DN > Nyheter

Monday, 10 August, 03:22

DN - 01 aug 20 kl. 21:00

”Grundlagen sätter ramarna för coronastrategi”Lars Jonung och Joakim Nergelius: Den nytillsatta kommissionen måste nu granska två centrala frågor: Har regeringen följt grundlagen – och måste lagen förändras? .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Jonung, Joakim Nergelius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grundlagen, sätter, ramarnaför , coronastrategi
YLE - 05 maj 18 kl. 12:18

Grundlagen sätter käppar i hjulen för regeringens planer på uppluckrat uppsägningsskydd

Regeringen vill bland annat göra det möjligt för arbetsgivare att anställa under 30-åringar till tidsbundna kontrakt utan att behöva motivera varför kontraktet är tidsbundet. Grundlagen kan stoppa planerna..

YLE - 09 feb 17 kl. 16:48

Lindström: Grundlagen borde kanske skrivas om

Arbets- och justitieminister Jari Lindström lovar att svenskspråkiga jurister också i framtiden ska kunna göra sin domstolspraktik på svenska. Hur det ska gå till i praktiken kan han inte säga. Samtidigt vill han väcka diskussion om huruvida grundlagen borde reformeras.

YLE - 07 dec 16 kl. 12:46

Vasa-jourens öde fortfarande öppet - behandling fortsätter kl 16:30

Riksdagens grundlagsutskott fortsätter på eftermiddagen behandla stängningen av Vasa centralsjukhus jour. Ordförande Annika Lapintie är kritisk till att tidtabellen har varit så stram att experter har tvingats skriva tilläggsutlåtanden ännu i helgen. Riksdagens grundlagsutskott började behandla regeringens förslag om tolv joursjukhus i Finland i dag men tar nu en paus och fortsätter kl 16:30.

YLE - 19 apr 17 kl. 16:07

Regeringen vill ändra grundlagen på grund av avlyssningen

Regeringen vill genomdriva ändringen av underrättelselagarna i skyndsam ordning. För att luckra upp bestämmelserna om kommunikationshemligheterna måste den nuvarande grundlagen ändras för första gången. För att det ska lyckas måste oppositionen vara med på noterna.

YLE - 29 jun 17 kl. 11:16

Grundlagsutskottet: Stora problem med valfriheten i vårdreformen - bolagiseringen mot grundlagen

Riksdagens grundlagsutskott anser att frågan om valfrihet inom social- och hälsovårdsreformen är problematisk på flera punkter med tanke på grundlagen. Ett centralt problem är kravet på bolagisering av offentliga tjänster, vilket strider mot grundlagen. - Regeringens förslag om valfrihet tryggar inte tillräckliga social- och hälsovårdsreformer för alla på ett likvärdigt sätt, säger grundlagsutskottets ordförande Annika Lapintie (VF).

HBL - 08 maj 13 kl. 06:30

Vårdreformen ska prövas mot grundlagen

Grundlagsutskottet kommer att behandla frågan om förvaltningsmodellerna för social- och hälsovårdsreformen.Den arbetsgrupp som haft som uppgift att kombinera social- och hälsovårdsreformen med kommunreformen fick grönt ljus av riksdagsgrupperna att slutföra sitt arbete ? men åtminstone De Gröna kräver att fler frågetecken rätas ut.

BT - 04 jul 13 kl. 10:09

V vill ändra grundlagen

Vänsterpartiet vill ändra grundlagen för att göra det svårare att sälja kommunal och landstingskommunal egendom, det inleder partiledare Jonas Sjöstedt en pressträff i Visby med. Partiet föreslår att det ska krävas tre femtedels majoritet eller två beslut med ett mellanliggande val för att en kommun ska kunna sälja exempelvis en skola till en privat koncern.I dag är det Vänsterpartiets dag i Almedalen.

Sydsvenskan - 04 jul 14 kl. 05:30

Presidenten ändrar i militärledningen och grundlagen

Ukrainas president Petro Porosjenko möblerar om i militärledningen, mitt under den pågående offensiven mot separatister i öst. Valerij Heletej, nu presidentens säkerhetschef, ersätter Myhajlo Koval som försvarsminister.Det ukrainska parlamentet inledde i går behandlingen av Porosjenkos förslag till ändrad grundlag, som bland annat skulle utöka det lokala självstyret.

YLE - 05 mar 15 kl. 15:27

Vårdreformen i sank men arbetet fortsätter

Riksdagens grundlagsutskott gav på torsdagen tummen ner också för det senaste förslaget till reform av social- och hälsovården. Därmed står det klart att någon vårdreform inte blir av under den här valperioden, vilket var regeringens mål. Men det att vårdreformen tar time-out över valet betyder inte att behovet av en reform försvinner eller ens att arbetet stannar av, - Problematiken finns ju kvar.

Sydsvenskan - 29 jun 13 kl. 06:30

Protester sätter skräck i politiker

För första gången har politikerna i Brasilien blivit rädda och backar nu på punkt efter punkt i frågor som de tidigare drivit med järnhand. Innan protesterna började var majoriteten av kongressledamöterna för lagförslaget PEC 37 som skulle hindra åklagarmyndigheten från att utreda korruptionsmisstänkta politiker. Kongressledamöterna ville istället att polisen skulle utreda deras eventuella brott.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Lång kö till Belarus ambassad i Sverige

”Jag stod 7,5 timmar i kö för att rösta”, säger Andrei Talmachou som kört i fyra timmar från Tidaholm..

DN - 5 timmar sedan

Självförtroendet gick ur Djurgården

Målvakten Per Kristian Bråtveit: ”Enda matchen där jag inte känt att det här vinner vi.”.

DN - 8 timmar sedan

”Stor risk att vi sopar rasismen under mattan”

Skådespelaren Fares Fares gör svensk återkomst i nya miniserien ”Partisan”..

DN - 11 timmar sedan

”Alla hatar att leva i detta Libanon – alla vill bort”

Demonstranter tänker fortsätta tills Libanons ledning lämnar över makten till folket..

DN - 14 timmar sedan

”Britterna går mot fyrdubbel kris i vinter”

Katrine Marçal: Det hörs krav om att Boris Johnson bör tillsätta en ”vinterminister”..

DN - 18 timmar sedan

Utmanarens kampanjchef gripen inför valet

Flera ingripanden inför dagens val i Belarus..

DN - 21 timmar sedan

I diktaturen finns en dröm om demokrati

Tre kvinnors välbesökta valkampanj utmanar diktatorn Lukasjenko..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.