FriaTider > Nyheter

Monday, 28 September, 06:45

FriaTider - 06 aug 20 kl. 22:07

Farmor spelar piano – mitt i förödelsen efter Beirutexplosionen
Läs mer på FriaTider
Läs mer om:
Beirutexplosionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Farmor, spelar, pianomitt i , förödelsenefter , Beirutexplosionen
BT - 29 sep 14 kl. 07:52

Borås hjälper hemlösa i Serbien

Efter sommarens omfattande översvämningar i Serbien har Suzana Simonovics släktingar ingenstans att bo. Nu hjälper AB Bostäder till genom att skänka fönster och dörrar för att deras hus ska kunna byggas upp igen. I maj i år drabbades Bosnien och Serbien av de värsta översvämningarna på över 100 år.

SmålandsPosten - 05 jan 15 kl. 06:41

"Så länge Sofie var försvunnen brydde man sig inte om något annat"

Eivor och Thomas Lind hade bara en tanke i huvudet: De måste få fatt på dottern Sofie.
– Vi klättrade över träden och plötsligt såg jag en gul vägskylt, flera meter under oss. Det var för stora risker, vi var tvungna att vända, berättar Eivor.

Kristianstadsbladet - 21 okt 13 kl. 16:37

Blixens mångfald med svenska ögon

Foto: Anette Sjöstrand
I nya boken ?Den främmande förförerskan? skildras Karen Blixen ur en mängd svenska perspektiv.

SmålandsPosten - 08 nov 13 kl. 08:07

"Jag blir kreativ när jag förflyttar mig"

Kajsa Grytts nya album, Jag ler, jag dör, är delvis inspelat i New Orleans, en stad hon älskar för dess musikatmosfär. På lördag spelar hon på Växjö Teater. Kajsa Grytts nya album beskriver hon som en intensiv och manisk popskiva med dramatiska arrangemang, åter ett samarbete med producenten Jari Haapalainen.

YLE - 09 maj 14 kl. 09:00

Sten Johansson samlar på pansarvagnar

Degerbybon Sten Johansson samlar på pansarvagnar och krigsmateriel från andra världskriget och har en av de största samlingarna i Finland med ett tjugotal pansarvagnar. Degerbyborna Lena Selén och Berndt Gottberg samlar på berättelser från Porkalaparentesen. En bit från Ingå centrum, i Torp, finns också ett krigshistoriskt museum med allt från kanoner till militärfordon och annat krigsmaterial.

BT - 05 jun 14 kl. 14:14

Storslagna ceremonier för dagen D

Inresta statschefer i mängd hedrar offren för D-dagen på plats i Normandie. Samtidigt är det kanske sista gången som några av de verkliga huvudpersonerna deltar: allt färre veteraner från andra världskriget är fortfarande vid liv och tillräckligt pigga för att finnas med.Alla tänkbara gäster från drottning Elizabeth II och Barack Obama till Rysslands president Vladimir Putin deltar i de ceremonier som hålls kring invasionskusten i Normandie under hela fredagen.

Barometern - 03 sep 14 kl. 07:14

Han tar med sig filmteamet hem

Oskarshamnsbördiga film­producenten Stefan Henriksson kommer i veckan hem med ett helt inspelningsteam för att spela in filmen Rosa moln. Mellan den 5 och 11 september ska de avslutande scenerna till den kommande långfilmen Rosa moln spelas in i Oskarshamn. Filmen är Oskarshamnsbördiga Stefan Henrikssons examensarbete, han studerar till filmproducent och går sista året på Stockholms dramatiska högskola (tidigare Dramatiska institutet reds.

BT - 25 dec 14 kl. 17:01

Ledare: Nu vet vi vad "tsunami" betyder

Väldigt få på stranden vid Hat Rai Lay i närheten av Krabi i Thailand förstod vad det var som tornade upp sig vid horisonten. Minuten senare visste alla – och då var det redan försent. Idag är det tio år sedan tsunamin.

SR - 06 jul 16 kl. 07:00

Dödens fulhet ska motverkas med musik

Mitt i förödelsen efter ett sprängattentat i Iraks huvudstad Bagdad kan han dyka upp med sin cello. Kompositören och dirigenten Karim Wasfi spelar som en motreaktion mot terrorismens attack på självaste livet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.