Expressen > Nyheter

Monday, 10 August, 04:28

Expressen - 02 aug 20 kl. 04:30

Slottsfrun: ”Jag grät när jag flyttade in på Wanås”Marika Wachtmeister är 70 år och basar inte längre över sitt livsverk, den världsberömda skulpturparken, konstcentrat på Wanås slott i norra Skånes Göingebygder.Men arbetstempot är fortfarande högt, projekt och uppdrag avlöser varandra.Ett av dessa är att tillsammans med en av svärdöttrarna skriva en bok om sin alkoholism och det inferno som sjukdomen ofta orsakar.Marika är i dag nykter alkoholist.– Framför allt vill vi peka på vägen ut ur missbruket.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wanås, Wachtmeister, Skånes Göingebygder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SlottsfrunJag , grätnär jag , flyttadein på , Wanås
Skånskan - 13 apr 17 kl. 08:26

Wanås konst firar 30 år med återblick

Wanås Konst inleder året med att blicka tillbaka på utställningen ”25 skulptörer i Wanås slottspark”, som 1987 blev starten på den internationellt ansedda skulpturpark den är i dag. Ett av verken är också på återbesök – Eric Lennarths Miljöaktiverare, i en uppdaterad version.Återblick 1987 – konsten på Wanås 30 år.

Skånskan - 06 apr 16 kl. 20:19

Slottsköket visas för första gången

TORUP Många av Torups slottsbesökare har undrat vad som finns bakom dörren som leder ut från matsalen. Svaret är ett serveringskök från 40-talet och för första gången fortsätter visningarna ut genom dörren.Efter att ha kontrollerat brandvägar med mera har Malmö stad beslutat att öppna upp ännu ett rum för visning.

Skånskan - 31 mar 17 kl. 17:20

Slottsvisningar startar

TORUP I år är det 500 år sedan som den första slottsfrun Görvel Fadersdotter Sparre föddes. Det var hon som lät bygga Torups slott och detta uppmärksammas givetvis när säsongens visningar startar under söndagen. ERWP.

Skånskan - 29 mar 18 kl. 17:41

Ny säsong på Torups slott

Svedala Vad som beskrivs som Nordens bäst bevarade renässansborg öppnar dörrarna för allmänheten den 1 april. Genom guidade turer får besökare bland annat se den praktfulla matsalen och veta mer om kvinnan som lät bygga slottet.Torups slott byggdes i mitten av 1500-talet och kvinnan som lät uppföra det var den stenrika adelskvinnan Görvel Fadersdotter Sparre.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.