Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 27 September, 08:20

Cornucopia - 08 aug 20 kl. 12:13

Konjunkturläget enskilda sektorerKonjunkturen fortsätter återhämta sig, även om det med två undantag är blodrött hos tjänstesektorn. Samtidigt har några nya vinnare på coronakrisen börjat märkas av, kanske drivet av alla som renoverar sina hus eller drar till skogs på svemester i trendriktiga friluftskläder.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Motorfordonsindustrin, Internethandeln, IT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konjunkturläget, enskilda, sektorer
Cornucopia - 01 dec 19 kl. 19:12

Konjunkturläget enskilda sektorer

Nedan följer redovisningen av konjunkturläget för alla de enskilda sektorer och delsektorer som Konjunkturinstitutet redovisar separat. Bland annat har industrin kraschat i princip helt, undantaget konsumtionsvaror, läkemedel och livsmedel. Detaljer kring IT-konsulterna nederst.

Cornucopia - 29 aug 20 kl. 09:00

Konjunkturläget enskilda sektorer augusti 2020

Konjunkturläget för de enskilda sektorerna svajar lite och en del branscher backar, medan andra går framåt. Totalt sett har läget dock blivit positivare, särskilt för handeln och industrin, men också för enskilda delar av tjänstesektorn. Konjunkturläget enskilda sektorer augusti 2020.

Cornucopia - 29 nov 18 kl. 11:48

Konjunkturläget enskilda sektorer - Internethandeln och banker rasar

Nedan följer redovisningen över konjunkturläget i de enskilda sektorerna enligt Konjunkturinstitutets (KI) barometerindikator ("konjunkturbarometern"). Bland iögonfallande förändringar är en kraftig försämring hos Internethandeln, en av de få sektorer inom konsumenternas detaljhandel som är positiv. Även raset för bank- och försäkringssektorn är intressant.

Cornucopia - 11 feb 19 kl. 09:10

Konjunkturläget enskilda sektorer - mörkrött för fastighetsmäklarna - tjänstesektorn iågkonjunktur

Konjunkturläget i enskilda sektorer visar bland annat att läget är mörkrött för fastgihetsmäklarna, vilket är en indikator på hur het bostadsbranschen är just nu. Man ser också inbromsningar i företagens investeringar i IT-hårdvara, och indikationer finns på att man nu även drar in på reklam vilket inte är helt ovanligt vid lågkonjunktur, i synnerhet tryckt reklam. Tjänstesektorn indikerar tydligt lågkonjunktur.

Cornucopia - 09 maj 19 kl. 13:13

Konjunkturläget enskilda sektorer - bygg, partihandel och tjänster negativa

Nedan följer konjunkturläget i enskilda sektorer. Byggsektorn och tjänstesektorn är som helhet nu negativa i lågkonjunktur, och läget är nattsvart inom petroleumindustrin och arbetsförmedling- och bemanningsföretag, samt partihandel för jordbruk. Internethandeln är det enda som är i överhettning utöver enstaka industrisektorer.

Cornucopia - 30 okt 19 kl. 12:55

Konjunkturläget enskilda sektorer - negativt även för IT-konsulter

Nedan följer konjunkturbarometern för alla de enskilda sektorer och undersektorer som Konjunkturinstitutet undersöker. Ljusglimatarna är få, och särskilt sektorer som arbetar mot företag, business-to-business har det blödrött. Läget är även rött för IT-konsulterna.

Cornucopia - 30 aug 19 kl. 09:16

Konjunkturläget per sektor - blodrött i industrin

Konjunkturläget för enskilda sektorer signalerar nu rött för flera sektorer av svensk tillverkningsindustri. Raset är drastiskt och har gått från mestadels överhettning förra hösten till djup lågkonjunktur i allt fler sektorer, och lågkonjunktur hos de flesta. Värst är det för stål och pappersindustrin, dvs den svenska basindustrin.

Cornucopia - 23 apr 20 kl. 11:48

Blodbadet - konjunkturbarometern enskilda sektorer

Konjunkturbarometern för enskilda sektorer enligt tvåsiffrig SNI-kod kan bara beskrivas som ett blodbad. Endast tre sektorer är positiva. Alla andra är negativa, och endast elva upplever det som kan beskrivas som normal lågkonjunktur.

Cornucopia - 26 okt 18 kl. 11:07

Konjunkturläget för arkitekter och fastighetsmäklare signalerar om sämre byggkonjunktur

Konjunkturläget är kyligt till mycket kallt för arkitekter och fastighetsmäklare. Detta signalerar fortsatt inbromsning för byggsektorn, som fortfarande har positiva, om än fallande konjunktursiffror. Läget har dock varit sämre för fastighetsmäklarna, men arkitektbyråer och tekniska konsulter är bara i början av konjunkturnedgången.

DI - 16 okt 17 kl. 18:16

Enkät: Så är konjunkturläget just nu

Di frågar företrädare för olika branscher om konjunkturläget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.