DI > Ekonomi

Friday, 25 September, 14:25

DI - 08 aug 20 kl. 09:14

Turistnäringen kollapsade under corona – ”olika nyanser av nattsvart”Coronapandemin har slagit hårt mot turistnäringen. Stockholms handelskammare har sammanställt siffror från SCB över utländska hotellnätter. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turistnäringen, kollapsadeunder , coronaolika , nyanserav , nattsvart
Dagens PS - 11 apr 17 kl. 10:55

Toppchef: Turistattack drabbar turistnäringen

”Ansvariga myndigheter och branschorganisationer måste agera för att begränsa skadeverkningarna”, säger Maria Rankka, vd för Stockholms handelskammare, till Di. Att länder som frekvent är utsatta för terrorism påverkas negativt i turisthänseende är inget nytt. Turkiet och Egypten är två exempel på det.

Cornucopia - 26 feb 20 kl. 14:31

Oro för och myndighetsåtgärder mot Covid-19 lamslår turistnäringen - det kommer konkurser

Oron för viruset och  myndighetsåtgärder mot viruset SARS-CoV-2 och sjukdomen Covid-19 kommer slå stenhårt mot turistnäringen världen runt, och det har redan börjat.  Det kommer bli konkurser hos allt från researrangörer, flygbolag, hotell och fastighetsägare om hysterin och överreaktionerna fortsätter eskalera.
Teneriffa.

Hela Gotland - 02 jul 13 kl. 10:14

Turistnäringen på Gotland minskar

Enligt Rese- och Turistnäringens undersökning som presenterades idag så ökar tillväxten inom den svenska turistnäringen. Gotlands län hamnar dock något under index 2012, särskilt vad gäller nystartade företag. - Det var en dålig sommar förra året, säger Eva Werkelin, vd för Kneippbyn Resort..

SVT - 01 maj 20 kl. 08:43

Turistnäringen till Stefan Löfvén: Detta spär på död i glesbygd

Det kan bli svårt att genomföra resor i sommar på grund av coronakrisen – även inrikes, säger Stefan Löfvén till DN. Den svenska turistnäringen varnar för att det kan ta tid att starta om ifall besöksnäringen slås ut..

Helsingborgs Dagblad - 22 jul 12 kl. 04:00

Nu ljusnar det åter för turistnäringen

Turisterna blir inte nödvändigtvis fler, däremot spenderar de mer pengar i Landskrona och på Ven. Efter några svaga år för turistnäringen ökar nu besöksomsättningen för restauranger och handlare..

Helsingborgs Dagblad - 19 sep 12 kl. 09:14

Turistnäringen går bra

Den svenska turistnäringen, som exempelvis restauranger och hotell, märker inte av någon sviktande konjunktur. Svensk Handels turismtermometer faller bara svagt, från +3 under sommaren till +2 inför hösten, enligt ett pressmeddelande. Störst är optimismen inom restaurang, handel och hotell.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Turistnäringen går starkt

Den svenska turistnäringen, som exempelvis restauranger och hotell, märker inte av någon sviktande konjunktur..

Nyhetskanalen - 19 sep 12 kl. 10:52

Uppåt för turistnäringen i Sverige

Den svenska turistnäringen märker inte av någon sviktande konjunktur. Svensk Handels turismtermometer faller svagt, från +3 under sommaren till +2 inför hösten. Störst är optimismen inom restaurang, handel och hotell.

Nya Wermlands Tidningen - 20 nov 12 kl. 16:39

Förening ska stärka turistnäringen

Ensam är inte stark. Tillsammans ska företag inom turistnäringen få Bergslagen att blomstra. ?

YLE - 26 jun 13 kl. 17:22

Mindre representation slår mot turistnäringen

Hotell, restauranger och olika slag av turistattraktioner kommer att lida då många företag nästa år skär ner på sina representationsutgifter. Från och med nästa år kommer företagen inte mera att kunna dra av kostnader för representation i beskattningen så som nu. Speciellt hårt slår förändringen mot turistnäringen i Lappland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.