och Fondita European Small Cap. 60 procent av Fondita European Micro Caps innehav återfinns på den tyska marknaden. En enorm marknad, med mycket intressant tillväxtpotential.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kenneth Blomqvist, Fondita European Micro Cap, Fondita European Small Cap, Fondita European Micro Caps, Mittelstand, Avanza, Nordnet, AI, Nexus AG, Fondita, Blomqvist, Europa, Fondbolaget Fondita, ESG, Detta, Privata Affärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Framgångsreceptet, familjeägda, bolagmed , starka, kassaflöden
VA - 31 jan 18 kl. 16:49

Det började med en snickare i en liten by i djupaste Halland – i dag är det Sveriges största familjeägda träindustri och ett Superföretag

En egen akademi och fokus på proffskunder är delar av framgångsreceptet för Derome. Men det finns fler hemligheter bakom träindustrins väg till Superföretag. .

VA - 01 feb 18 kl. 11:14

Ny studie: Familjeägda företag ger bättre avkastning

Bakom framgångsrika företag finns det ofta en eller flera familjer. Investeringar i familjeföretag har historiskt sett visat sig vara lukrativa. I jakten efter bra globala investeringsidéer är det troligen bättre att spendera tid på att leta efter duktiga ägarfamiljer än på nästa års finansiella nyckeltal.

Affärsvärlden - 12 feb 18 kl. 07:21

Varför ger familjeägda företag bättre avkastning?

Bakom framgångsrika företag finns det ofta en eller flera familjer. Tyska Henkel, svenska NIBE och belgiska ABInBev är exempel på sådana. Det är företag ODIN gärna vill investera i..

DI - 30 okt 15 kl. 15:50

Investor slutför köp av USA-bolag

Investor har slutfört förvärvet av det amerikanska familjeägda företaget Braun Ability. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 13 jun 18 kl. 11:05

Fönstertillverkaren Inwido köper finländskt bolag

Fönstertillverkaren Inwido köper finländska Profin, ett familjeägt bolag som fokuserar på tillverkning av skjutdörrar och fönster. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Alingsås tidning - 12 apr 18 kl. 10:10

Tillsammans är Vårgårda starka

Vårgårda växer och framgångsreceptet stavas engagemang.
– Vi lever på att vi hjälper varandra, säger kommunalrådet Bengt Hilmersson (C). För några år sedan beslutades i stor politisk enighet att anta en tillväxtvision, som i oktober 2015 reviderades till att Vårgårda år 2027 ska ha 13 000 invånare.

HBL - 24 okt 13 kl. 18:01

Kones historia inte bara en framgångssaga

Hissbolaget Kones framtid låg på spel våren 1994. Det var bara underskrifterna som saknades i kontraktet innan försäljningen av bolaget till tyska Thyssen skulle vara klart. Men Pekka Herlin var tveksam.

PrivataAffärer - 03 jun 20 kl. 15:02

Pictet startar fond med fokus på familjeföretag

”Flertalet studier visar att företag som ägs och drivs av familjer är mer lönsamma och överträffar icke-familjeägda företag. Framgångsrika familjeföretag medför ofta ett innovativt entreprenörskap, ett aktivt ägande samt en långsiktig strategi med anledning av successionsplanering. Sammantaget skapar detta gynnsamma förhållanden för långsiktigt sparande”, skriver Pictet.

Skånskan - 18 apr 17 kl. 16:54

Tyskt världsbolag köper upp Nordvalls

SJÖBO
Familjeägda Nordvalls i Sjöbo säljs till tysk ägare efter 110 år.
Det är oklart hur försäljningen påverkar de 100 anställda i bland annat Sjöbo. ERWP.

PrivataAffärer - 10 aug 20 kl. 10:40

H&M-familjen minskar stort i Hexagon

Det framgår av en ägarlista per den 31 juli som mätteknikbolaget har lagt ut på sin hemsida. Ramsbury ägarandel har minskat från 2,7 till 2,4 procent efter försäljningarna under juli. Ramsbury, som vid flera tillfällen ökat i H&M under de senaste veckorna, bör ha fått in lite mindre än 600 miljoner kr från affärerna baserat på Hexagons snittkurs under juli.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.