DI > Ekonomi

Monday, 21 September, 18:50

DI - 06 aug 20 kl. 11:38

Tidigare styrelsemedlemmar i biltillverkaren åtalas för bedrägeriTre tidigare styrelsemedlemmar och en högt anställd i Audi, som ingår i Volkswagen-koncernen, har åtalats av tyska åklagare för bedrägeri,.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Audi, Volkswagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidigare styrelsemedlemmari , biltillverkarenåtalas för , bedrägeri
Nyan - 27 jul 16 kl. 09:44

Teboil vill utreda Deep Orange för grovt bedrägeri

Teboil vill att polisen utreder vd och styrelsen i det åländska bränslehandelsbolaget Deep Orange för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott i samband med konkursansökan som Teboils ombud lämnade in i juli.

Totalt är Deep Orange skyldiga Teboil drygt 505 000 euro.
Deep Orange har skött Teboils verksamhet på Åland, inklusive försäljning och distribution av bränslen och smörjoljor till privata, till företag och till bränslestationer bland annat på Bilmacken vid Österleden och vid S-Market i Möckelö.

YLE - 17 maj 17 kl. 11:03

Bedrägeri för 35 miljoner misstänks vid FN-steels konkurs

Rättegången mot FN-steels styrelsemedlemmar inleds den 10 oktober vid Egentliga Finlands tingsrätt. Två holländare och en finländare åtalas för grovt bedrägeri och grov oredlighet som gäldenär. Åtalen för grov oredlighet som gäldenär handlar om att produkter till ett värde av 19,5 miljoner euro förts över till tre dotterbolag inom FN-steelkoncernen.

Supermiljöbloggen - 13 jan 16 kl. 08:06

Volkswagen = grovt bedrägeri?

Nu inleder Riksenheten mot korruption en förundersökning mot biltillverkaren.  Turerna kring Volkswagenkoncernens medvetna fifflande med utsläppen fortsätter. I går meddelade chefsåklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption att han inlett en förundersökning om grovt bedrägeri och brukande av osann urkund.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisen varnar för ny typ av bedrägeri – efter FacebookinläggLurade KFC

På sin Facebooksida varnar en man i trakterna kring Falun för bedrägeri. Mannen ska ha blivit uppringd av en person som av misstag råkat sätta in 5 500 kronor på hans konto.Den felaktiga insättningen är dock en bluff.

YLE - 08 sep 16 kl. 16:30

Tidigare chef vid HOK-Elanto åtalad för mutbrott och grovt bedrägeri

Åtalen har väckts i en omfattande muthärva. HOK-Elantos före detta fastighetsdirektör misstänks ha tagit emot mutor för ungefär 800 000 euro. Helsingfors häradsåklagare har beslutat att väcka åtal mot HOK-Elantos före detta fastighetsdirektör.

Barometern - 07 aug 14 kl. 06:28

Drabbad anmäler Telenor för bedrägeri

En minderårig person i Kalmar har med sina föräldrars hjälp polis­anmält företaget Telenor för medhjälp till bedrägeri sedan de inte stängt av ett abonnemang på en telefon som kunden aldrig beställt eller ens fått.
– Vi pratade med Telenors bedrägeriavdelning den 7 juli men fortfarande kan abonnemanget användas säger en anhörig till den drabbade.
Abonnemanget ska kosta 199 kronor i månaden men den drabbade familjen har fått fakturor på mellan 540 och 890 kronor i månaden för olika tjänster – bland annat ska den minderåriga enligt den senaste fakturan ha beställt en betaltjänst från ett utländskt dating­företag som sköts via en registrerad och parkerad domän i Kroatien.

Alingsås tidning - 23 jun 18 kl. 05:30

Frias från bedrägeri vid flytt

Under fjolåret lurades en alingsåsare att betala för mycket pengar till en flyttfirma – två män som misstänkts för gärningen frias nu från bedrägeri.
Under slutet av fjolåret hölls en rättegången mot personer som misstänkts ha begått en rad brott knutna till flyttfirmor i Västsverige. En del åtalspunkter kunde då inte avhandlas utan togs upp vid en ny rättegång i Alingsås tingsrätt nyligen.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 06:30

Man misstänkt för bedrägeri släpptes

Häktningen av den bedrägerimisstänkte 24-åringen, som ska ha beställt varor i andra personers namn, hävdes på torsdagen av åklagaren. Åtalet skjuts därmed upp.
– Utredningsåtgärderna kräver inte att vi har honom häktad.

Skånskan - 15 nov 19 kl. 19:42

Två anhållna efter bedrägeri mot äldre

trelleborg/lund En man och en kvinna anhölls under torsdagen misstänkta för försök till grova bedrägerier i Trellborg.Gripandet kunde ske tack vare att en äldre kvinna som blivit utsatt för ett bedrägeriförsök kunde uppge detaljerad information till polisen. Hon ska ha fått ett misstänkt telefonsamtal och därefter ringt polisen.

Kristianstadsbladet - 11 dec 12 kl. 09:59

Fem män inför rätta för grovt bedrägeri

Det gick skytteltrafik mellan bensinstationer och en gård i Tollarpstrakten. Drygt 12?000 liter diesel tankades och ett bankkonto övertrasserades med 220?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.