SVT > Ekonomi

Wednesday, 23 September, 23:33

SVT - 07 aug 20 kl. 23:54

Små skatteintäkter att vänta från AmazonDen amerikanska e-handelsjätten Amazon är på väg att etablera sig i Sverige. SVT:s genomgång visar att bolaget sannolikt inte kommer att betala särskilt mycket i skatt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Amazon, Sverige, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Små, skatteintäkteratt , väntafrån , Amazon
Skånskan - 12 okt 16 kl. 16:00

Maxar skatteintäkter utan skattehöjning

Skåne Om inte de skenande kostnaderna pressas i Region Skåne, så hjälper det inte hur mycket skatten höjs. Det menar alliansen och lägger ett budgetalternativ med mer pengar till sjukvård och kollektivtrafik. Utan skattehöjning.

Cornucopia - 04 mar 18 kl. 20:33

EU vill införa skatt på Facebook, Amazon, Google mfl Internetjättar

EU-kommissionen vill införa en skatt i storleksordningen 2 - 6% på sk tech giants rapporterar Bloomberg. Skatten ska tas ut på bolagens omsättning.
Arkivbild.

YLE - 17 jan 20 kl. 10:01

Vad ska Finland beskatta efter fossila bränslen? Energibranschen: Statens intäkter minskar med upp till 2 miljarder euro fram till 2030

Det kommande decenniet kan vi vänta oss ett rejält ras i statens skatteintäkter från energin. Det förutspår energibranschens intresseorganisation Finsk Energiindustri..

HBL - 11 mar 13 kl. 15:04

Skattehöjning att vänta i Borgå

BORGÅ. Det var fråga om behov på miljoninbesparingar då Borgå fullmäktige samlades till ett heldagsmöte i Haiko gård på måndag. Fullmäktigeledamöterna fick kalla siffror presenterade: omkring 3-5 miljoner årligen ska sparas in de kommande fyra åren.

YLE - 17 okt 16 kl. 04:36

Fortsatt tunga år kan vänta pälsfarmare

Det är tuffa tider för pälsfarmare. Överutbud och billiga oljepriser har satt Finlands pälsfarmare i en svår ekonomisk situation. Men aktörer inom branschen ser en ljusning.

SvD - 13 apr 16 kl. 18:15

Vänta med champagnen

Välkommen till landet bubblan. Vi växer kraftigt, har ökande skatteintäkter, fallande arbetslöshet och både stat och hushåll konsumerar friskt. Det finns bara ett problem - alla bubblor brister till slut..

Cornucopia - 30 okt 18 kl. 11:51

Amazons serverhallar stoppar andra företag i Mälardalen

Det bloggen har varnat för sedan länge har nu hänt. Utländska företags enorma serverhalla - som inte ger några jobb och skatteintäkter att tala om - tränger bort andra företag. Amazons serverhallar i Eskilstuna har nu lett till att det råder kapacitetsbrist i Mälardalen och andra företag i behov av ström kan inte etablera sig i området.

Cornucopia - 29 aug 19 kl. 07:50

Plastpåseskatten förvärrar miljöbelastningen - så går du runt den

Att runda platskasseskatten är tämligen enkelt som privatperson - det är bara att köpa plastkassar online från ett annat EU-land, t ex via tyska Amazon. Lagen är ogenomtänkt och i promemorian framgår det rent av att alternativa påsar har mycket större miljöslitage än engångsplastpåsar. Effekten av lagen ser ut att bli både negativ för skattebetalarnas ekonomi och negativ för miljön totalt sett.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Cornucopia - 28 jul 16 kl. 16:55

Lefflerkurvan: Försämrat ROT-avdrag ledde till ökat svartarbete

Dagens Industri rapporterar att regeringens försämrade ROT-avdrag lett till ökat svartarbete. Som bekant innebär höjt skattetryck vid Sveriges skyhöga skattenivåer att skatteintäkterna minskar, vilket nu också skett till fördel för svartarbete.

Dagens Industri skriver:"Enligt Skatteverket har antalet företag som utför rotarbeten minskat med 16 procent på bara ett år – från 29.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.