Sydsvenskan > Kultur

Monday, 10 August, 04:06

Sydsvenskan - 02 aug 20 kl. 05:00

”Istället för att skänka bort data bör sjukhus hålla järnkoll på tekniksektorn.”Leeza Osipenko, London School of Economics and Political Science..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Osipenko, School, Economics, Political Science

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Iställetför att , skänka, bort, data, bör, sjukhus, hålla järnkoll på tekniksektorn
BT - 20 nov 12 kl. 00:45

Satsa på riktig nystart istället

Regeringens förslag till så kallade nystartszoner ligger illa till. När remisserna nu trillar in till finansdepartementet så blir förslagets svaga sidor allt mer uppenbara. BT skrev om nystartszonerna i samband med de senaste oroligheterna på Hässleholmen.

Dagensanalys.se - 04 feb 16 kl. 12:01

Sluta kämpa mot reklamvägrarna och ge dem vad de vill ha istället

Annonsblockering är på allvar en existentiell kris för reklambranschen. Och – om man får tro vad som skrivs i ämnet – är reklamvägrare en ännu mer katastrofal trend för hela innehålls- och utgivarbranschen. I en tidigare artikel skrev jag om den unika möjligheten för innehållsleverantörer att bli mer relevanta när fler och fler använder annonsblockerare och fortsätter på samma tema med hjälp av AdAge:s Brian Sheehans analys  i den här artikeln.

Supermiljöbloggen - 19 feb 16 kl. 20:56

75 ton gods skänktes bort istället för att hamna på tippen

Det är sajten Bortskänkes.se som i ett pressmeddelande berättar om de enorma mängder av gods som genom sajten sluppit hamna på tippen och istället funnit en ny väg in i människors hem.  Danny Wennberg, som grundat sajten, berättar för Supermiljöbloggen att Bortskänkes vill främja för en minskad konsumtion i samhället, underlätta en större omsättning inom andrahandsmarknaden, förlänga konsumtionsprodukters livslängd och på så sätt minska förbrukningen av jordens begränsade resurser samt minska avfallet på våra soptippar.

Dagensanalys.se - 31 maj 18 kl. 13:09

Den här killen försökte sälja sin egna Facebookdata – blev istället blockerad

Oli Frost tänkte att han skulle försöka sälja sin egna Facebook-data som han laddat hem. Men istället för att få några kronor blev han blockerad. Oli tänkte att han skulle auktionera ut sin egna data på Ebay.

Sydsvenskan - 24 aug 15 kl. 04:00

Istället för konformism: kaos

Alla som har sett tv-serien ”Weeds” känner igen Malvina Reynolds signaturmelodi: ”Little boxes on the hillside, little boxes made of ticky tacky, little boxes on the hillside, little boxes all the same.” Låten var en radikal slagdänga på 1960-talet som handlar om medelklassens påstådda böjelse för att låta sig stöpas i en och samma form. Den välnärda bourgeoisin går på universitet, gifter sig, skaffar barn, börjar spela golf och bor i likadana kedjehus, menade man.

Dagensanalys.se - 08 nov 17 kl. 09:01

Infograf: Hälften av tiden går åt att fixa med data istället för att analysera

Analytiker spenderar hälften av tiden till att fixa fram och förbereda data istället för att faktiskt analysera. Bakom den här upptäckten finner vi Digital Analytics Association (DAA) som kartlagt analytikers arbetsdag. 38,7 procent av analytiker spenderar mer än 20 timmar per vecka med att hushålla sin data dvs samla in den, förbereda den, städa den istället för att analysera.

Dagensanalys.se - 15 jul 16 kl. 15:00

Reklamblockeraren som vill ta betalt av företagen istället för publicisterna

Reklamblockerare har varit på stark frammarsch den senaste tiden, och med dem en het debatt kring kostnaderna för publicister som oroar sig för fallande intäkter. Det finns en del annonsblockerare som låter publicister betala för att visa annonserna, något som skapat än mer upprörda känslor. Men nu finns den en ny mobil adblocker som vill skifta fokus från publicister till företag och varumärken.

Dagensanalys.se - 15 mar 19 kl. 15:08

Så får du din IT-infrastruktur att bli en möjliggörare istället för en ständig huvudvärk

På allt fler konferenser hör man idag de utmaningar som företag har med att få ihop sina olika IT-system, och hur integration mellan nya och gamla funktioner inte riktigt fungerar. Lösningen stavas hyperconverged infrastructure, och är något som företaget Nutanix specialiserat sig på. När Nutanix i förra veckan bjöd in till konferens samlades 400 personer för att höra hur de ska göra för att få sina IT-system att fungera tillsammans och stötta en digitaliseringsresa, snarare än att sätta käppar i hjulen.

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 20 kl. 05:00

”Istället för att skänka bort data bör sjukhus hålla järnkoll på tekniksektorn.”

Leeza Osipenko, London School of Economics and Political Science..

BT - 26 feb 14 kl. 14:41

Höj studiestödet istället, Borg

Studenter ska inte behöva låna mer för att Anders Borg har lånat för mycket. Vi i S-studenter prioriterar alltid utbildning före skattesänkningar. Istället för att sänka studiestödet borde vi höja det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.