Aftonbladet > Nyheter

Sunday, 27 September, 21:24

Aftonbladet - 06 aug 20 kl. 12:07

Skarpa kritiken mot H&M – efter rasistiska namnet på mössan▸ H&M:s varumärke & Other stories har mötts av skarp kritik efter att ha döpt en mössa till ”Nigga lab beanie”, enligt CNN..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Nigga, CNN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skarpa, kritikenmot , H&Mefter , rasistiska, namnet, mössan
YLE - 05 apr 17 kl. 19:49

”Det låter helt ofattbart” – ministrar om de rasistiska påhoppen mot kandidater

Rasistiska påhopp gör att flera kommunalvalskandidater känner sig otrygga. De vill inte längre föra kampanj ensamma på stan. Förkastligt, ingen ska behöva vara rädd, anser ministrar.

Alingsås tidning - 27 jan 18 kl. 05:30

Rasistiska uttalanden av läkare

En patient med utländsk härkomst anmälde 2016 en hyrläkare på en vårdcentral i AT:s spridningsområde för trakasserier.
Patienten gjorde inspelningar och det läkaren säger anser Västra Götalandsregionen (dåvarande arbetsgivare), som chockerande rasistiska. Samarbetet med läkaren avslutades helt.

SvD - 01 sep 16 kl. 17:19

Kritiken mot Busch Thor: "Ett desperat dödsryck av KD"

Sverigedemokraterna är ”rasistiskt”, har ”rasistiska rötter” eller har ”en fot i den rasistiska myllan”. Allianspartiernas olika svar på hur man förhåller sig till SD möts av kritik. – Det skapar en osäkerhet så länge inte Allianspartierna bestämmer sig för en linje, säger statsvetarprofessorn Jonas Hinnfors..

DN - 07 mar 17 kl. 21:52

Ewa Stenberg: Kritiken mot systemet ökar

Kritiken har blivit allt starkare mot det svenska systemet där de politiska partierna utser nämndemän. Två vetenskapliga studier visar att domar kan färgas politiskt och skandaler kring nämndemän med rasistiska åsikter har avslöjats. Ändå talar inte mycket för att systemet kommer att avskaffas..

Expressen - 07 feb 19 kl. 16:02

Gucci ber om ursäkt – efter kritiken mot tröjan

Nu ber Gucci om ursäkt efter den hårda kritiken mot tröjan.Många menar att designen symboliserar den rasistiska företeelsen ”blackface”.”Det här är oacceptabelt”, skriver privatpersonen Michael Bonner på Twitter..

SR - 10 apr 15 kl. 14:12

Tyska journalister skrattar åt kritiken

En grupp tyska journalister med bland annat turkisk bakgrund gör just nu succé med föreställningen Hate Poetry. Journalisterna tröttnade helt enkelt på alla hatiska, rasistiska och sexistiska e-mails och brev som de ofta får och valde att gå till motattack med humor som vapen..

SVT - 25 jun 15 kl. 15:29

Hård kritik mot nöjesparkens rasistiska ”Afrika-land”

Ett Afrika-land där man åker runt i kannibalgrytor – kritiken mot den så kallade ”Hottentot-Karrusellen” på Djurs Sommerland i Danmark har varit hård, och nu vill organisationen Everyday Racism Project DK stänga åkturen då den porträtterar afrikaner som ”ociviliserade och primitiva”..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Starka reaktioner mot Danmarks rasistiska nöjesfält

På den danska nöjesparken Djurs Sommerland kan du åka "Hottentot Karussellen" och "Kannibal Gryderne" som kan översättas till "Kannibal Grytan" i delen av nöjesfältet som kallas "Afrikaland".Nu har underskrifter mot nedläggningen av "Afrikaland" börjat samlas. Josef Nielsen som är ordförande för African Empowerment Center Denmark hoppas att han tillsammans med Everyday Racism Project DK och underskrifterna ska få "Afrikaland" nedlagt.

GöteborgsPosten - 20 feb 17 kl. 17:02

Sahlgrenska svarar på kritiken: "Oaccaptabelt"

Ett ungt par som väntar barn åkte under lördagen in till Sahlgrenskas akutmottagning. Där ska de ha blivit bemötta rasistiska påhopp och uppmaningen att "äta bajs". – Självklart oaccaptabelt, säger nu den verksamhetsansvarige på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - 20 feb 17 kl. 17:07

Sahlgrenska svarar på kritiken: "Oacceptabelt"

Ett ungt par som väntar barn åkte under lördagen in till Sahlgrenskas akutmottagning. Där ska de ha blivit bemötta rasistiska påhopp och uppmaningen att "äta bajs". – Självklart oaccaptabelt, säger nu den verksamhetsansvarige på Sahlgrenska..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.