Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 29 September, 09:07

Dagens Medicin - 06 aug 20 kl. 10:53

Runt 50 barn drabbade av hyperinflammationOmkring 50 svenska barn har drabbats av ett alllvarligt inflammatoriskt tillstånd, som i sällsynta fall har setts vid covid-19. Det rapporterar SVT Nyheter..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Runt50 , barn, drabbadeav , hyperinflammation
Helsingborgs Dagblad - 05 aug 20 kl. 20:29

Covidsjuka barn drabbade av hyperinflammation

Omkring 50 barn som testats positivt för covid-19 har senare drabbats av ett svårt hyperinflammatoriskt tillstånd, rapporterar SVT Nyheter. Den nya sjukdomen som fått namnet multi-inflammatoriskt syndrom (MIS), drabbar främst barn som är ett par år gaml.

Sydsvenskan - 05 aug 20 kl. 20:29

Covidsjuka barn drabbade av hyperinflammation

”Det är en farlig sjukdom så tillvida att många barn blir ordentligt sjuka.”.

Aftonbladet - 05 aug 20 kl. 20:29

Covidsjuka barn drabbade av hyperinflammation

▸ Omkring 50 barn som testats positivt för covid-19 har senare drabbats av ett svårt hyperinflammatoriskt….

GöteborgsPosten - 05 aug 20 kl. 20:29

Covidsjuka barn drabbade av hyperinflammation

Omkring 50 barn som testats positivt för covid-19 har senare drabbats av ett svårt hyperinflammatoriskt tillstånd, rapporterar.

BT - 06 aug 14 kl. 17:57

Hundratusentals barn drabbade i Gaza

Hundratusentals barn i det krigshärjade Gaza lider av psykisk ohälsa, enligt FN. Men resurserna räcker inte till för att hjälpa alla. FN:s barnfond Unicef räknar med att mer än vart tredje barn i Gaza – omkring 373 000 – lider av psykisk ohälsa och behöver stöd.

Nyheter 24 - 21 mar 12 kl. 22:15

Tusentals barn drabbade av "Zombiesyndrom"


Över 3 000 barn i Uganda har insjuknat i en mystisk sjukdom som gör dem till vandrande vålnader. UGANDA/PADER. Små barn som startar bränder, vandrar ut i buskage, gömmer sig och uppträder helt frånvarande blir allt vanligare i norra Uganda.

DN - 12 mar 15 kl. 11:06

14 miljoner barn drabbade i krigets Syrien


Efter fyra års krig i Syrien lever många av landets barn i missär. 14 miljoner barn är drabbade, enligt en ny rapport från FN:s barnrättsorganisation Unicef. Värst är läget för de över fem miljoner barn som är kvar i Syrien..

Magazin24 - 17 jan 11 kl. 20:00

Nio barn drabbade av vräkning i Hallsta/Sura

Siffrorna hämtade från en rapport av Kronofogdemyndigheten. Enligt en färsk rapport av Kronofogdemyndigheten drabbas fler och fler barn av att deras föräldrar vräks på grund av skulder. I Hallstahammars kommun vräktes sex barn tillsammans med sina föräldrar år 2010.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 08:29

Hundratusentals barn drabbade i Gaza


Den nästan månadslånga israeliska militäroperationen mot Hamas har haft en "katastrofal och tragisk" inverkan på barnen i Gaza, uppger FN-organet Unicef. Enligt organisationen har omkring 373 000 barn haft traumatiska upplevelser i samband med oroligheterna, skriver New York Times. - Det finns inte en enda familj i Gaza som inte har haft en direkt förlust.

BT - 06 aug 14 kl. 08:29

Hundratusentals barn drabbade i Gaza

Den nästan månadslånga israeliska militäroperationen mot Hamas har haft en "katastrofal och tragisk" inverkan på barnen i Gaza, uppger FN-organet Unicef. Enligt organisationen har omkring 373 000 barn haft traumatiska upplevelser i samband med oroligheterna, skriver New York Times. - Det finns inte en enda familj i Gaza som inte har haft en direkt förlust.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.