SR > Nyheter

Sunday, 27 September, 22:07

SR - 05 aug 20 kl. 17:57

Hiba: ”Man får inte andas in luften”Efter de massiva explosionerna igår i Beiruts hamndistrikt klassas staden idag som en katastrofzon..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Beiruts

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HibaMan får inte , andasin , luften
Expressen - 12 jun 16 kl. 17:34

Hiba kränktes av kontrollant – trots ID

MALMÖ. Franskläraren Hiba Ab Hassan, 35, blev chockad. Det blev även hennes elever som fanns med på tåget till Malmö från Köpenhamn efter en dag på Tivoli.

Skånskan - 15 jun 16 kl. 16:56

Grannarna kan andas ut

TECKOMATORP Lagom till årets första dag 2018 får Teckomatorps sitt första fyravåningshus, men redan nu är förberedelserna i full gång.Senaste greppet för att blidka och tillmötesgå alla grannar var att skicka upp en drönare i luften.
På onsdagen kallades till möte, det aktuella området fotograferades av vid Södra Solhemsgatan och väl nere kunde de flesta bybor som kommit till visningen andas ut.

Supermiljöbloggen - 10 okt 16 kl. 20:00

Frisk luft – vågar vi andas?

[caption id="attachment-33404" align="alignleft" width="131"] Illustratör: Tobias Flygar[/caption] Det andra svenska miljökvalitetsmålet i SMB:s måndagsserie är Frisk Luft, ett mål som är högaktuellt i dagens samhälle och vävs in i flera av de andra målen. Luften ska vara så ren att människors hälsa samt djur, växter och kulturvärden inte skadas. - Riksdagens definition av miljökvalitetsmålet Vad handlar målet om?

Supermiljöbloggen - 23 sep 19 kl. 10:37

Luften i svenska städer blir sämre

Förra året ökade de svenska utsläppen, och nu rapporteras även luftkvaliteten ha försämrats. 7 600 personer beräknas dö i förtid på grund av luftföroreningar i Sverige varje år. Samtidigt uppgår de samhällsekonomiska kostnaderna till ca 56 miljarder svenska kronor per år, vilket är 4,5 gånger mer än miljöbudgeten.

SVT - 15 mar 19 kl. 18:18

Den giftiga luften i Ulan Bator tvingar föräldrar att evakuera sina barn

Mongoliets huvudstad Ulan Bator är världens kallaste stad, med temperaturer som mäter så lågt som -40 grader. För att överleva och klara av kylan eldar många med kol och plast, vilket bidrar till att göra den redan förorenade luften ännu giftigare. Den förorenade luften är speciellt skadlig för barnen att andas in, och nu tvingas föräldrar evakuera sina barn..

Sydsvenskan - 27 sep 16 kl. 08:43

Larmet: 92 procent andas dålig luft

Nio av tio andas dålig luft och varje år dör över sex miljoner människor i sjukdomar som kan kopplas till luftföroreningar. – Det är en allmän hälsokris, säger Maria Neira vid WHO till nyhetsbyrån AFP. Sämst är luften i städerna men luftkvalitén på lan.

Helsingborgs Dagblad - 27 sep 16 kl. 08:43

Larmet: 92 procent andas dålig luft

Nio av tio andas dålig luft och varje år dör över sex miljoner människor i sjukdomar som kan kopplas till luftföroreningar. – Det är en allmän hälsokris, säger Maria Neira vid WHO till nyhetsbyrån AFP. Sämst är luften i städerna men luftkvalitén på lan.

Västerbottens Folkblad - 28 maj 12 kl. 12:03

Rekordmycket pollen i luften

Pollenallergikerna kan börja andas ut ? lövsprickningen är över. Samtidigt rapporteras att det varit rekordmycket pollen i luften.

DN - 12 feb 14 kl. 14:57

Luften i Peking kan förkorta invånarnas liv

London under 1800-talet, Los Angeles på 1970-talet, i dag hänger ofta tjock smog över norra Kina. Först nu inser invånare att luften de andas riskerar att förkorta deras liv. Munskydd och masker har blivit ett vanligt inslag i gatubilden i Peking..

