DI > Ekonomi

Sunday, 27 September, 09:10

DI - 05 aug 20 kl. 20:07

Tänk er noga för – här är vinnarna på minusräntaDanskar får betala för sparande, inflationen är fortsatt låg i Schweiz och Sverige..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Schweiz, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tänker , nogaför här är , vinnarna, minusränta
Dagens PS - 29 okt 19 kl. 17:08

Riksbanken: Libra kan försvåra för minusränta

Under tisdagen publicerade Riksbanken ett utlåtande där de klargör sin syn på Facebooks kryptovaluta. En slutsats är att Libra kan försvåra möjligheterna till en minusränta om den får fäste på marknaden. Dokumentet, som Riksbanken publicerade under tisdagsmorgonen, var en uppföljning av de kommentarer om Facebooks kryptovaluta Libra som riksbankschef Stefan Ingves gav tidigare i höst.

Dagens PS - 30 aug 19 kl. 14:52

Experter: Minusränta på bolån kan bli aktuellt

Minusränta på bolånen är inte uteslutet – i alla fall om man ska tro branschexperter.  Det skriver Dagens Industri. Nyhetsbyrån Direkt har pratat med tre ekonomer, som alla ger sin syn på en eventuell negativ bolåneränta.

YLE - 19 feb 16 kl. 11:01

Ingen minusränta på kontot – åtminstone tillsvidare

EU-medborgarna har fått vänja sig vid extremt låga räntor de senaste åren. Men trots att räntorna till och med blir negativa kan bankkunden inte vänta sig att få gratis bostadslån. Sveriges riksbank sänkte förra veckan sin reporänta till minus 0,5 procent.

Dagens PS - 20 aug 19 kl. 13:58

Swedbank med lugnande besked: Ingen minusränta

På anledning av danska Jyske Bank nya minusränta för privatpersoner meddelar Swedbank att man inte har några egna planer på negativ ränta. Det rapporterar Dagens Industri. Swedbanks gav beskedet till Bloomberg News via telefon på tisdagen.

PrivataAffärer - 30 aug 19 kl. 11:21

Ekonomer: Minusränta på bolån inte uteslutet i Sverige

Vid ett försämrat konjunkturläge skulle dock Riksbanken kunna rikta åtgärder som sänker bolåneräntorna under noll. Annars skulle det nog krävas ett införande av minusräntor på sparkonton innan det blir aktuellt med negativa bolåneräntor. Närmare till hands kan det vara att vissa bostadsrättsföreningar får betalt för att låna.

YLE - 06 feb 14 kl. 13:30

Minusränta räddning för ekonomin?

Europeiska centralbanken ECB ska se över räntorna i dag. En del ekonomiska experter väntar sig historiska beslut, som en eventuell negativ ränta på depositioner. Då måste bankerna betala för att deponera sina överskottspengar vid ECB.

BT - 27 dec 14 kl. 08:55

Danska bankkunder kan få minusränta

Danska banker funderar på att införa negativ ränta, alltså att de kunder som har plus på kontona får betala för det. De hänvisar till att de själva får betala minusränta när de sätter in pengar hos Danmarks riksbank. - Vi måste fråga oss själva om vi inte har kommit i det läget att vi tvingas erbjuda kunderna en negativ inlåningsränta, säger Niels Storm Stenbæk, chefekonom vid bankernas branschorganisation Finansrådet, till Berlingske.

DN - 16 dec 15 kl. 14:01

Vad innebär minusränta?

Minusränta betyder i praktiken att det kostar att sätta in pengar, alltså motsatsen till vad ränta normalt betyder. I Sverige införde Riksbanken minusränta under 2015..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5 saker som förklarar vad minusränta egentligen innebär

1. Målet är att få ut pengar på marknaden
Då bankerna får betala för att deponera sina pengar hos riksbanken är tanken att pengarna i stället spenderas, och därmed ökar tillväxten.Bild: TT
2.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5 saker som förklarar vad minusränta egentligen innebär

1. Målet är att få ut pengar på marknaden
Då bankerna får betala för att deponera sina pengar hos riksbanken är tanken att pengarna i stället spenderas, och därmed ökar tillväxten.Bild: TT
2.

DI - 24 feb 15 kl. 11:12

Riksbanken lånar in 35 miljarder till minusränta

Minusränta stoppar inte bankerna från att sätta in pengar hos Riksbanken. Den första försäljningen av certifikat till minusränta drog in 35 miljarder kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.