Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 13 August, 13:33

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 20 kl. 08:00

Dmitri Plax vittnar gripande om det ofattbaraGabriel Zetterström läser berättelsen om en far som försöker förstå det ofattbara..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Plax, Zetterström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dmitri, Plax, vittnar, gripandeom det , ofattbara
Sydsvenskan - 02 aug 20 kl. 08:00

Dmitri Plax vittnar gripande om det ofattbara

Gabriel Zetterström läser berättelsen om en far som försöker förstå det ofattbara..

SVT - 03 aug 20 kl. 13:19

Dmitri Plax minns sin mördade son

Fredagen den 2 augusti förra året mördades 16-åriga Peter Plax av en jämnårig kamrat. Nu kommer boken ”Peter – Tid” där hans pappa, konstnären författaren och översättaren Dmitri Plax, mitt i sorgen försöker återskapa och bevara minnen av sin son – de kärleksfulla samtalen om allt från banaliteter till djupa diskussioner om meningen med livet. -Det här är inte en bok, utan mer som en tatuering.

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 20 kl. 08:06

Dmitri Plax: Det som hände Peter händer inte

Peter Plax drömde om att bli konsertpianist och hans favoritost var Billinge, den med älgen. Han var 16 år när han mördades av en barndomskompis vid en badsjö i Sollentuna. Nu kommer Dmitri Plax med en bok om sonen och sorgen.

Sydsvenskan - 27 jul 20 kl. 08:06

Dmitri Plax: Det som hände Peter händer inte

Peter Plax drömde om att bli konsertpianist och hans favoritost var Billinge, den med älgen. Han var 16 år när han mördades av en barndomskompis vid en badsjö i Sollentuna. Nu kommer Dmitri Plax med en bok om sonen och sorgen.

SR - 02 aug 20 kl. 08:00

Dmitri Plax bok om Peter: Oerhörd och djupt sorglig

Dmitri Plax är författare, översättare, konstnär och medarbetare på Sveriges Radio. Den 2 augusti 2019 mördades hans son Peter av en jämnårig kamrat. Han blev 16 år.

DN - 03 aug 20 kl. 10:44

Dmitri Plax skildrar den ofattbara smärtan efter en mördad son

För ett år sedan mördades Dmitri Plax sextonåriga son Peter. Philip Teir läser en faders minnesskrift och drabbas av en underlig, molande….

GöteborgsPosten - 27 jul 20 kl. 08:07

Dmitri Plax: Det som hände Peter händer inte

Peter Plax drömde om att bli konsertpianist och hans favoritost var Billinge, den med älgen..

Dagen - 29 nov 11 kl. 03:00

Gripande om än krystat ibland

Vittnesbörd "Himlen finns på riktigt" Todd Burpo, Lynn Vincent (Gospel Media)

Colton Burpo besökte himlen när han var knappt fyra år gammal. Där satt han i Jesu knä, såg Guds tron, träffade sin farfar som han aldrig sett och en syster som hans föräldrar förlorat genom ett missfall när mamman var i andra månaden. Detta är bara smakprov på vad boken "Himlen finns på riktigt" berättar om.

Expressen - 13 aug 19 kl. 20:06

Peter Plax hedrades – förd till sista vilan

Peter Plax gick ur högstadiet med toppbetyg i början av sommaren.Veckor innan gymnasiestarten blev han brutalt mördad i ett till synes slumpartat våldsdåd.När 16-åringen på tisdagen fördes till sin sista vila fanns fler sörjande än platser i kyrkan..

Expressen - 03 okt 19 kl. 11:46

Peter Plax mördare är allvarligt psykiskt störd

Tonåringen som erkänt att han mördat Peter Plax, 16, lider av en allvarlig psykisk störning.Därmed straffas han sannolikt med vård om han fälls i den kommande rättegången..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.