ÖstersundsPosten > Nyheter

Wednesday, 12 August, 09:00

ÖstersundsPosten - 02 aug 20 kl. 14:00

Föreningen Bygdekulturens vänner kämpar för överlevnadDå det inte är tillåtet att arrangera större danstillställningar förlorar föreningen....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Bygdekulturens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föreningen, Bygdekulturens, vänner, kämparför , överlevnad
Sydöstran - 05 maj 18 kl. 10:48

Edits vänner kämpar för gratis båtplats

Kulturföreningen Edits vänner har ansökt om avgiftsbefriad kajplats. Kulturnämnden sa nej. Nu vänder sig sällskapet direkt till kommunalrådet..

Kristianstadsbladet - 18 mar 14 kl. 14:49

Wagnell känner sig påhoppad - oklart om gruppledarposten i SD

Foto: Lasse Ottosson
Pethra Wagnell känner sig motarbetad och påhoppad av partikollegorna i SD. Ord står mot ord när det gäller gruppledarposten.
Pethra Wagnell tillbakavisar att Jan Listerud är ny gruppledare för Sverige- demokraterna i Östra Göinge.

Skånskan - 03 feb 16 kl. 13:00

De kämpar för Skivarps mölla trots bakslag

Skivarp Avslaget från Allmänna arvsfonden innebär ekonomisk katastrof för planerna att bygga upp Skivarps mölla: minus fem miljoner kronor.
Nu är hela projektet hotat – men Mölleföreningen vägrar ge upp.Kampen för att bygga upp Skivarps mölla nådde en dyster milstolpe när Hembygdsföreningen fick nej på sin ansökan om ekonomiskt bidrag på fem miljoner kronor runt årsskiftet.

YLE - 29 apr 17 kl. 10:15

Bättre sammanhållning ska lyfta Ekenäs IF: ”Så går det om alla inte kämpar för varandra”

Ett tätare försvar och mer sammansvetsat gäng. Två områden där kraftigt förnyade EIF ska vara starkare än förra året. Ekenäs IF har slutat åttonde i herrfotbollens division 1 båda säsongerna efter avancemanget hösten 2014.

Nyan - 23 aug 16 kl. 09:54

Stornäsets vänner håller liv i talkoandan

Det började med ett hot om golfbana. Fem år senare är Stornäsets vänner fortfarande aktiva i skyddet av det lummiga rekreationsområdet i Kastelholm. I år firar de jubileum med traditionsenlig slåttertalka.

HBL - 29 jul 13 kl. 06:08

Små butiker i Helsingfors kämpar för livet

Det sämsta året på trettio år och värre än under förra lågkonjunkturen, säger en del av butiksinnehavarna i centrum.En rundvandring bland de små affärerna i centrala Helsingfors, inom området Bulevarden?Nylandsgatan?

YLE - 28 okt 13 kl. 05:22

Företagarföreningar kämpar om medlemmar

Medlemmarna i Österbottens företagare, ÖF, förlorar tillgången till de tjänster och förmåner som erbjuds av centralförbundet Företagarna i Finland, FiF. Därför försöker FiF nu locka medlemmarna till den regionala föreningen Kust-Österbottens företagare, KÖF. Nu har FiF skickat ett brev till ÖF;s medlemmar där de uppmanas gå med i en av de regionala föreningarna för att få FiF:s tjänster och förmåner också i framtiden.

Skånskan - 27 nov 15 kl. 06:12

Kämpar för sina lärare

Skurup Rektor Magnus Rydlöv har äskat pengar för att få anställa lärarna och stödföreningen uppmanar till att göra det snabbt.– Det här är inget som man kan göra en annan gång. Det går ut över barnen, säger Anna Prahl, mamma till två cirkuselever.

YLE - 21 jul 17 kl. 05:31

En gång i veckan slåss hon som en viking

Vikingatiden och medeltiden har igen blivit populär tack vare serier som Game of thrones och Vikings, men vikingahobbyn är väldigt sällsynt i Finland. Närpesbon Emelie Lytz är en av de få som håller på med det. - Jag håller alltså på med blankvapenstrid och historiskt återskapande av vikingatid, vilket innebär att ungefär en gång i veckan kör jag till Ilmajoki och så drar jag på mig stridsutrustningen och så kämpar vi på med sköld och svärd, förklarar Lytz.

Nyan - 12 feb 16 kl. 15:22

Frideborg söker porträtt

Ungdomsföreningen Hembygdens Vänner efterlyser porträtt av tidigare ordföranden.

Tavlan med porträtten, här fotograferad av Nyanmedarbetaren Fredrik Törnroos, brann upp när Frideborg brann för ett år sedan, den 4 februari 2015.
Inom föreningen kämpar man som bäst med att få ungdomslokalen Frideborg i Jomala Gottby uppbyggd igen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.