Aftonbladet > Kultur

Monday, 28 September, 00:20

Aftonbladet - 05 aug 20 kl. 04:00

Svälten som fortfarande är storpolitik



▸ BÖCKER Anne Applebaum pepprar sin skildring av Ukrainas hungersnöd med politisk agitation och rent klassförakt.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
BÖCKER Anne Applebaum, Ukrainas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svältensom , fortfarandeär , storpolitik
Skånskan - 16 okt 15 kl. 12:38

Här kan tälten hamna

Malmö Det är på en äng på MSB:s mark i Revingeby som man diskuterar att sätta upp tält. Men tanken på att koppla in P7 finns också med på ett hörn i diskussionerna. Dessutom kan alltihop fortfarande sluta med att tälten hamnar någon helt annanstans.

BT - 11 aug 18 kl. 04:00

Näslund: Flygarhjälten och hans svartbjörnar – en alldeles makalös Norgehistoria

BODÖ. Nu ska ni få höra en alldeles makalös Norgehistoria. Om storpolitik.

SmålandsPosten - 30 nov 13 kl. 00:30

En förintelse som fortfarande förnekas

De flesta av oss har lärt oss att ordet Holocaust beskriver förintelsen under andra världskriget. Men hur många känner till Holodomor? Det senare är ukrainska och lär betyda ungefär ”svältdöden”.

SmålandsPosten - 12 jan 15 kl. 09:51

Fortfarande stopp på riksväg 31

Under måndagsmorgonen har flera trafikolyckor inträffat i länet, bland annat har en lastbil med släp vält och blockerar nu båda körfälten på riksväg 31. Strax efter klockan nio körde en lastbil av okänd anledning av vägen i Marhult, ca tre kilometer från Lenhovda. Lastbilen med släpet blockerar nu båda körfälten på riksväg 31 och det är stopp i trafiken.

YLE - 17 jun 17 kl. 13:30

Ramieza såg döden, våldet och svälten i vitögat då hon besökte Somalia

Folket i Somalia lider av det långvariga kriget, våldet, torkan och nu också den fruktansvärda svälten. Barn och åldringar drabbas värst, och då vasabon Ramieza Mahdi nyligen besökte Somalia kunde hon konstatera att läget är värre än någonsin. Somalia är ett av världens farligaste länder.

SVT - 16 mar 15 kl. 16:56

Frändén: ”Zlatan har blivit storpolitik”

Zlatan Ibrahimovic utbrott mot domaren efter förlustmatchen mot Bordeaux har blivit storpolitik i Frankrike. Inte så konstigt, enligt fotbollsjournalisten Johanna Frändén. ”Det är anmärkningsvärt, men inte så ovanligt”, säger hon..

SvD - 05 jun 15 kl. 20:00

Svenska prinsbröllop: Från storpolitik till mediajippo

En gång storpolitik och strategiska schackdrag bland kungahusen – men vad betyder prins- och prinsessbröllopen i webbåldern? På lördagen den 13 juni vigs prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Slottskyrkan. SvD-medarbetaren och historikern Dick Harrison blickar in bortom den kungliga vigselrekvisitan..

SvD - 13 jun 15 kl. 16:20

Prinsbröllopen: Från storpolitik till mediajippo

En gång storpolitik och strategiska schackdrag bland kungahusen – men vad betyder prins- och prinsessbröllopen i webbåldern? På lördagen den 13 juni vigs prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Slottskyrkan. SvD-medarbetaren och historikern Dick Harrison blickar in bortom den kungliga vigselrekvisitan..

DN - 03 sep 16 kl. 23:09

Mord på polsk man blir storpolitik

På lördagen samlades flera hundra människor från olika delar av Storbritannien för att hedra en mördad polsk man. Mordet har blivit storpolitik då Polens utrikesminister uppmanat sin brittiske motsvarighet att skydda landets invånare från främlingsfientlighet..

GöteborgsPosten - 09 maj 19 kl. 16:08

Eurovision blir en arena för storpolitik

Artister manar till bojkott mot Eurovision Song Contest i Israel på grund av Palestinakonflikten. Men det är inte första gången ESC blir en arena för storpolitik. GP:s Johanna Hagström berättar om hur politiseringen sett ut genom åren..

Skånskan - 10 dec 19 kl. 05:30

Dopning och idrott är tyvärr riktig storpolitik

Idrott och politik hör inte ihop, sägs det. Ändå kommer det hela tiden bevis på motsatsen, ja till och med att idrott är storpolitik.
Under måndagen beslutade Wada, den internationella antidopningsorganisationen, att stänga av ett helt land från deltagande i OS och VM.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.