BT - 28 dec 14 kl. 12:47

Luften går ur norskt valkadaver

Det uppblåsta valkadaver som hittats utanför Bergen har nu tillräckligt med pyspunka för att även räddningsmanskapet ska kunna andas ut. Det uppger Leif-Owe Birkeland, vakthavande vid Kystvakta, Norges kustbevakning. Den stinkande kroppen var så stor och tung att bogserbåtar i lördags hade svårt att få med sig den, men på söndagen var läget ljusare.

DN - 10 dec 19 kl. 09:19

Brandröken gör luften i Sydney farlig att andas

Även om lite mildare väder gjort att bränderna i delstaten New South Wales hejdat sig något, är luften i storstaden….

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Tårgas och chockgranater

Runt 200 människor uppges ha gripits när tiotusentals belarusier demonstrerade på söndagen mot diktatorn Aleksander Lukasjenko. I staden Gomel användes tårgas och chockgranater mot demonstrationen..

SR - 3 timmar sedan

Över en miljon döda i världen – en siffra som rymmer många tragedier

En miljon människor har bekräftats döda världen över till följd av coronapandemin, enligt Worldometer. Hör Linda Almqvist Johansson berätta om sorgen efter att hennes pappa Sune avled till följd av covid-19. Hör även Kent Östling som kallats Sveriges sjukast.

SR - 4 timmar sedan

Knivattentat var en hämndaktion mot Charlie Hebdo

I Frankrike förstärker polisen säkerheten på ett antal platser i Paris efter knivattentatet i fredags..

SR - 4 timmar sedan

Ökat problem med unga som dras in i gängkriminalitet

I flera kommuner i landet märker man ökande problem med att barn, en del bara 9-10 år gamla, dras in i gängkriminalitet. Det visar en enkät som nyhetsbyrån TT skickat till kommunernas socialtjänster. Problemet märks inte bara i storstädernas stadsdelar och kranskommuner utan även i mindre städer..

SR - 5 timmar sedan

Mer än 50 gripna efter massprotester i Belarus

I Belarus fortsätter demonstrationerna, i dag riktas protesterna mot att att Alexander Lukasnjenko i hemlighet lät sig installeras som president i veckan. Över 50 personer har gripits vid protester i olika städer i landet.

SR - 5 timmar sedan

Nya besöksregler får kritik av SKR

I morgon väntas Socialstyrelsen presentera de regler som ska finnas på plats när besöksförbudet på äldreboenden slopas på onsdag. Men föreskrifterna får kritik av viktiga remissinstanser, exempelvis Sveriges kommuner och regioner, för att innebära onödiga upprepningar. Greger Bengtsson är samordnare för äldreomsorg vid SKR..

SR - 6 timmar sedan

Fler fjällräddningar under coronapräglad sommar

Antalet turister ökade i de svenska fjällen i sommar när coronapandemin medförde stopp för utlandsresor, och det har märkts för fjällräddningen som fått rycka ut fler gånger än i fjol..

SR - 7 timmar sedan

WHO: Dödstalen kan fördubblas om världen inte hjälps åt

Antalet döda i covid-19 ökar och väntas inom några dagar nå en miljon i världen..

SR - 7 timmar sedan

Stridande parterna har enats – över tusen krigsfångar utväxlas

De stridande parterna i Jemen har enats om en utväxling av nära 1 100 krigsfångar. FN:s speciella Jemen-sändebud har förhandlat fram uppgörelsen mellan Jemens regering, som stöds av en saudiledd militärkoalition, och de Iran-stödda huthirebellerna..

SR - 8 timmar sedan

Ginna Lindberg: ”Allt pekar på att republikanerna får igenom det här”

I natt blev det klart att USA:s president Donald Trump nominerar den konservativa domaren Amy Coney Barrett som sin kandidat som domare i Högsta domstolen. Men först måste Amy Coney Barrett godkännas av senaten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.