DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 22 September, 13:29

DalaDemokraten - 05 aug 20 kl. 07:00

Debatt: "Illegal jakt minskar i takt med att antalet vargar sjunker"Om det inte finns några vargar i Sverige så finns ingen illegal vargjakt. Så om vi lyckas döda....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Illegal, jakt, minskari , taktmed att antalet , vargar sjunker
Nya Wermlands Tidningen - 06 feb 20 kl. 06:02

Replik: Illegal jakt minskar inte med licensjakt

Politikerbloggen - 10 jan 11 kl. 13:52

VARGJAKTEN Regeringen vill ha hårdare tag mot illegal jakt

CARLGREN OM VARGJAKTEN. På lördag inleds årets licensjakt på varg. Inför jakten förklarar miljöminister Andreas Carlgren (C) att det ska bli hårdare tag mot illegal jakt.

Sydöstran - 22 feb 11 kl. 03:00

Anmäld för illegal jakt

RONNEBY En äldre älgjägare i Ronneby riskerar nu ett rättsligt efterspel för illegal jakt. Det är jaktledaren i det aktuella jaktlaget som gjort en polisanmälan..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Illegal jakt av kungsörnen ökar

Ett växande hot i Sverige är den ökade illegala jakten av kungsörnen - var tredje kungsörn som hittats död i år har varit genom illegal jakt, det rapporterar SVT.- Svårigheten att utreda denna typ av brott är betydande, men att så få brott går till åtal beror också på att frågan verkar ha låg prioritet i de politiska rummen, säger Thomas Birkö, ordförande för föreningen Kungsörn Sverige till SVT.Den ökade jakten kan bero på kungsörnens dyra värde och då dess närvaro kan hota tamdjursnäringar..

Hela Gotland - 12 sep 12 kl. 04:00

Illegal jakt på kungsörn ökar

Av de kungsörnar som hittills i år hittats döda i Sverige har drygt en tredjedel fått sätta livet till genom illegal jakt.Det är en dramatisk ökning jämfört med tidigare år.- Hur stor den illegala jakten är vet ingen.

DalaDemokraten - 29 nov 15 kl. 07:08

Rangers mot illegal jakt - då plockade Studiefrämjandet bort sin logga

Under lördagen samordnades en informationsträff, som också fungerade som en rekryteringsträff för APU med samarbete av Naturskyddsföreningen. APU är en ideell stiftelse vars främsta ändamål är att förebygga illegal jakt på rovdjur och annat vilt..

SvD - 15 mar 17 kl. 07:27

Vargarna har försvunnit – indikerar illegal jakt

Saknaden av varg i Dalarna riktar misstankar mot illegal jakt. – Att hindra grova jaktbrott är att hantera artskyddet. Det tror jag länsstyrelseledningarna inte begripit, säger Christer Jarlås som leder en grupp åklagare som jobbar mot grova jaktbrott..

Polisen - 27 aug 13 kl. 14:17

Försäljning av illegal tobak minskar mest i Gävle

Försäljning av illegal tobak minskar mest i Gävle visar rapporten ?marknaden för obeskattade cigaretter i Sverige? som släpps idag.

SVT Debatt - 06 maj 14 kl. 11:36

Sluta förhärliga jakt, SVT

JAKT Att skjuta rovdjur ses som en morbid hobby, och älg och rådjur ses som gratis frysfyllning. Vi i Djurens parti vill varken se jakt i tv-rutan, eller – som regeringen vill – en ny Jaktmyndighet. Nu ska det svenska folket se Lotta Lundgren lära sig att jaga i tv-rutan ihop med Leif GW Persson.

Nyhetsverket - 08 feb 11 kl. 13:50

Vargtik dödad ? illegal jakt misstänks

Polisen i Gävleborg kunde på måndagen med hjälp av helikopter lokalisera en död varg utanför Bollnäs. Det var en fullvuxen vargtik i ung ålder och polisen misstänker illegal rovdjursjakt. Vargkroppen hittades nära sjön Fansen, vid Katrineberg, i södra delarna av Bollnäs och har förts till SVA i Uppsala.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.