ÖstersundsPosten > Nyheter

Sunday, 27 September, 22:32

ÖstersundsPosten - 05 aug 20 kl. 06:20

Debatt: Konstgräsplaner skapar nytta både för miljö och hälsaIdrott är viktigt i Östersund. Inte minst framgångarna i fotboll för ÖFK har bidragit till att en....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Östersund, ÖFK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Konstgräsplaner, skapar, nytta, bådeför , miljöoch , hälsa
Skånskan - 21 jan 20 kl. 20:00

V vill bygga fler konstgräsplaner

Sjöbo Lucas Lennartsson (V) har lämnat in en motion om konstgräsplanen på Sjöbo idrottsplats. Han anser att den är i så dåligt skicka att den måste göras vid direkt. Dessutom vill han se fler konstgräsplaner i Sjöbo.

Sydsvenskan - 08 mar 16 kl. 14:17

Forskning: Konstgräsplaner farligt för miljön

Konstgräset breder ut sig i fotbolls-Sverige. Men nu får motståndarna ett starkt argument - plastpartiklarna som underlaget innehåller är ett miljöproblem. Mikroplast förorenar våra hav.

Skånskan - 15 feb 17 kl. 14:00

Vill miljöutreda konstgräsplaner

ERWP.fif(3)STAFFANSTORP
Miljöpartiet i Staffanstorp vill att kommunen undersöker sina konstgräsplaner för att se om de är skadliga för miljön. Konstgräsplaner kan, enligt en rapport från Svenska Miljöinstitutet, läcka stora mängder finfördelade plastpartiklar till natur och vattendrag.

Skånskan - 23 jan 19 kl. 07:00

MP: stoppa konstgräsplaner

Kävlinge Upp till fem ton miljöfarligt granulat försvinner från varje konstgräsplan årligen.
Nu vill Miljöpartiet i stoppa nya konstgräsplaner i Kävlinge, och att förbrukade planer ersätts av hybridgräs.– Det finns andra material som är något dyrare, men som är mer miljövänligt.

LV - 07 sep 13 kl. 06:06

Två konstgräsplaner i Kinda 2014

Nästa år kommer det att tränas och spelas fotboll på två konstgräsplaner i Kinda. En i Kisa och en i Rimforsa.
Några politiska beslut är dock ännu inte tagna, men kommunstyrelsens ordförande Pia Tingvall (C) lovar att det blir konstgräsplaner nästa år..

BT - 12 sep 14 kl. 09:18

M: Vi är för konstgräsplaner

Moderaterna i Herrljunga har vid några tillfällen beskyllts för att vara motståndare till konstgräsplaner i Herrljunga kommun och detta är inte sant. Vi i Moderaterna vill att det skall finnas konstgäsplaner i kommunen men vi vill även att det inte skall vara så att politiken bestämmer vart dessa skall ligga utan vi vill att föreningarna och klubbar skall komma överens vart de skall ligga. Politiken kan inte bestämma vilka klubbar som skall ansvara för driften av dessa planer med alla kostnader det innebär samt all tid som skall läggas ner för att sköta konstgräset, det är definitivt inte underhållsfritt och sådant kräver eldsjälar för att verksamheten skall fungera.

BT - 12 sep 14 kl. 09:18

Reservation (M)ot konstgräsplaner

Kommunfullmäktige kunde förra veckan glädjande nog besluta att stödja motionen om två konstgräsplaner i Herrljunga och Mörlanda äntligen kan det bli av. Moderaterna valde dock att gå ifrån motionen och föreslå ett oberett förslag. Det är tråkigt att vi inte kan vara överens om att vi behöver utveckla förutsättningarna för idrott och föreningsliv i vår kommun på det sätt budgeten medger.

DN - 24 jul 19 kl. 14:13

EU: Inget färdigt förslag om förbud mot konstgräsplaner

EU-kommissionen har inget färdigt förslag om att gummigranulat i konstgräsplaner ska förbjudas inom tre år, det säger kommissionens talesperson Enrico Brivio till DN. Däremot är ett förslag från Europeiska kemikaliemyndigheten under utredning, och ett beslut om gummigranulat i konstgräsplaner ska begränsas väntas vara klart först 2020..

Kristianstadsbladet - 23 jul 19 kl. 05:00

Uppgifter: EU vill förbjuda gummi på konstgräsplaner

EU vill förbjuda konstgräsplaner som innehåller vulkaniserat gummi från och med år 2022. Detta skriver Aftonbladet och hänvisar till den tyska tidningen Welt am Sonntag. Den senaste fotbollsplanen i Östra Göinge som fick konstgräs var Färevallen i Sibbhult, där konstgräset anlades i fjol.

YLE - 03 aug 12 kl. 08:23

Karleby får nya konstgräsplaner

Inom de närmaste veckorna får Karlebyborna sex nya konstgräsplaner. Dessutom är ytterligare två beställda. Konstgräset placeras vid Björkhagens motionsområde, Tullbackens och Hakalax daghem samt vid Erkinhallis skolgård.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.