DI > Ekonomi

Monday, 21 September, 17:30

DI - 06 aug 20 kl. 19:19

New York stämmer vapenlobbyn NRA – vill upplösa organisationenNew Yorks delstatsåklagare Letitia James har lämnat in en stämningsansökan med målet att upplösa vapenlobbyorganisationen NRA..
Läs mer på DI
Läs mer om:
York, NRA, Yorks, Letitia James

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: New, York, stämmer, vapenlobbyn, NRAvill , upplösa, organisationen
DI - 14 dec 18 kl. 11:48

New York stämmer varuhus för bly i leksaker

New York stämmer Walmart och Target för att sälja leksaker, smyckeskitet Cra-Z-Jewelz, som innehåller för höga halter bly. Enligt åklagaren har bolagen brutit mot lagen eftersom produkterna innehåller mer än tio gånger den tillåtna nivån. Det rapporterar New York Post.

SVT - 06 aug 20 kl. 20:16

Delstaten New York stämmer NRA – vill upplösa vapenlobbyn

New Yorks chefsjurist anklagar den amerikanska vapenlobbyn NRA för inbiten korruption. I en stämningsansökan uppmanar hon domstolen i New York att avsätta flera högt uppsatta chefer och upplösa organisationen..

SvD - 19 jul 16 kl. 17:46

New York stämmer VW: ”Fusket mörkades i flera år”

New York är en av tre amerikanska delstater som stämmer Volkswagen efter bolagets fuskande med utsläppstester, det så kallade Dieselgate. I stämningarna, som registrerades på tisdagen, anklagas Volkswagen för att ha brutit mot staternas miljölagstiftningar och mörkat det i flera år..

SVT - 12 jan 18 kl. 07:06

New York stämmer världens största oljebolag för klimatpåverkan

New York går nu ut hårt i kampen mot klimatförändringar. Som första stora stad i USA skrotar man helt och hållet fossila bränslen – och stämmer samtidigt fem av världens största olje- och gasbolag..

DI - 24 jan 18 kl. 07:33

New York stämmer läkemedelsföretag

Staden New York har valt att stämma flera stora läkemedelsföretagen för sin inblandning i opioidkrisen, skriver New York Post..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

New York stämmer storbank

Den amerikanska delstaten New York stämde på måndagen storbanken JP Morgan Chase för bedrägliga affärer under åren före den stora finanskrisen. Det gäller marknadsföringen av placeringar som byggde på osäkra hypotekslån. Investerarna, som förlorade en fjärdedel av sina placeringar, bör få kompensation, menar åklagarna.

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 12 kl. 03:29

New York stämmer storbank

Den amerikanska delstaten New York stämde på måndagen storbanken JP Morgan Chase för bedrägliga affärer under åren före den stora finanskrisen. Det gäller marknadsföringen av placeringar som byggde på osäkra hypotekslån. Investerarna, som förlorade en fjärdedel av sina placeringar, bör få kompensation, menar åklagarna..

Nyhetskanalen - 02 okt 12 kl. 03:29

New York stämmer storbanken JP Morgan Chase

Den amerikanska delstaten New York stämde på måndagen storbanken JP Morgan Chase för bedrägliga affärer under åren före den stora finanskrisen. Det gäller marknadsföringen av placeringar som byggde på osäkra hypotekslån. Investerarna, som förlorade en fjärdedel av sina placeringar, bör få kompensation, menar åklagarna.

Affärsvärlden - 07 maj 13 kl. 07:35

New York stämmer storbanker

Statsåklagaren i New York, Eric Schneiderman, sade på måndagen att han planerar att stämma Bank of America och Wells Fargo..

DI - 20 apr 18 kl. 16:04

Staden New York stämmer flera olje- och gasbolag

Staden New York sällar sig till den växande skara städer som väljer att stämma olje- och gasbolag för deras inblandning i den globala uppvärmningen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.