DI > Ekonomi

Monday, 28 September, 00:04

DI - 06 aug 20 kl. 10:42

Arbetslösheten skenar – det ger boom för nya aktiebolagMarknaden skakar – ändå väljer många att bli företagare. En orsak till att nyföretagandet ökar är den skenande arbetslösheten som lämnar. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetslösheten, skenardet ger , boomför nya , aktiebolag
DI - 31 maj 13 kl. 11:05

Arbetslösheten skenar i krisländerna

Arbetslösheten i Grekland och Spanien närmar sig 30 procent. I Grekland var arbetslösheten i februari - som deras senaste siffror gäller - 27,8 procent, medan Spaniens senaste siffror, från april, ligger på 26,8 procent..

DN - 10 maj 16 kl. 08:58

Arbetslösheten skenar i Sydafrika


Arbetslösheten i Sydafrika skenade iväg till 26,7 procent under första kvartalet i år. Det kan jämföras med 24,5 procent under fjärde kvartalet i fjol, enligt landets statistikbyrå..

DalaDemokraten - 24 apr 20 kl. 06:01

LISTA: utbildningar på Vuxenutbildningen i Borlänge – stort tryck när arbetslösheten skenar

Arbetslösheten i Dalarna ligger nu på över 6 procent. Den kan öka till det dubbla. Men i en kris....

Cornucopia - 22 aug 19 kl. 10:17

Konjunkturen: Svensk arbetslöshet skenar - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten skenar nu, och i juli såg vi den största säsongsmässiga förändringen sedan den akuta finanskrisen 2008 - 2010. Ökningen i arbetslöshet är nu värre än även under lågkonjunkturen efter skuldkrisen. Frågan är vad den socialistiska regeringen ska skylla på nu, eftersom arbetslöshet endast är regeringens fel när de själva sitter i opposition.

Aftonbladet - 08 jan 13 kl. 20:40

Arbetslösheten i Sverige ökar mest i Europa

Arbetslösheten skenar som i Spanien.

Dagens PS - 10 dec 19 kl. 10:52

Långtidsarbetslösheten skenar i väg i landet

Ny prognos från Arbetsförmedlingen pekar på kraftig ökning av långtidsarbetslösa. Det här uppger TT och konstaterar att avmattningen i ekonomin sätter avtryck på arbetsmarknaden. ”Vi ser en dämpad efterfrågan på arbetskraft men från en mycket hög nivå”, säger Annelie Almérus, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen, till nyhetsbyrån.

SvD - 13 sep 12 kl. 11:07

Långtidsarbetslösheten skenar

Även om arbetslösheten en längre tid legat ganska stabil, så skenar långtidsarbetslösheten, enligt statistik som TT bett Arbetsförmedlingen ta fram..

Ekonomistas - 05 maj 14 kl. 08:55

Hur robust är beräkningen av den högre arbetslösheten?

Under perioden 1997-2011 blev den genomsnittliga KPI-inflationen i Sverige 1,4 procent, dvs. 0,6 procentenheter lägre än Riksbankens inflationsmål på 2 procent. (Fram till och med mars 2014 är genomsnittet ännu lägre, nämligen 1,3 procent.

YLE - 08 sep 17 kl. 15:02

Inkomstskillnaderna har skjutit i höjden i Vanda – också arbetslösheten har stigit

Under en tioårsperiod har Vandabornas årliga medelinkomst stigit. Också arbetslösheten har stigit och inkomstskillnaderna mellan stadsdelarna har ökat. Orsaker är bland annat lägre utbildningsnivå i vissa områden och att bostadsbeståndet varierar.

Ekonomistas - 06 feb 14 kl. 09:36

Arbetslösheten och penningpolitiken – uppdatering för helåret 2013

Hur mycket högre är arbetslösheten på grund av Riksbankens penningpolitik de senaste åren? Detta är en kontroversiell fråga, som Riksbanken gärna undviker. Tidigare har jag redovisat en beräkning av hur mycket högre arbetslösheten har blivit  fram till början av 2013, jämfört med om styrräntan hade hållits oförändrad på 0,25 procent sedan juni/juli 2010.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.