YLE > Svenskfinland

Wednesday, 12 August, 09:23

YLE - 02 aug 20 kl. 08:28

Kan du pricka in Finlands fyrar på kartan? Utmana dig själv i Svenska Yles karttest!Valsörarna, Utö, Bengtskär... Hur många kan du?.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands, Svenska Yles

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan du prickain , Finlands, fyrar, kartan, Utmana, dig själv i Svenska Yles karttest
YLE - 02 jun 13 kl. 09:51

Krav på reservutgångar stänger fyrar

Finlands Fyrsällskap och brandmyndigheter är oense om fyrarnas säkerhet strax inför årets turistsäsong. Brandmyndigheten i Karleby har krävt att Tankars fyr utanför staden skall stängas eftersom fyren saknar en reservutgång. Brandmyndigheten borde använda sunt förnuft, anser man på Finlands Fyrsällskap.

YLE - 02 jun 13 kl. 09:54

Krav på reservutgångar kan stänga fyrar

Finlands Fyrsällskap och brandmyndigheter är oense om fyrarnas säkerhet strax inför årets turistsäsong. Brandmyndigheten i Karleby har krävt att Tankars fyr utanför staden skall stängas eftersom fyren saknar en reservutgång. Brandmyndigheten borde använda sunt förnuft, anser man på Finlands Fyrsällskap.

HBL - 17 aug 13 kl. 07:03

Fyrar stängs för säkerhets skull

I morgon är det den internationella fyrdagen. Då kan man av tradition delta i exkursioner till ­fyrarna, men i år är flera av dem stängda. Trafikverket och brandmyndigheterna anser att de inte är säkra.

GöteborgsPosten - 06 dec 17 kl. 19:01

Världens gångs julklappstips - böcker om släckta fyrar och sjöhjältar ...

Släckta fyrar på Västkusten under andra världskriget, Astrid Lindgrens bild av världen från lägenheten i Stockholm, hur kartan erövrade verkligheten, varför Evert Taube döpte sin son till Sven-Bertil och självhushållarens ljuvliga matbord på Österlen – Världens gångs boklår bågnar av böcker och snart är det jul..

YLE - 08 jan 14 kl. 14:58

Mörkret släcker fyrar

Den mörka vintern släcker sektor- och linjefyrar längs kusten. Fyrarnas batterier får sin ström av solpaneler. Den mörka och molniga vintern har gjort att batterierna inte har laddats.

YLE - 06 feb 16 kl. 19:45

Finlands hälsning: Sverige kunde inte hantera underläget

Finland lyckades till punkt och pricka i semifinalen mot Sverige. Det ledde till en skrällseger och en plats i VM-finalen mot Ryssland. Det var Davids kamp mot Goliat som utspelade sig i Uljanovsk på lördagseftermiddagen.

YLE - 05 sep 15 kl. 18:28

Fälttävlan sätter Nykarleby på kartan

Nykarleby Ridklubb är en av de klubbar i landet som satsar mest på grenen fälttävlan. Trots att det är en tuff gren så är det många som vill tävla. Fälttävlan anses vara ridsportens tuffaste gren och det gäller för både ryttare och häst att bemästra de tre delmomenten dressyr, banhoppning som terrängritt.

Norrtelje Tidning - 12 aug 13 kl. 15:21

Öppet hus hos fyrar

I helgen öppnas 70 fyrar runt om i Sverige för visning. Den internationella fyrhelgen arrangerades för första gången år 2002. Förra året besöktes ett 70-tal fyrar av 11 200 personer..

Trelleborgs Allehanda - 23 jun 19 kl. 05:00

Låt ljuset leda dig fram – fyra fina fyrar att besöka

För sjömän som färdades längs kusten på stormigt hav kunde förr en fyr vara skillnaden på liv och död. Många är det som till exempel förlist på Sandhammaren när de försökt ta sig genom Bornholmsgattet, så till den grad att bönen ”För Sandhammaren bevare oss du milde herre Gud” fick spridning. I dag är de flesta fyrar som står längs den skånska kusten inte viktiga redskap, när modern teknologi varnar på andra sätt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.