SR > Nyheter

Thursday, 13 August, 13:46

SR - 02 aug 20 kl. 03:00

Senarelagd skoldag kan minska trängsel i kollektivtrafikenAtt låta en del elever börja skolan senare på morgonen skulle minska trycket på kollektivtrafiken, menar branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Svensk Kollektivtrafik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Senarelagd, skoldagkan , minska, trängseli , kollektivtrafiken
Sydsvenskan - 01 apr 20 kl. 12:46

Trafikbolag ska undvika trängsel

Folkhälsomyndigheten utfärdar nya riktlinjer för att dämpa smittrisken i vardagslivet. Affärer och kollektivtrafik bör vidta åtgärder för att minska trängsel. Riktlinjerna presenteras på en presskonferens med socialminister Lena Hallengren (S) och Folkh.

YA - 01 apr 20 kl. 13:37

Nya direktiv: Trafikbolag ska undvika trängsel

Folkhälsomyndigheten utfärdar nya riktlinjer för att dämpa smittrisken i vardagslivet. Affärer och kollektivtrafik bör vidta åtgärder för att minska trängsel..

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 10:56

Självkörande bilar ska minska utläpp

Uppstartsföretaget FiveAI har lockat till sig ett stort intresse och många investerare som säger sig tro på deras teknik, skriver Ny Teknik. Företaget har fått godkänt att göra tester i riktig trafik i London. Testerna börjar 2019 med förare bakom ratten och fordon fulla med sensorer som ska samla in data om både skick på vägar, trafikintensitet, fotgängare och annan trafik.

Expressen - 08 apr 20 kl. 18:13

Skolans drag för att minska smittan - färre matportioner

En omgång mat.Det får räcka för skolbarnen på Funkaboskolan i Kalmar, där flera portioner inte längre tillåts för att minska trängsel och motarbeta coronasmittan. – Barnen uppmanas att ta mer än de brukar, säger kostchef Ann-Sofie Eriksson, till Barometern.

Sydsvenskan - 15 apr 20 kl. 15:00

Skånetrafiken förlänger tågen för att minska trängsel

Pendlare om trängseln i rusningstrafiken: ”Det känns faktiskt lite läskigt.”.

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 20 kl. 15:00

Skånetrafiken förlänger tågen för att minska trängsel

Pendlare om trängseln i rusningstrafiken: ”Det känns faktiskt lite läskigt.”.

Kristianstadsbladet - 25 maj 13 kl. 09:00

Krav på mer viltstängsel

Markägare och jakträttsinnehavare kräver viltstängsel längs riksväg 23, från kommungränsen vid Osby till trafikplats Östanå förbi Hästveda.
Viltolycksfrekvensen på riksväg 19/23 runt Helgådalen och Tydingesjön var temat då markägare och jakträttsinnehavare till jaktområden i närheten senast samlades. Bakom initiativet stod Gräsko, Glimåkra älgskötselområde, där runt 40 jaktlag ansvarar för cirka 15 000 hektar.

Skånskan - 16 feb 19 kl. 20:00

Stängsel och övergång ska minska viltolyckorna

SVEDALA Arbetet med att sätta upp viltstängsel längs 108:an är i slutfasen, ekodukten i Börringe över E65 invigs i april och nu väntar försöksprojektet med sensorer som varnar för vilt.
Men fortfarande är runt 300 vilda djur årligen involverade i trafikolyckor enbart i Svedala kommun.De senaste fem åren har strax under 300 rådjur, hjortar, vildsvin och några älgar korsat vägar i Svedala kommun och orsakat trafikolyckor.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:00

Nytt stängsel ska hindra dödsolyckor

Foto: Tommy Svensson
Målet är att halvera antalet omkomna i järnvägstrafiken fram till 2020. Trafikverket sätter nu upp stängsel vid spåret på särskilt olycksdrabbade sträckor, bland annat i Bromölla.
De senaste veckorna har kraftiga stängsel monterats upp vid järnvägsbron i Bromölla samt efter plankorsningen på Storgatan i riktning mot Gualöv.

