DI > Ekonomi

Sunday, 27 September, 09:36

DI - 08 aug 20 kl. 12:43

Redo att skjuta upp löneförhandlingarna – igenSvenskt Näringsliv utesluter ingenting inför avtalsrörelsen – inte heller att den skjuts upp igen.  ”Osäkerheten är till stora delar kvar”,.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Näringsliv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Redoatt , skjutaupp , löneförhandlingarna, igen
DN - 20 mar 20 kl. 12:32

Klart i dag: Industrins parter skjuter upp löneförhandlingarna på grund av coronaviruset

I dag klockan 13 svarar både fackförbund och arbetsgivarorganisationer ja till medlarens förslag att skjuta upp löneförhandlingarna för….

YLE - 19 jan 16 kl. 13:45

Nytt samhällsfördrag i sikte - fackförbund och EK redo för ny runda

Efter Näringslivet EK:s besked i förmiddags har såväl akademikerfacket Fjäder: Bättre att ge efter och nå ett avtal Akavas som tjänstemannaorganisationen STTK:s ordförande meddeladt att de är redo att när som helst återuppta förhandlingarna om ett samhällsfördrag med arbetsgivarna och regeringen. Nu signalerar också FFC:s ordförande Lauri Lyly att han är redo. FFC:s arbetsutskott fattar beslut om de går med i förhandlingarna på torsdag, och blir det då tummen upp, kan SAK genast från nästa vecka delta i förhandlingarna.

YLE - 15 jan 16 kl. 16:02

De lokala löneuppgörelserna kommer – är du redo?

Finland kan stå inför en helt ny arbetsmarknadspolitisk regim. Samtalsämne nummer ett i vår är arbetsmarknadspolitiken och det så kallade samhällsfördraget. Man kan beskylla alla parter – regering, fackförbunden och arbetsgivarna – för den låsta situation i vilken arbetsmarknadsparterna får inleda året.

SR - 18 mar 20 kl. 03:10

Coronaviruset kan skjuta upp löneökningarna

Avtalsrörelsen kan komma att skjutas upp på grund av coronapandemin. Just nu förs diskussioner mellan arbetsmarknadens parter om möjligheten att senarelägga de avgörande löneförhandlingarna. Tanken är istället att förlänga de gamla avtalen som löper ut om ett par veckor, erfar Ekot..

YLE - 11 mar 13 kl. 14:16

FFC och FTFC redo godta utbildningsavtal - Akava förutsätter skattefrihet

Fackcentralen FFC:s styrelse har godkänt avtalet om de tre utbildningsdagarna för arbetstagare. FFC-ledaren Lauri Lyly säger att utbildningsavtalet håller även om löneförhandlingarna inte inleds. Tjänstemannacentralen FTFC:s styrelse har också godkänt överenskommelsen om utbildningsdagarna.

Kristianstadsbladet - 24 okt 15 kl. 14:40

Polisförbundet är redo för konflikt

Efter att löneförhandlingarna med arbetsgivarna kollapsat förbereder sig nu polisförbundet för konflikt. – Bägaren har inte runnit över, den har svämmat över, säger Sophia Willander, ordförande Polisförbundet Syd..

SmålandsPosten - 14 aug 14 kl. 06:45

S satsning på sjukvården långt ifrån tillräcklig

Rekryteringsbehoven inom sjukvården är väldigt stora. Socialdemokraterna vill skjuta till två miljarder till landstingen, vilket för Kronobergs del innebär cirka 40 miljoner. Det täcker inte ens kostnaderna för hyrläkarna som de har sett ut de senaste åren.

HBL - 03 jan 13 kl. 12:26

Välbetalda löntagare är tveksamma till lönesänkningar

Först ute var Finlands näringsliv EK som redan i december flaggade för sänkta löner. Efter att presidenten nu har vädjat om att gå ner i lön är många riksdagsledamöter redo att göra lika. Men hur tänker de fackförbund som har välbetalda medlemmar?

Ekonomistas - 14 apr 14 kl. 09:32

Deflation: Frågor och svar

Sverige har deflation, dvs. negativ inflation. Enligt SCB var KPI-inflationen i mars minus 0,6 procent.

SR - 19 mar 20 kl. 17:33

Avtalsrörelsen skjuts upp

I dag har fack och arbetsgivare inom industrin, i stället för ett bud till nytt avtal, fått ett förslag om att skjuta upp löneförhandlingarna till i höst, till i oktober..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.