Länstidningen i Södertälje > Nyheter

Thursday, 24 September, 17:04

Länstidningen i Södertälje - 06 aug 20 kl. 11:00

Debatt: Stärk sjukvårdens beredskapKampen mot det nya coronaviruset påminner om hur sårbara vi människor är och hur viktigt det är....
Läs mer på Länstidningen i Södertälje

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Stärk, sjukvårdens, beredskap
SVT Debatt - 23 sep 13 kl. 15:41

LCHF utmanar sjukvårdens dåliga råd

KOSTRÅD Frågan om hur man bör äta för att gå ner i vikt har diskuterats i åratal, ofta i affekt. Idag ger en expertutredning svaret. Lågkolhydratkost, som LCHF, ger snabbare viktminskning och förbättrade hälsovärden.

SVT - 06 maj 18 kl. 21:49

Sjöstedt (V): ”Karolinska är sjukvårdens egna pang i bygget”

Sjöstedt (V) tyckte till under kvällens debatt i SVT:s Agenda angående vården och vad han menar är Alliansens svaga punkt när det kommer till vårdfrågorna. – Nya Karolinska, sjukvårdens pang i bygget, säger han..

Barometern - 12 mar 20 kl. 06:00

Debatt: ”Vi fortsätter driva hälso- och sjukvårdens utveckling”

Replik på debattinlägg om sjukvårdspolitik, inlägg publicerat 28 februari. ”Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna efterfrågar en mer balanserad sjukvårdsdebatt och vill att fler lyfter fram det goda som sker i Kalmar län.”.

Kristianstadsbladet - 13 nov 19 kl. 05:00

Debatt: Svaren på vårdens utmaningar finns hos medarbetarna

Lösningarna på vårdens utmaningar finns i alla medarbetares kunskap och kompetens att själva utveckla verksamheten. Det här är en kraft som inte tas till vara fullt ut i dagens hälso- och sjukvård. Nu är det dags att ändra på det.

Dalarnas tidningar - 02 mar 16 kl. 08:37

Het debatt i landstingsfullmäktige om sjukvårdens allt fler vårdrelaterade infektioner

Sedan 2014 har oppositionen i landstinget krävt ett bättre planerat hygienarbete inom sjukvården i länet. Detta bland annat för att minska de vårdrelaterade infektionerna..

Barometern - 16 nov 19 kl. 06:15

Debatt: Prioritera sjukvårdens medarbetare

Regionbudget ”Ett stort problem är att sjukvårdspersonalens administrativa börda ökat mycket kraftigt de senaste åren, samtidigt som antalet anställda icke-vårdnära administratörer och handläggare ökat våldsamt.”.

Kristianstadsbladet - 26 feb 20 kl. 05:00

Debatt: Sjukvårdens dilemma – fler administratörer än läkare

Sedan 1992, då Göran Persson överförde sjukvården från staten till landstingen, har vården blivit en lekstuga för klåfingriga politiker. De har under dessa cirka 30 år lyckats totalbromsa vården genom att bygga upp en administration som idag visar alla tecken på snar död. SÖS i Stockholm liksom Karolinska sjukhuset är bara de senaste orostecknen inför en kommande kollaps av vården, skriver Johan Sällström, Åhus..

SVT Debatt - 14 okt 13 kl. 14:37

Vårdens kvalitet ska vara överordnad bypolitik

LANDSTINGEN Göran Hägglund har nyligen lyft frågan om att förstatliga sjukvården. Protesterna som mötte förslaget visar att fokus ligger på huruvida det kommunala självstyret är hotat, inte på patienternas rätt till en likvärdig sjukvård i hela Sverige. Det är dock ett otvivelaktigt faktum att det finns skillnader i vårdens kvalitet mellan olika landsting, skriver Thomas af Bjur.

Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 23:20

Lång debatt föregick ja till ansvarsfrihet

Olika uppfattningar om ekonomi, vårdkvalitet, vårdköer och om majoritetens arbete. Trots det kunde fullmäktige till sist, efter en lång debatt, godkänna årsredovisningen och besluta om ansvarsfrihet för de styrande.
Jeanette Hillding, revisionens ordförande, var en av de första talarna i budgetdebatten och inledde med att hon försökt lägga plus och minus i en vågskål.

SvD - 08 jan 17 kl. 06:45

”Obegriplig kritik mot att sjukvården förnyas”

Svensk sjukvård har påbörjat en spännande resa där många av vårdens traditionella arbetssätt förändras – sjukvårdens DNA byggs om. Viktigast är utvecklingen inom it och patienternas aktiva medverkan. Att läkarnas organisationer gör motstånd mot detta är obegripligt, skriver flera debattörer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.