Kristianstadsbladet - 27 sep 13 kl. 12:30

Bidrag till rovdjursstängsel kan försvinna

Efter vargattackerna i Skåne har länsstyrelsen ihärdigt uppmanat djurbönder att söka bidrag till rovdjursstängsel. Men redan nästa år riskerar bidragen att försvinna, eftersom regeringen vill spara i landsbygdsprogrammet.
Även om landsbygdsprogrammet för 2014-2015 ligger fast vill regeringen dra ner på utgifterna i början av programtiden, detta för att minska statens sammanlagda utgiftstak.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

SD vill ha asylinvandring på "nettominus"

Sverigedemokraterna är klara med sitt helhetsförslag till migrationskommittén..

SR - 15 minuter sedan

Munskydd i höst: ”Studenternas hälsan kommer först”

Från och med höstterminens start rekommenderar Karolinska institutets rektor Ole Petter Ottersen studenterna att bära munskydd i universitetets lokaler..

SR - 30 minuter sedan

Indraget EU-stöd: Kambodjas klädindustri på knäna

Runt 700 000 arbetare i klädindustrin i Kambodja har det svårt på grund av hur coronaviruset påverkat deras arbete. Men i och med att EU nu drar tillbaka den tullfrihet Kambodja haft för sin export med en femtedel så har oron stigit ytterligare. Idag gick människor ut på gatorna i huvudstaden Phnom Penh och protesterade..

SR - 30 minuter sedan

Sköt ihjäl rumäner på flykt – utreds nu

I Rumänien har utredningar inletts mot gränsvakter som under kommunisttiden sköt ihjäl rumäner som försökte fly från landet. Tusentals människor dog under 1980-talet när de försökte ta sig till grannländerna..

SR - 30 minuter sedan

Antalet som söker smittbärarpenning ökar markant

Antalet som söker smittbärarpenning har ökat markant under coronapandemin vilket gör att kostnaden beräknas bli drygt 2 000 procent högre än förra året..

SR - 45 minuter sedan

Finland rekommenderar munskydd i kollektivtrafiken

Fiinland rekommenderar ansiktsmask i kollektivtrafiken och andra situationer där trängsel uppstår. Det meddelade landet statsminister Sanna Marin i dag. Finland rapporterade 41 nya coronafall under dagen i dag..

SR - 45 minuter sedan

Ny prognos: Svensk ekonomi växer igen

Det har börjat vända uppåt i svensk ekonomi enligt en ny prognos idag från statliga Konjunkturinstitutet KI. Botten är nådd men läget är fortfarande allvarligt, menar KI:s generaldirektör Urban Hansson Brusewitz..

SR - 1 timme sedan

Uppgörelse långt borta när migrationskommittén avslutas

Arbetet i den uppmärksammade migrationskommittén går nu i slutskedet. Efter att partierna inte kunnat enas om ett gemensamt helhetsförslag till ny flyktingpolitik så ska de senast i morgon lämna in sina reservationer. Moderaterna är kritiska på en rad punkter, inte minst regelverket som föreslås kring anhöriginvandring..

SR - 1 timme sedan

Lärarförbundet kritiskt: ”Kommer innebära dubbelarbete”

Även om gymnasieskolorna återgår till utbildning i klassrummen behöver de också kunna erbjuda distansutbildning ifall de har elever med symptom eller i riskgrupp. Nu menar facket Lärarförbundet att detta kommer leda till dubbelarbete för lärare..

SR - 1 timme sedan

Uppskjuten semester: ”Vi är trötta, slitna och utmattade”

Många som jobbat inom vården i Sverige har inte kunnat få minst fyra veckors sammanhängande semester. I stället har deras semester blivit antingen uppskjuten, förkortad eller uppdelad. Hör Eva Berglund, specialist sjuksköterska inom intensivvård på Länssjukhuset Ryhov i P1-morgon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.