DN > Nyheter

Monday, 28 September, 07:45

DN - 09 aug 20 kl. 06:15

I diktaturen finns en dröm om demokratiTre kvinnors välbesökta valkampanj utmanar diktatorn Lukasjenko..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lukasjenko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I diktaturenfinns en , drömom , demokrati
Cornucopia - 20 maj 15 kl. 10:11

The Economist: Mer demokrati hos Kuba, Vitryssland och Vietnam än i Ryssland

The Economist tar årligen utifrån 60 indikatorer fram ett demokratiindex. I detta klassas vårt grannland Ryssland som diktatur med mindre demokrati än exempelvis Kuba, Vitryssland och Vietnam.

Rysk avlönad psyops och dess svans av nyttiga idioter brukar försöka framhäva Ryssland som ett demokratiskt föredöme, och exempelvis påstå att det av Ryssland invaderade Ukraina saknar demokrati.

Cornucopia - 17 jul 16 kl. 11:47

The Economist: Turkiet är ingen demokrati

The Economists ansedda demokratiindex för 2015 visar tydligt att Turkiet inte är den demokrati. Bara för att man har en valurna är man inte en demokrati. Klassningen är istället en sk hybridregim, dvs en diktatur med inslag av demokratiska insitutioner.

Cornucopia - 16 mar 15 kl. 14:09

Sällan mer än drygt 50% stöd för makten i en demokrati

Ett sätt att titta på om ett samhälle är en demokrati är att titta på stödet för de styrande. I en demokrati överstiger av förklarliga anledningar stödet för de styrande sällan mer än drygt 50%, ofta mindre än så. Stater som skryter med 60-70-80-90-100% stöd för makten har antagligen en mycket tveksam demokrati, saknar fria medier eller helt enkelt blåljuger.

Cornucopia - 27 jan 17 kl. 08:31

The Economist: Ryska diktaturen nu på Kinas nivå

Ryssland faller vidare i ansedda The Economists omfattande demokratiindex, som indexerar 60 olika parametrar i ett land. Den ryska diktaturen är nu likvärdig med diktaturen i Kina.
The Economist gör varje år en indexering utifrån 60 olika demokratikriterier av världens länder.

Cornucopia - 09 sep 16 kl. 09:20

Diktaturen Ryssland förbjuder det sista oberoende opinionsinstitutet

Diktaturen Ryssland har förbjudit det sista oberoende opinionsinstitutet, Levada Center, då deras opinionsundersökningar inte visar det kommande valfuskresultatet för valet till den ryska Duman. Levada Center har rapporterat om kraftigt försvagat stöd för Vladimir Putins nationalfascistiska parti Förenade Ryssland, men stängs nu.
"Fader" Putins fascistiska Ryssland är som bekant inte en demokrati.

Cornucopia - 19 feb 18 kl. 10:52

Ryska diktaturen hårdnade 2017 - faller ytterligare i demokratiindex

Den ryska diktaturen hårdnade ytterligare under 2017 och i ansedda The Economists demokratiindex föll Ryssland ytterligare och hamnar i nivå med Zimbabwe, Ruanda eller Qatar.
Diktaturens kreatur inrikestrupperna Omon på ett torg i S:t Petersburg, redo med en fånglastbil om någon gnäller. Från bloggens bildarkiv.

Cornucopia - 02 okt 18 kl. 11:17

SVT viker sig för diktaturen Kina

Det så kallade svenska public service-bolaget SVT viker sig för diktaturen i Kina och har plockat bort ett satirinslag om diktaturen.
SVT gör en kowtow inför den kinesiska diktaturens överhet.SVT backar alltså efter att ha kritiserats av en diktatur, och som resultat plockat bort satir riktat mot Kina ifrån programmet Svenska Nyheter.

Sydsvenskan - 04 aug 11 kl. 00:05

Devalverad demokrati

Om USA och EU inte kan få ordning på sina ekonomier får det också politiska konsekvenser: frihetens idéer förlorar en del av sin dragningskraft.
Den amerikanska kongressens sista-minuten-uppgörelse om höjt skuldtak och budgetsanering möts av nedgörande kritik från officiellt kinesiskt håll. Nyhetsbyrån Nya Kina, språkrör för kommunistpartiet, skriver i en syrlig kommentar att uppgörelsen ?

Cornucopia - 30 mar 20 kl. 13:47

Ungern klassas inte längre som en demokrati

Europaportalen uppmärksammar att EU-landet Ungern inte längre klassas som en demokrati enligt V-Dem-institutet vid Göteborgs universitet. Landet visar upp den snabbaste demokratiska nedgången i världen det senaste decenniet. Många SD:are hyllar Ungern, vilket säger något om demokratisynen och vilken riktning man vill att Sverige ska ta.

YA - 28 jun 14 kl. 03:55

Demokrati är inget trams

Folk dör i dess namn. Men här pratas det hångelrum.Folk dör i dess namn.

YA - 14 aug 12 kl. 06:30

När M avskaffade diktaturen

Försvarsminister Karin Enström (M) vägrade i en intervju i Sveriges Radio på måndagen att definiera Saudiarabien som diktatur.
Försvarsministern förklarade att Saudiarabien är ?en mycket auktoritär regim?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.